بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب نیلوفر و مرداب | صفحه ۲۹ | طاقچه
تصویر جلد کتاب نیلوفر و مرداب

بریده‌هایی از کتاب نیلوفر و مرداب

نویسنده:تیچ نات هان
انتشارات:نشر بیدگل
امتیاز:
۳.۷از ۱۷۳ رأی
۳٫۷
(۱۷۳)
هنگامی که راهبی جوان بودم می‌پنداشتم برای رسیدن به بینش‌های رهایی‌بخش باید سال‌ها تلاش کرد. اما حقیقت این است که در همین لحظه می‌توانید به بسیاری از آنها دست یابید. هنگامی که تنفس آگاهانه را تمرین می‌کنید، در همان لحظه، می‌فهمید که سرشار از زندگی هستید و این تجربهٔ شگفت‌انگیزی است. همین‌که بتوانید توجه ذهن را به بدن، که در «لحظهٔ حال» در حال انجام کاری است، معطوف و تنش‌ها را در آن شناسایی کنید، به یک بینش مهم دست یافته‌اید. اکنون، با بهره‌گیری از همین بینش، فرایند تشخیص بیماری‌های روانی را آغاز کرده‌اید. برای دستیابی به بینش رهایی‌بخش به هشت یا بیست سال تمرین نیاز ندارید.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
در زندگی روزمره غالباً بدن در «لحظهٔ حال» در حال انجام کاری است، اما ذهن در گذشته و آینده سِیر می‌کند یا درگیر برنامه‌هایمان است. از همین رو، ذهن و بدن در هماهنگی کامل نیستند. اما هنگامی که آگاهانه نفس می‌کشیم و تمام توجه و تمرکزمان را به این عمل معطوف می‌کنیم، ذهن و بدن را متحد و هماهنگ می‌سازیم. تنفس آگاهانه به ما این توانایی را می‌دهد که بفهمیم در لحظهٔ حال در بدن و احساسات و ادراک و جهان اطرافمان چه چیزی واقعاً در حال رخ‌دادن است.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
هنگامی که رنج‌ها ما را در بر می‌گیرند اولین عمل مؤثر این است که کارهایمان را متوقف کنیم و با تمام وجود به نفس‌کشیدنمان ـ‌یعنی عمل دم و بازدم‌ـــــ توجه کنیم. آنگاه شرایطی فراهم می‌شود که رنج‌هایمان را شناسایی کنیم و بپذیریم. در روبه‌رو شدن با رنج‌ها نباید احساساتی را که موجب ناراحتی می‌شوند انکار یا سرکوب کرد: نفس را فرو می‌دهم و می‌دانم که رنج هست. نفس را بیرون می‌دهم و به رنجم سلام می‌کنم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
بودا می‌گفت هیچ‌چیزی بدون غذا زنده نمی‌ماند. این حقیقت نه‌تنها دربارهٔ حیات جسمانی موجودات زنده، که در‌مورد حالات روانی نیز صادق است. گُل عشق برای زنده ماندن به آبیاری، توجه، و پرورش نیاز دارد. و اگر رنج‌هایمان دوام می‌آورند و زنده می‌مانند به این دلیل است که خوراک آنها را تأمین می‌کنیم. ما با رنج، پشیمانی، و غم‌هایمان همان کاری را می‌کنیم که حیوانات نشخوارکننده با غذاهایشان می‌کنند! جویدن، بلعیدن، بالاآوردن و سپس دوباره خوردن آنها!
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
یکدیگر‌باشند. خبر امیدوار‌کننده این است که تنها با یک تنفس آگاهانه، اتحاد ذهن و بدن تحقق می‌یابد.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
خلق «ذهن‌آگاهی» ابتدایی‌ترین عمل برای خلق «ذهن‌آگاهی» این است که آگاهانه نفس بکشیم. به این معنا که با تمام وجود به عمل دم و بازدم خود توجه کنیم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
از طریق ذهن‌آگاهی است که می‌توان به وجود رنج در خود یا در جهان پی برد. در‌واقع، با آگاهی و توجه کامل به نفس‌کشیدن ـ‌یعنی عمل دم و بازدم‌ـــــ است که نیروی ذهن‌آگاهی را خلق می‌کنیم و می‌توانیم رنجمان را همچنان در آغوش بگیریم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
«ذهن‌آگاهی» بهترین شیوه برای کنارآمدن با رنج‌هاست، بدون اینکه رنج‌ها همهٔ زندگی‌مان را فراگیرند. «ذهن‌آگاهی» همان استعداد زیستن در لحظهٔ حال است. با آن می‌فهمیم که «اکنون» و «اینجا» واقعاً چه چیزی در حال رخ‌دادن است.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
