کتاب نقش ۸۲
معرفی کتاب نقش ۸۲
کتاب نقش ۸۲ نوشتهٔ گروهی از نویسندگان ایرانی است. انتشارات نیلوفر این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی داستانهای برگزیدهٔ داوران دورهٔ چهارم جایزهٔ «هوشنگ گلشیری» است.
درباره کتاب نقش ۸۲
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
کتاب نقش ۸۲ مجموعه داستانی است حاوی ۱۰ داستان کوتاه از نویسندههای مختلف که در چهارمین دوره از جوایز هوشنگ گلشیری توسط داوران جشنواره موردتشویق قرار گرفتند. این کتاب در سال ۱۳۸۵ و بهکوشش انتشارات نیلوفر به چاپ رسید. داستانهای این مجموعه عبارتند از «سان شاین» اثر کوروش اسدی، «نماز پسین» اثر محمد بکایی، «تکخشت» اثر منیرالدین بیروتی، «گرما در سال صفر» اثر شهرنوش پارسیپور، «نوروز فقط در کابل باصفاست» اثر محمدآصف سلطانزاده، «پدر گیاهشناس من» اثر داوود غفارزادگان، «طبقهٔ همکف» اثر یوریک کریممسیحی، «سنگام» اثر مهرنوش مزارعی و «چکاوک آسمانخراش» اثر شهریار مندنیپور.
جایزهٔ ادبی هوشنگ گلشیری جایزهای مردمنهاد بود که توسط بنیاد گلشیری اداره میشد. سالانه به آثار انتشاریافته در زمینهٔ ادبیات داستانی ایران توجه میکرد و از میان آنها انتخاب کرده و به بهترین داستانها جوایزی را اختصاص میداد. این جایزه یکی از معتبرترین جوایز مستقل ایران بود. بنیاد گلشیری بههمت فرزانه طاهری، همسر هوشنگ گلشیری و پس از مرگ او شکل گرفت. در سال ۱۳۹۳ این جایزه نیز بهدلیل کمبود منابع و نیروی انسانی منحل شد. جایزهٔ ادبی گلشیری در پاییز هر سال برگزار میشد و ۴ بخش داشت: بهترین رمان، بهترین مجموعه داستان، بهترین رمان اول و بهترین مجموعه داستان اول. اولین اثر منتشرشده به آثار نویسندگانی گفته میشد که پیش از آن هیچ رمان یا مجموعه داستانی منتشر نکرده بودند. آثار رسیده به بنیاد گلشیری بر اساس معیارهایی که داوران مشخص کرده بودند، موردبررسی قرار میگرفتند و به جنبههای گوناگون هر اثر امتیازات جداگانه داده میشد. در نهایت امتیازها را جمع میکردند و جایزه را به اثری اعطا میکردند که مجموع امتیازاتش از همه بیشتر بود.
خواندن کتاب نقش ۸۲ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نقش ۸۲
«به نگرانی جلال اهمیت نداد و به فکرِ احتمالیِ هما و مادرجون و دیگران هم. پذیرایی تاریک و تاریکتر میشد و او بیحرکت بود . فقط صدای خِرخِر گرامافون شنیده میشد.»
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۱۸۳ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۵
تعداد صفحهها
۱۸۳ صفحه