تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب قرمز مهربان
معرفی کتاب قرمز مهربان
کتاب الکترونیکی «قرمز مهربان» نوشتهٔ علی ابتهاج محمد و ساجده علی با تصویرگری حاتم عالی و ترجمهٔ ملیحه شاهرخی توسط نشر مهرسا و با همکاری مهروماه نو منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه است که با تصاویر رنگی و جذاب، مفاهیمی مانند مهربانی، دوستی و کمککردن را برای گروه سنی ب به تصویر میکشد. «قرمز مهربان» با نگاهی به زندگی روزمرهٔ کودکان، به اهمیت همدلی و همکاری در جمع دوستان و خانواده میپردازد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قرمز مهربان
در «قرمز مهربان»، علی ابتهاج محمد و ساجده علی داستانی کودکانه را روایت کردهاند که محوریت آن بر دوستی، مهربانی و ارزشهای خانوادگی استوار است. این کتاب در قالب داستانی کوتاه و مصور، دنیای کودکان را با دغدغههای ساده اما عمیقشان به تصویر میکشد. روایت کتاب حول محور یک روز مدرسه و تعاملات میان شخصیتها میچرخد و با زبانی کودکانه، مفاهیمی مانند کمککردن، تقسیمکردن و همدلی را به مخاطب منتقل میکند. ساختار کتاب بهگونهای است که هر صفحه با تصویرگریهای رنگی و زنده همراه شده و فضای شاد و صمیمی داستان را تقویت میکند. «قرمز مهربان» نهتنها به موضوع حجاب و پوشش در قالبی غیرمستقیم اشاره دارد، بلکه بیشتر بر اهمیت روابط انسانی و دوستیهای کودکانه تأکید کرده است. این کتاب برای خواندن گروه سنی ب مناسب است و میتواند بهعنوان ابزاری برای گفتوگو دربارهٔ ارزشهای اخلاقی در جمع خانواده یا کلاس درس مورد استفاده قرار گیرد.
خلاصه کتاب قرمز مهربان
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «قرمز مهربان» با شوق فائزه برای پوشیدن لباسی آغاز میشود که پیشتر متعلق به مادر و سپس خواهرش آسیه بوده است. این لباس برای فائزه نمادی از بزرگشدن و پیوند خانوادگی است. روز اول مدرسه، فائزه و آسیه با هم آماده میشوند و مادرشان با گرفتن عکس یادگاری، به آنها یادآوری میکند که قوی و باهوش هستند. در مدرسه، فائزه با دوستش سوفی روبهرو میشود که پیراهنی با گلهای قرمز و شالی قرمز به کمر بسته است. این هماهنگی ظاهری، زمینهساز دوستی و همدلی میان آنها میشود. معلم کلاس، خانم رامیرز، از بچهها میخواهد دنیایی را تصور کنند که دوست دارند در آن زندگی کنند؛ دنیایی مهربان و پر از دوستی. در زنگ تفریح، بچهها با کمک به یکدیگر، تلاش میکنند دنیای بهتری بسازند. فائزه به خواهرش آسیه و دوستانش کمک میکند و در مقابل، زمانی که خودش احساس ناراحتی میکند، دوستانش با مهربانی و همدلی به او توجه نشان میدهند. در پایان، سوفی شال قرمز خود را به فائزه میدهد تا او هم احساس تعلق و شادی کند. داستان با تأکید بر مهربانی، کمککردن و اهمیت دوستی به پایان میرسد، بیآنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب قرمز مهربان را بخوانیم؟
«قرمز مهربان» با روایت ساده و صمیمی خود، به کودکان نشان میدهد که مهربانی و کمککردن به دیگران چگونه میتواند فضای اطراف را دلپذیرتر کند. این کتاب با تصویرگریهای رنگی و جذاب، مفاهیمی مانند همدلی، دوستی و تقسیمکردن را بهگونهای ملموس و قابلدرک برای کودکان بازگو میکند. همچنین، با پرداختن به موضوعاتی مانند پوشش و هویت فردی در قالب داستانی کودکانه، زمینهای برای گفتوگو میان والدین و فرزندان دربارهٔ ارزشهای خانوادگی و اجتماعی فراهم میآورد. مطالعهٔ این کتاب میتواند به رشد عاطفی و اجتماعی کودکان کمک کند و آنها را به اهمیت رفتارهای مثبت و حمایتگرانه در جمع دوستان و خانواده آگاهتر سازد.
این کتاب برای کودکان گروه سنی ب، والدین، مربیان و آموزگارانی که به دنبال آموزش مفاهیم مهربانی، دوستی و کمککردن هستند، مناسب است. همچنین برای خانوادههایی که میخواهند دربارهٔ ارزشهای اخلاقی و اهمیت روابط انسانی با فرزندان خود گفتوگو کنند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب قرمز مهربان
«در مدرسه، دوستم سوفی پیراهنی با گلهای درشت قرمز پوشیده است. شال قرمزرنگ بزرگی هم دور کمرش بسته است. او میچرخد و بهطرف من میآید. من هم مثل او میچرخم تا نشان دهم چقدر با یکدیگر هماهنگ هستیم. قدمزنان باهم وارد کلاس میشویم. خانم رامیرز میگوید: «امروز روز خاصی است! وقتش رسیده فکر کنیم که دوست داریم توی چه دنیایی زندگی کنیم. بچهها، شما چهجور دنیایی را دوست دارید؟» او همهی جوابهای ما را روی تخته مینویسد. دنیای آفتابی، دنیای عادلانه، دنیای آبنباتی... دنیایی که من دوست دارم جای خوبی خواهد شد! اگر مامان بود میگفت: یک دنیای قشنگ بکش. اگر آسیه بود میگفت: یک دنیای قوی بکش. دنیای مهربان؛ دنیایی که همیشه یک دوست صمیمی در آن هست. دنیایی که در آن، دوستها به همدیگر کمک میکنند.»