کتاب حکمت حکومت (جلد دوم)
معرفی کتاب حکمت حکومت (جلد دوم)
کتاب «حکمت حکومت (جلد دوم)» نوشتۀ سیدمحمدمهدی میرباقری است و انتشارات تمدن نوین اسلامی آن را منتشر کرده است. جلد دوم کتاب حکمت حکومت دربارۀ مبانی، نظریه و ساختار حکومت دینی است.
درباره کتاب حکمت حکومت (جلد دوم)
کتاب ۲ جلدی حکمت حکومت ادامۀ مجموعه گفتارهای کتاب «ولایت الهیه» و «حکمت تاریخ» است. ولایت الهیه نظام عالم را مبتنی بر وحی میداند و جایگاه الوهیت، نبوت و امامت را در نظام خلقت و نظام پرستش توضیح می دهد. کتاب حکت تاریخ هم جهاننگری ولایت الهیه را را بر تاریخ تطبیق می دهد و تصویری موحدانه از مبدأ و مسیر و منتهای تاریخ بشر بر محور انبیاء و اولیاء الهی به دست میدهد. کتاب حکمت حکومت تبیین کنندۀ زیرساخت های معرفتی حکومت دینی و نظام ولایت اجتماعی است و از چرایی و چگونگی جریان توحید و ولایت الهیه در حیات اجتماعی بشر سخن می گوید. حکمت حکومت درواقع نظریۀ حکومت را را بر پایۀ نظام معارف تبیین و تشریح می کند.
جلد دوم کتاب حکمت حکومت رویکرد آموزشی دارد. استاد میرباقری در این کتاب ابتدا نظریات مطرحشده در نسبت بین دین و دولت را بیان میکنند و بر ضرورت تحلیل مبانی حاکم بر آنها تأکید میکند بنابراین در بخش اول کتاب، ۴ مبنای مهم و جدی در مباحث حکومت دینی را مطرح میکند و تأثیر این مبانی در نظریۀ حکومت دینی را توضیح میدهند. این ۴ چهار مبنا عبارتاند از: رابطۀ دین و حکومت، نسبت عقل و وحی، ماهیت حکومت و رسالت آن و پایگاه مشروعیت حکومت.
بخش دوم کتاب حکمت حکومت، جمعبندی مبانی و نظریات مختلف دربارۀ نسبت دین و حکومت دینی است. استاد سیدمحمدمهدی میرباقری پس از آن به طرح نظریۀ مختار خود میپردازند و حضور حداکثری و سرپرستی همهجانبهٔ دین را در حیات اجتماعی بشر اثبات میکنند. در بخش بعد، نظریۀ نظارت فقیه و نظری، وکالت حکیم در مقابل نظریۀ ولایتفقیه بهصورت مفصل نقد میشود. بخش آخر کتاب مربوط به طرح سرفصلهای مهمی از مباحث علوم سیاسی است؛ سرفصلهایی مثل ساختار حکومت دینی، جایگاه ولایتفقیه و نقش مردم.
عمدۀ گفتارهایی که در کتاب آمده است شامل ۲ دوره از مباحث استاد میرباقری در سال ۱۳۷۷ در حوزۀ علمیه قم است. این دوره ها مستقل از یکدیگر برگزار شده اند، بنابراین برخی اجزاءِ بحث همپوشانی و تکرارهایی دارند؛ اما برای رعایت انسجام بیشتر حذف نشده است.
خواندن کتاب حکمت حکومت (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به علاقهمندان به کتابهای مذهبی و همچنین دوستداران کتابهای حوزۀ علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب حکمت حکومت (جلد دوم)
«تجربه عینی دولت اسلامی و حکومت دینی، زمینهای شده تا موافقان و مخالفان، نظریات خود را مدون و ابراز کنند و بیشتر به این بحث پرداخته شود؛ هرچند در گذشته هم این مباحث مطرح بوده، ولی هیچکدام از این مباحث، جایگاه جدی و متناسب خودش را نداشته؛ ولی کمکم جایگاه خود را در حوزه معارف دینی بازکرده؛ ی یعنی توجه اندیشمندان دنیای اسلام را به خود جلب کرده و موضوع دقت و بررسی و تحلیل و گفتوگو و نقادی قرار گرفته و طبیعتاً بهتدریج نظریات در این زمینه، شکوفا و شفاف میشوند. با صرفنظر از ادله و تحلیلهایی که گفته شده، شاید بتوان یکی از عوامل اساسیِ محدود بودن و شکوفانشدن این بحث و شفاف نشدن نظریات در این زمینه را عامل مرحلۀ تاریخی-اجتماعی دانست.»
حجم
۵٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۶۴ صفحه
حجم
۵٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۶۴ صفحه
نظرات کاربران