کتاب مجله تخصصی داستان سار ـ شماره ۵ ـ پاییز ۱۴۰۴
معرفی کتاب مجله تخصصی داستان سار ـ شماره ۵ ـ پاییز ۱۴۰۴
یادداشت سردبیر
به پنجمین شماره مجله تخصصی داستان سار خوش آمدید. مجلهای با بیش از ۳۵۰ صفحه از آثار ارزشمند شما! ایستگاه پنجم «سار» نه تنها ما را به تجربه تازهای میرساند، که با حسی عمیقتر از مسئولیت روبهرو میکند. استقبال گرم شما از این شماره مجله، فراتر از تمام تصورات ما بود؛ استقبالی که در قالب آمار و ارقامی که در ادامه میآید، خود را به ما نمایانده است، اما در حقیقت، هر عدد، روایتگر اعتماد و همراهی ارزشمند هر یک از شما بود.
در بخش «صدای تازه»، که عرصه جوشش استعدادهای نو و نویسندگانی است که هنوز نخستین کتاب خود را منتشر نکردهاند، با ۱۱۹ اثر روبهرو شدیم. این حجم از اشتیاق برای نوشتن و داستانگویی، برای ما بزرگترین دلیل برای ادامه این مسیر بود.
در بخش «داستان ترجمه»، ۵۶ اثر به دست ما رسید که گویای ذهنیت باز و علاقه جامعه ادبیمان به شنیدن داستان سرزمینهای دیگر است و در نهایت، در بخش «صدای آشنا» هم، که ویژه نویسندگان صاحبکتاب است، ۳۳ اثر از سوی نویسندگان نامآشنا برای مجله «سار» ارسال شد.
این آمار تنها ارقامی ساده نیستند؛ آنها نشانههای زنده و امیدبخشی از پویایی بیوقفه عرصه داستاننویسی هستند. استقبالی شکوهمند و شعفآور که بار دیگر ثابت کرد پیمودن راههای مستقل و کیفی، هرچند دشوار، اما شدنی و ثمربخش است.
مجلات مستقل، همچون کورههای آهنگری فرهنگ و ادب هستند؛ جاهایی که صداهای تازه و تجربههای جسورانه، مجال زاده شدن و آزمودن مییابند. وجود آنها برای پویایی و تنوع زیستبوم ادبی، یک ضرورت انکارناپذیر است.
از همگی شما که با اشتیاق و اعتماد خود، چراغ این مسیر را روشن نگاه داشتهاید، صمیمانه سپاسگزاریم. این اعتماد، مسئولیت ما را در قبال ارائه اثری شایسته و درخور، سنگینتر و در عین حال، دلپذیرتر میکند.
در این شماره، بخش ویژه مجله را به احمد حسنزاده اختصاص دادهایم. انتخاب او نه یک انتخاب تصادفی، که انتخابی آگاهانه بر اساس مسیر حرفهای پرمشقت و خلاقانهاش است. حسنزاده نویسندهای است که با هر اثر، گامی به پیش برداشته و جهان داستانهایش را گستردهتر کرده است. بنابراین برای مجلهای با دغدغه تخصصی داستان، پرداختن به چنین نویسندهای که بیوقفه در حال پیشنهاد دریچههای تازه به ادبیات داستانی معاصر است، وظیفهای خطیر بود.
ممنون از فرصتی که به نویسندهها و مترجمهای نوقلم دادید 👏🏻
مجلهی بسیار پُربار و بدون تاریخ انقضا 👌👌👌