بریدههایی از کتاب درمان شوپنهاور
۴٫۱
(۳۱۵)
در این باره زیاد فکر کردهام. شاید احساس رقابت دارم. اگر ایشان برنده باشند، من بازنده خواهم بود.
Hamid_R_khani
کشف کانت، این است که ما به جای تجربه کردن دنیا به گونهای که وجود دارد، نسخه پردازششده شخصی را از آنچه میبینیم، تجربه میکنیم و در نتیجه مؤلفههایی همچون زمان، مکان، کمیت و علیت، در خود ما وجود دارد و نه در آنجا
Hamid_R_khani
«در مقابل همه بیخردیها، کاستیها و پلیدیهای انسانی، باید گذشت نشان دهیم و به یاد داشته باشیم که آنچه میبینیم، در واقع همان بیخردیها، کاستیها و پلیدیهای خود ما محسوب میشود، زیرا این کاستیها در ذات انسان وجود دارد و ما نیز به آن تعلق، و آن را در درون خویش، نهفته داریم. نباید از سایر افراد، تنها به دلیل دارا بودن چنین پلیدیهایی، به این بهانه آزرده شویم که هنوز در ما پدیدار نشدهاند. »
کاربر ۱۴۳۴۸۶۷
برای آرزوها باید مرز قائل شد، اشتیاق را مهار کرد، بر خشم چیره شد و همواره این واقعیت را به ذهن سپرد که هرکس، تنها میتواند به بخش بسیار اندکی از آنچه داشتنش ارزشمند است، دست یابد
کاربر ۱۴۳۴۸۶۷
هر راهکاری، تو را از سایر راهکارها محروم میکند و در برابر هر پاسخ مثبت، یک پاسخ منفی هم وجود دارد.
کاربر ۱۴۳۴۸۶۷
پس از مرگ نیز، همان خواهی بود که پیش از تولد بودهای.
Hamid_R_khani
اگر رازی را نهفته نگهدارم، زندانی من میشود؛ اگر افشا کنم، من زندانی آن میشوم. آرامش، میوه درخت سکوت است.
Hamid_R_khani
انسان عاقل، نباید زندگی خود را صرف کسب محبوبیت بکند. چنین هدفی، پوچ است. محبوبیت هرگز به مفهوم درست یا خوب بودن نیست، بلکه برعکس، معنای همتراز بودن با سایرین و کمعقل شدن میدهد. بهتر است انسان در درون خویش به دنبال هدف و ارزش بگردد.
Hamid_R_khani
زن زیبا، تنها به خاطر ظاهر دلپذیر، به قدری مورد توجه است و پاداش میگیرد که از پرورش سایر ویژگیهای وجود خویش امتناع میورزد، اعتماد به نفس و احساس موفقیت سطحی دارد که تنها در پوست او احساس میشود، و در نتیجه به محض از بین رفتن زیبایی به خاطر بالا رفتن سن و سال، احساس میکند دیگر هدیهای برای ارائه کردن به سایر افراد ندارد، زیرا نه هنر فریبندگی را در خود پرورش داده است و نه حتی هنر جلب نظر افراد.
Hamid_R_khani
پادشاهان، تاج و نشانهای سلطنتی و رزمندگان، جنگافزارها را جا میگذارند، ولی ارواح بزرگ، همواره عظمت خود را همراه دارند.
Hamzeh
گونکا زندگی کردن در زمان حال را به ما یاد میدهد. دیروز و فردا، وجود ندارند. یادگارهای گذشته و آرزوها و امیدهای آینده، جز تشویش و اضطراب، همراه نمیآورند. مسیر دستیابی به تعادل. از مشاهده زمان حال میگذرد. باید بدون نگرانی، آگاهی خود را در رودخانه شناور کنیم و به پایین بفرستیم.
Hamid_R_khani
من هم از افراد دوپا میترسم و این اعتقاد را قبول دارم که هر انسانی، با پرهیز کردن از همنوعان، میتواند شاد باشد.
Hamid_R_khani
اصرار شوپنهاور بر تجربه زندگی در زمان حال است، و نه زندگی کردن به امید داشتن شرایط بهتر. دو نسل بعد، نیچه همین انگاره را پذیرفت، امید را بزرگترین آفت زندگی به حساب آورد، و افلاطون، سقراط، و مسیحیت را مورد انتقاد قرار داد که چرا توجه انسان را از زندگی تحت مالکیت خود، منحرف و به دنیایی موهوم در آینده معطوف میکنند.
کاملیا
«هرگز یک نجار نزد من نمیآید تا بگوید به من گوش بده، این خطابه، مربوط به هنر چوببری است. در عوض، قرارداد میبندد و خانه را میسازد. شما نیز چنین کنید. همچون سایر انسانها بخورید، بنوشید، ازدواج کنید، بچهدار شوید، در رسیدگی به امور شهر سهیم باشید، و یاد بگیرید که چگونه میتوان توهین و دشنام را شنید و سایر افراد را تحمل کرد. »
ellanica
در صورتی که انسان لباس از تن بیرون نیاورد و وارد صحنه بازی نشود، بخش زیادی از نمایش زندگی را از دست خواهد داد، چه رسد به اینکه پیش از پایان نمایش، از صحنه خارج شود.
Hamid_R_khani
هرچند زرتشت تنهایی باشکوه شبانه را میستود و نیاز به تنهایی داشت تا اندیشههای بزرگ در آن زاییده شود، ولی در عین حال، خود را متعهد به دوست داشتن مردم، القای شادی و نشاط به آنها، یاری رساندن به افراد به منظور گام نهادن در مسیر تعالی، و سهیم کردن همگان در خرد و فرزانگی خود میدانست.
ellanica
هیچ عضوی از بدن ما نمیتواند از چنگال سالخوردگی بگریزد. علاوه بر غده تیرویید، غضروف زانوی تو هم ساییدگی دارد، پیازهای موهایت میمیرند و مهرههای فوقانی کمرت هم دیگر مثل گذشته نیستند. عمر سلولهای پوست هم به پایان رسیده. به سلولهای شاخی یا همان لکههای سطحی قهوهای رنگ نگاه کن...
mojgan
به قول شوپنهاور، همه ما افرادی رنجور به حساب میآییم و در تمام مدت عمرمان، نیازمند مدارا و دریافت عشق از یکدیگر، هستیم.
P.H
گل پاسخ داد: ابله! گمان میکنی شکوفا شدن من، برای دیده شدن است؟ من برای خود میشکفم، و نه برای سایر افراد. شکوفایی، مرا خوشحال میکند. منشاء شادی من، در وجود و در شکوفایی خودم است!
P.H
انسان عاقل، نباید زندگی خود را صرف کسب محبوبیت بکند. چنین هدفی، پوچ است. محبوبیت هرگز به مفهوم درست یا خوب بودن نیست، بلکه برعکس، معنای همتراز بودن با سایرین و کمعقل شدن میدهد. بهتر است انسان در درون خویش به دنبال هدف و ارزش بگردد.
P.H
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
قیمت:
۵۹,۰۰۰
۴۱,۳۰۰۳۰%
تومان