هرچند نمی‌توانیم از تمام رنج‌های زندگی در امان باشیم اما اگر بذرهای رنج را در درونمان آبیاری نکنیم، بسیار کمتر رنج می‌بریم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
چهار حقیقت ناب نخستین آموزه‌هایی که بودا، پس از روشن‌ضمیرشدنش، به بشریت تقدیم کرد دربارهٔ رنج بود. آنها را «چهار حقیقت ناب» می‌نامند. چهار حقیقت ناب بودا عبارتند از: انسان رنج می‌کشد؛ برخی اعمال رنج را پدید می‌آورند؛ می‌توان رنج را متوقف ساخت (می‌توان شادکام شد)؛ و اعمالی هستند که به توقف رنج‌بردن می‌انجامند (مرحلهٔ طلوع شادی).
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
قلب بودا از سنگ نبود! او نیز‌یک انسان بود، اما انسانی صاحب حکمت، بینش‌های روشن، و شفقت که می‌دانست چگونه به‌درستی رنج بکشد؛ پس بسیار کمتر رنج می‌کشید.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
برای ممکن ساختن شادکامی به کمی رنج نیاز داریم. بیشترِ ما برای این کار در درون و پیرامون خود به اندازهٔ کافی رنج داریم، پس نباید رنج بیشتری بیافرینیم.‌
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
باید یاد بگیریم که چگونه، با محبتی بی‌اندازه، رنج‌های خودمان و رنج‌های جهان را در آغوش بگیریم و بپرورانیم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
ممکن است که در گِل‌و‌لای زندگی فرو رفته باشید و به‌آسانی می‌توان فهمید که گاه زندگی را گِل‌و‌لای فرامی‌گیرد. در این شرایط دشوارترین کار این است که تسلیم ناامیدی نشویم. زیرا هنگامی که ناامیدی شما را به زانو درمی‌آورد به هرجا که بنگرید تنها رنج را می‌بینید و احساس می‌کنید که در بدترین شرایط هستید. اما باید به یاد بیاوریم که رنج نوعی گِل‌و‌لای است که برای خلق لذت و شادی به آن نیاز داریم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
ما در هر یک از مراکز آموزشی پلام ویلِجمان در سرتاسر جهان، یک آبگیر‌نیلوفر آبی داریم. همه می‌دانند که برای روییدن نیلوفر‌ به گِل‌و‌لای نیاز است. اگرچه آن گِل‌و‌لای بدبوست اما رایحهٔ نیلوفر بسیار دلنشین است. اگر آن گِل‌و‌لای نباشد، نیلوفر شکوفا نمی‌شود. شما نمی‌توانید بر روی سنگ مرمر ‌نیلوفر‌برویانید. این گُل بدون گِل‌و‌لای نمی‌تواند شکوفا شود.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
توانایی بهره‌مندی از شادی مستلزم این نیست که رنج‌هایمان را به صفر‌برسانیم. در‌واقع، مهارت شاد بودن مهارت درست رنج‌کشیدن نیز هست.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
خوب بنگر! مردم به معبد می‌آیند تا در کنار من دعا و نیایش کنند تا همهٔ آن چیزهایی را که من سرزنش می‌کنم به دست آورند!
m_royaei
دومین تیر را خودمان شلیک می‌کنیم که همان واکنش‌ها، داستان‌پردازی‌ها، و اضطراب‌های ما نسبت به اتفاقات ناخوشایند و ناخواسته‌ای است که برای ما رخ داده‌اند.
m_royaei
باید تمرین کنیم آنچه را فرانسوی‌ها «بدبختـی‌های کوچک» می‌نامند از خود دور کنیم و توانایی‌ها و نیروی خود را صرف پذیرفتن و تسکین دردهای واقعیِ برآمده از بیماری‌ها و فقدان عزیزان کنیم؛
m_royaei
هر شب پیش از خواب دقایقی چند را به مرور آن روز اختصاص دهید و از خودتان بپرسید: «آیا امروز درجهتِ ایدئال‌هایم زندگی کرده‌ام؟» اگر دیدید که دو یا سه قدم درجهتِ ایدئال‌هایتان برداشته‌اید، به اندازهٔ کافی خوب عمل کرده‌اید و کافی است. اگر دیدید که چنان نکرده‌اید، به خودتان بگویید: «فردا بهتر عمل خواهم کرد.» در این کار هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. تنها به خودتان بنگرید و دریابید که آیا در راهی که آن را عمیقاً و به‌درستی ارج می‌نهید، پیش رفته‌اید یا نه.
mrzi

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
۴۹,۰۰۰
۳۰%
تومان