کتاب نفس
معرفی کتاب نفس
کتاب الکترونیکی «نفس» نوشته و تصویرگری «زیبا میرزایی سویری» توسط نشر مداد جادو منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با محوریت ارتباط میان کودکان و حیوانها، بهویژه پرندگان خانگی، نوشته شده است. نویسنده با بهرهگیری از تصاویر رنگی و روایت ساده، تجربهای از همزیستی با یک پرنده را برای مخاطبان کودک به تصویر میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نفس
«نفس» اثری داستانی برای کودکان است که توسط «زیبا میرزایی سویری» نوشته و تصویرگری شده است. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و مصور، به رابطهٔ عاطفی میان یک کودک و پرندهای خانگی میپردازد. روایت کتاب از زبان دختری کوچک بیان میشود که پس از فوت پدربزرگش، با ورود یک پرندهٔ سفید به خانه، تجربهای تازه و متفاوت را آغاز میکند. تصاویر رنگی و زندهٔ کتاب، فضای داستان را برای کودکان ملموستر میکند و به آنها کمک میکند تا با احساسات شخصیت اصلی همراه شوند. ساختار کتاب بهگونهای است که هم برای خواندن توسط والدین و هم برای مطالعهٔ مستقل کودکان مناسب است. «نفس» با تمرکز بر موضوعاتی چون حمایت از حیوانها، همدلی و اهمیت مراقبت از موجودات زنده، تلاش دارد مفاهیمی انسانی و اخلاقی را به زبان کودکانه منتقل کند.
خلاصه کتاب نفس
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با فضایی غمگین آغاز میشود؛ پدربزرگ شخصیت اصلی بهتازگی از دنیا رفته و مادر خانواده در سوگ اوست. در این میان، پدر با یک جعبه کفش وارد خانه میشود و با بازکردن آن، پرندهای سفید و زیبا به نام «نفس» وارد زندگی خانواده میشود. حضور این پرنده، بهویژه برای دختر کوچک خانواده، سرآغاز تجربهای تازه است. «نفس» با رفتارهای خاص خود، مانند حرفزدن، شستن خود و بازیگوشی، بهتدریج جای خود را در دل اعضای خانواده باز میکند. دخترک با دقت به رفتارهای پرنده نگاه میکند و سعی میکند با او دوست شود. داستان بهمرور نشان میدهد که چگونه یک حیوان خانگی میتواند به بهبود حال روحی اعضای خانواده کمک کند و فضای خانه را از غم به شادی تبدیل کند. روایت کتاب، لحظات روزمره و ارتباط عاطفی میان کودک و پرنده را به تصویر میکشد، بدون آنکه پایان داستان را افشا کند.
چرا باید کتاب نفس را بخوانیم؟
این کتاب با روایت ساده و تصاویر رنگی، به کودکان کمک میکند تا اهمیت مراقبت از حیوانها و همدلی با موجودات زنده را درک کنند. «نفس» نهتنها تجربهٔ نگهداری از یک حیوان خانگی را به تصویر میکشد، بلکه به موضوعاتی مانند غم، دلتنگی و امیدواری پس از فقدان نیز میپردازد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به کودکان بیاموزد که چگونه با احساسات خود روبهرو شوند و از طریق ارتباط با حیوانها، آرامش و شادی را دوباره به زندگی خود بازگردانند. همچنین، تصاویر جذاب و روایت ملموس، خواندن کتاب را برای کودکان لذتبخش میکند.
این کتاب برای کودکان بالای ۸ سال که به حیوانها علاقه دارند یا تجربهٔ نگهداری از حیوان خانگی را داشتهاند مناسب است. همچنین برای خانوادههایی که به دنبال راهی برای آموزش همدلی و مسئولیتپذیری به فرزندان خود هستند، گزینهٔ خوبی بهشمار میرود. «نفس» میتواند برای کودکانی که با فقدان یا غم روبهرو شدهاند نیز مفید باشد.
بخشی از کتاب نفس
«پدر بزرگم تازه از دنیا رفته بود. مادرم خیلی ناراحت بود و به او فکر میکرد. یک روز که با مادرم داخل پذیرایی نشسته بودم، کلید در چرخشی خورد و در باز شد. پدرم با یک جعبه کفش وارد خانه شد. جعبه کفش را روی زمین گذاشت و در آن را باز کرد. من و مادر به آن خیره شده بودیم و فکر میکردیم که از داخل آن چه چیزی بیرون میآید. ناگهان پرندهای به رنگ سفید از جعبه بیرون پرید. پرندهای بسیار زیبا بود که کاکل و کشیده، چشمانی براق، منقاری خمیده سفید با دو انگشت در جلو و دو انگشت در عقب داشت. نفس عاشق حرف زدن و بازی کردن بود. دنبالش میدویدم و میگفتم: نفس هم میپرد، میزند و میکود که ما متوجه نمیشویم و غرغرهایی میکند. سپس خودش را میشوید. وقتی لباس میپوشیم و میخواهیم بیرون برویم او هم کار نمداند که...»