کتاب توسعهی پایدار سازمان ملل
معرفی کتاب توسعهی پایدار سازمان ملل
در بسیاری از جوامع، از دیدگاههای مختلف به توسعهی پایدار پرداختهاند. ولی از نظر اقتصادی میتوان گفت، رشد اقتصادی میتواند منجر به توسعه شود. ولی بین مفهوم توسعهی پایدار و رشد اقتصادی تفاوت وجود دارد. رشد اقتصادی زمینهساز توسعه و توسعهی پایدار است که مراحل مختلف دارد. از ابتدا شروع میشود و جهش پیدا میکند و سپس به تولید انبوه میرسد. توسعهی پایدار از منظر کلان، برخورداری از رشد اقتصادی پایدار است. رشدی که خود زمینهساز شرایط پایدار در ابعاد و ارکان مختلف است. با داشتن رشد اقتصادی و حفظ تعادل جامعه، رشد جامعه در گام و مرحلهی بالاتری قرار میگیرد و سبب تعادل روابط سیاسی شده و به فرهنگ کمک کرده و میتواند گذار از رشد اقتصادی به توسعهی اقتصادی و سپس به توسعه پایدار باشد. در آن شرایط، ما از کالاها و خدماتی برخوردار هستیم که زمینهساز رفاه بیشتر برای جامعه است. البته ناگفته نماند اینگونه رشد اقتصادی که منجر به توسعهی پایدارشده در حفظ و نگهداری و ارتقای کیفیت محیط زیست هم کمک شایانی خواهد کرد.
هر توسعهی پایداری بر روی سه ستون بنا نهاده شده است. پایداری بومشناختی ستون اول است. هر آنچه که در فضای محیطی که ما در آن زندگی میکنیم و از آن به عنوان طبیعت یاد میکنیم، در این بخش میگنجد و در برنامهی توسعه، رابطهی محیط و برنامهریزی توسعه از محورهای اصلی است که در برنامهی توسعه باید به آن توجه کرد؛ ستون دوم، پایداری فرهنگی و اجتماعی است که برنامههای توسعه که و هر آنچه که در غالب توسعه و پیشرفت برای جامعه تعریف میشود با یک تناسب منطقی در این ستون وجود دارد. پایداری فرهنگی و اجتماعی با فرهنگ و ارزشهای فرهنگی یک جامعه رابطهی تنگاتنگ دارد. ستون پایداری اقتصادی ستون دیگر است.
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است