بریدههایی از کتاب درمان شوپنهاور
۴٫۱
(۳۱۵)
به باور شوپنهاور، انسانی که نیروی درونی و فضیلت متعارف داشته باشد، نیازی به حمایت سایر افراد، از هر نوع، ندارد و فردی خودکفا به حساب میآید. این باور، همراه اعتقاد خدشهناپذیر او به نبوغ خویشتن، یک عمر دوری از صمیمیت را به خوبی توجیه میکند.
azar
در آن وضعیت، به آرتور شوپنهاور میاندیشید که همواره بر سر میز غذا، هزینه دو نفر را میپرداخت، مبادا کسی کنار او بنشیند
azar
آرتور شوپنهاور چندین سال پیش از تولد فروید، این فرضیه را مطرح ساخت که نیروهای زیستشناسانه زیادی بر انسان حکومت میکند، ولی او با خودفریبی، تصور میکند فعالیتهای خود را آگاهانه برمیگزیند.
azar
بارها تأکید میورزد که هیچ مقاومتی در برابر نیروی جنسی وجود ندارد: «... زیرا انسان تحت تأثیر پدیدهای مشابه غریزه حاکم بر حشرات است، در نتیجه اهداف را بدون اراده و برخلاف استدلالهای منطقی خویش، دنبال میکند، و هرگز نمیتواند از چنگال این پدیده، رهایی یابد. »
azar
تمایل جنسی در واقع بخش نامرئی رفتارهای انسان است که از ورای پردههایی که بر آن میاندازند، خود را نشان میدهد. دلیل جنگ، هدف صلح، منبع پایانناپذیر هوش و خوشطبعی، کلید همین کنایات، مفهوم همه اشارات و سخنان بر زبان نیامده و نگاههای دزدیدهشده، مایه فرو رفتن جوانان و اغلب سالخوردگان به عالم خلسه، و تفکر همیشگی و برخلاف اراده افراد ناپرهیزکار است.
azar
اغلب مردان فریب ظاهر زنان را میخورند و پلیدی آنها را نمیبینند. مردان در دوران جوانی ازدواج میکنند و درسالخوردگی بهای گزافی برای این اقدام میپردازند، چون متوجه میشوند همسری مجنون، لجباز، و عصبی دارند. »
azar
خوشبخت، فردی است که بتواند یک بار برای همیشه از ایجاد رابطه با تعداد زیادی از انسانها پرهیز کند.
azar
مادر سلامت و امنیت، بیاعتمادی است. ضربالمثلی فرانسوی نیز، این باور را تأیید میکند.
فراموش کردن ویژگیهای بد انسان، همچون دور انداختن پولی به زحمت به دست آمده است. باید خود را از صمیمیت و دوستی ابلهانه، دور نگهداریم.
˙·٠•●Fateme●•٠·˙
برای آرزوها باید مرز قائل شد، اشتیاق را مهار کرد، بر خشم چیره شد و همواره این واقعیت را به ذهن سپرد که هرکس، تنها میتواند به بخش بسیار اندکی از آنچه داشتنش ارزشمند است، دست یابد.
˙·٠•●Fateme●•٠·˙
۱ـ زندگی رنج است.
۲ـ رنج، تحمل دلبستگیهای متعدد به اجسام، عقاید، افراد، و زنده ماندن است.
۳ـ ترک آرزوها، دلبستگیها و خویشتن، درمان رنج است.
۴ـ پیمودن مسیری دارای هشت مرحله به سوی وارستگی، راهی ویژه برای دستیابی به زندگی فاقد رنج است.
کاربر ۱۳۴۳۵۲۳
در مقابل همه بیخردیها، کاستیها و پلیدیهای انسانی، باید گذشت نشان دهیم و به یاد داشته باشیم که آنچه میبینیم، در واقع همان بیخردیها، کاستیها و پلیدیهای خود ما محسوب میشود
s
همیشه به خاطر میسپارم که همه ما محکوم به زیستن در وضعیت نامطلوب و تحمل بدبختیهای محتوم شدهایم. اگر از روز نخست، چنین واقعیتهایی را میدانستیم، هرگز حاضر نمیشدیم این زندگی را انتخاب کنیم. به قول شوپنهاور، همه ما افرادی رنجور به حساب میآییم و در تمام مدت عمرمان، نیازمند مدارا و دریافت عشق از یکدیگر، هستیم.
azar
شوپنهاور میگوید زیبایی، یعنی نامه سرگشادهای حاوی توصیه که قلب را وادار به لطف به کسی میکند که آن را همراه دارد.
azar
افلاطون نتیجه گرفته که عشق، درون فردی میشکفد که عاشق است، نه درون فردی که عاشق او میشوند.
azar
روزی یکی از همکاران، راجع به یکی از بیماران خود، حرف میزد. میگفت بیمار او، هر نیزهای را که به سویش پرتاب میکنند، میگیرد و در بدن خود فرو میبرد تا دچار عذاب شود. شاید خیلی ربطی به این ماجرا نداشته باشد، بانی. ولی زمانی که دیدم خودت را برای چه موضوعات بیارزشی سرزنش میکنی، یاد بیمار همکارم افتادم.
azar
گل پاسخ داد: ابله! گمان میکنی شکوفا شدن من، برای دیده شدن است؟ من برای خود میشکفم، و نه برای سایر افراد. شکوفایی، مرا خوشحال میکند. منشاء شادی من، در وجود و در شکوفایی خودم است!
azar
۱ـ زندگی رنج است.
۲ـ رنج، تحمل دلبستگیهای متعدد به اجسام، عقاید، افراد، و زنده ماندن است.
۳ـ ترک آرزوها، دلبستگیها و خویشتن، درمان رنج است.
۴ـ پیمودن مسیری دارای هشت مرحله به سوی وارستگی، راهی ویژه برای دستیابی به زندگی فاقد رنج است.
azar
هرگز به خود نمیگفت: «همین لحظه! اکنون! امروز! همین را میخواهم. همین پدیده، تبدیل به زمان خوش گذشته میشود. میخواهم در همین لحظه باشم و در همین لحظه، ریشه بگیرم. »
نه. همیشه باور داشت که هنوز خوشمزهترین شکار را نیافته است و باید در انتظار زمان آینده باشد، زمانی که سالخوردهتر، زیرکتر، بزرگتر، و ثروتمندتر میشود. ولی ناگهان مصیبت، همهجا را دگرگون ساخت. انگاره آرمانگرایانه راجع به زمان آینده، فرو پاشید و حسرتی بیپایان برای زمان گذشته، آغاز شد.
Fateme
هرگاه از منظر جوانی به زندگی نگریسته شود، آیندهای طولانی و پایانناپذیر است؛ ولی اگر از منظر سالخوردگی نگریسته شود، گذشتهای بسیار کوتاه میشود. هرگاه با کشتی از ساحل دور میشویم، اجزای ساحل به تدریج کوچک و کوچکتر میشوند، به گونهای که امکان شناسایی و تمایز آنها بسیار کمتر است، درست همچون سالهایی که با همه رویدادها و ویژگیهای گوناگون، پشت سر نهادهایم.
AmirHossein[AHS]
انسان لبخند میزند و با آرامش، به تخیلات ناپایدار دنیا مینگرد، دنیایی که همچون شطرنجبازی بیاعتنا و فاقد هیجان در پایان بازی، در مقابل او ایستاده است
azar
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۳۵۵٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
قیمت:
۵۹,۰۰۰
۴۱,۳۰۰۳۰%
تومان