کتاب دو شرق، یک افق چنگ ژی ما + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دو شرق، یک افق

کتاب دو شرق، یک افق

معرفی کتاب دو شرق، یک افق

کتاب دو شرق، یک افق نوشته‌ی چنگ ژی ما اثری پژوهشی و تحلیلی درباره روابط ایران و چین است که نشر دیبادخت آن را منتشر کرده است. این کتاب با رویکردی تطبیقی و راهبردی، به بررسی جایگاه و اهمیت روابط میان دو تمدن بزرگ شرقی می‌پردازد و تلاش دارد تصویری چندلایه و دقیق از تعاملات تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ایران و چین ارائه دهد. ساختار کتاب شامل بخش‌هایی درباره زمینه‌های مفهومی، ریشه‌های تاریخی، تحولات معاصر، ابعاد نرم روابط، تحولات ژئوپلیتیکی و آینده‌پژوهی این مناسبات است. نویسنده با تأکید بر ضرورت بازخوانی چین از منظر ایرانی، به دنبال خلق زبانی مشترک و چارچوبی تحلیلی برای فهم بهتر این کشور در فضای ایرانی است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دو شرق، یک افق

کتاب دو شرق، یک افق نوشته‌ی چنگ ژی ما به بررسی روابط ایران و چین از زاویه‌ای بومی و تحلیلی پرداخته است. این کتاب با تکیه‌بر رویکرد تطبیقی، تلاش کرده تا فراتر از روایت‌های غربی، چین را از منظر ایرانی و در بستر تحولات جهانی معاصر تحلیل کند. ساختار کتاب از مقدمه‌ای مفصل آغاز می‌شود که در آن نویسنده به ضرورت بازاندیشی در روابط ایران و چین و اهمیت جایگاه این دو کشور در نظم نوین جهانی اشاره کرده است. سپس، کتاب در شش بخش اصلی به موضوعاتی چون زمینه‌های مفهومی و راهبردی رابطه، ریشه‌های تاریخی و تعاملات تمدنی، تحولات سیاسی و اقتصادی معاصر، ابعاد فرهنگی و اجتماعی، تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی و سناریوهای آینده روابط می‌پردازد. هر بخش با فصل‌هایی مجزا به موضوعات کلیدی مانند جاده ابریشم، سیاست خارجی، تحریم‌ها، آموزش عالی، تفاوت‌های فرهنگی و نقش ایران و چین در نظم آسیایی می‌پردازد. نویسنده با بهره‌گیری از منابع تاریخی، داده‌های تحلیلی و رویکرد انتقادی، تلاش کرده است تصویری واقع‌بینانه و چندلایه از روابط دو کشور ارائه دهد و بر اهمیت شناخت بومی و مستقل از چین تأکید کرده است.

خلاصه کتاب دو شرق، یک افق

کتاب دو شرق، یک افق با هدف بازاندیشی در روابط ایران و چین، ابتدا به زمینه‌های مفهومی و اهمیت راهبردی این رابطه می‌پردازد. نویسنده با اشاره به نقش تاریخی و تمدنی ایران و چین در شکل‌دهی به شرق جهانی، تأکید کرده است که این دو کشور نه‌تنها از منظر جغرافیایی، بلکه از نظر فرهنگی و فلسفی نیز سهمی بنیادین در تعریف شرق دارند. در ادامه، کتاب به ریشه‌های تاریخی تعاملات میان دو تمدن می‌پردازد و نقش جاده ابریشم، تبادلات علمی، فرهنگی و اقتصادی و تأثیرات متقابل در دوره‌های مختلف تاریخی را بررسی می‌کند. بخش‌های بعدی کتاب به تحولات سیاسی و اقتصادی معاصر اختصاص یافته است؛ از جمله سیاست خارجی چین و ایران، مواجهه با تحریم‌ها، تعاملات اقتصادی و فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو. در بخش علم، فرهنگ و جامعه، ابعاد نرم روابط دو کشور مانند آموزش عالی، تبادل دانشجو و تفاوت‌های فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است. کتاب همچنین به تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی جهانی، مانند جنگ اوکراین و نظم نوین آسیایی، بر روابط ایران و چین می‌پردازد و در نهایت، سناریوهای آینده و الزامات سیاست‌گذاری کلان ایران در قبال چین را مطرح می‌کند. دغدغه اصلی کتاب، ارائه چارچوبی بومی و تحلیلی برای فهم چین از منظر ایرانی و پرهیز از سطحی‌نگری و تقلید از روایت‌های غربی است.

چرا باید کتاب دو شرق، یک افق را بخوانیم؟

کتاب دو شرق، یک افق اثری است که با رویکردی تحلیلی و تطبیقی، به بررسی روابط ایران و چین از زاویه‌ای متفاوت پرداخته است. این کتاب با کنار گذاشتن روایت‌های غالب غربی، تلاش کرده است تصویری بومی و چندلایه از چین و مناسبات آن با ایران ارائه دهد. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به پرداختن به ابعاد تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی روابط دو کشور اشاره کرد. نویسنده با تحلیل داده‌ها و شواهد تاریخی، به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی ایران در تعامل با چین پرداخته و اهمیت شناخت عمیق و مستقل از این کشور را برجسته کرده است. مطالعه این کتاب می‌تواند برای پژوهشگران، سیاست‌گذاران، دانشجویان و علاقه‌مندان به روابط بین‌الملل، دریچه‌ای تازه به سوی فهم مناسبات شرق و جایگاه ایران در نظم جهانی نوین بگشاید.

خواندن این کتاب به پژوهشگران و دانشجویان حوزه روابط بین‌الملل، مطالعات منطقه‌ای، علوم سیاسی و تاریخ، تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران، فعالان حوزه دیپلماسی و اقتصاد بین‌الملل و همچنین علاقه‌مندان به شناخت عمیق‌تر از مناسبات ایران و چین پیشنهاد می‌شود.