کتاب این انتخاب منه
معرفی کتاب این انتخاب منه
کتاب «این انتخاب منه» سرودۀ عرفان ادیب است و انتشارات نسل روشن آن را منتشر کرده است. این کتاب شعرها و ترانههای عرفان ادیب را در برگرفته است.
درباره کتاب این انتخاب منه
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همهوهمه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
کتاب این انتخاب منه مجموعه شعر عرفان ادیب را دربرگرفته است. اشعاری که در کتاب این انتخاب منه آمده در قالبهای شعر و ترانه سروده شده است و احساسات لطیف انسانی را با زیبایی بیان میکند. کتاب این انتخاب منه سفری است به دنیای شاعرانهای که مرز میان شعر و ترانه را در هم میآمیزد. شاعر در این اثر با روایتی صادقانه و عاری از تظاهر، ما را به همآغوشیهای خود با هنر کلام دعوت میکند. کتاب به ۲ بخش تقسیم شده است: بخش اول شامل اشعاری است که مستقل از ملودی و موسیقی خلق شدهاند. این اشعار بدون هیچ تلاش برای زیباسازی تصنعی به نگارش درآمدهاند، زیرا شاعر بر این باور است که زیباسازی بهمنظور جلب رضایت عوام، هنر را به کالایی تجاری تقلیل میدهد. او معتقد است که هنر اصیل باید از دل برخیزد و بتواند بدون تحریف، با مخاطب خود ارتباط برقرار کند. بخش دوم شامل ترانههایی است که بر پایۀ ملودی نوشته شدهاند. این ترانهها موسیقی محورند و اگرچه از شاعرانگی کمتری برخوردارند، اما با ریتم و نغمهای که در ساختارشان جاری است، جلوهای تازه از بیان احساسات را ارائه میدهند.
خواندن کتاب این انتخاب منه را به چخ کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر وترانه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب این انتخاب منه
«نامههای من مثل کشتی بود و اون
کوه یخی که نمیذاشت راه بیفته
پشیمون میشه مثل شاعری که
وقتی که صبح شد یاد ماه میافته»