بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب نیلوفر و مرداب | صفحه ۲۲ | طاقچه
تصویر جلد کتاب نیلوفر و مرداب

بریده‌هایی از کتاب نیلوفر و مرداب

نویسنده:تیچ نات هان
انتشارات:نشر بیدگل
امتیاز:
۳.۷از ۱۷۳ رأی
۳٫۷
(۱۷۳)
رنج و شادی از هم جدا نیستند. هنگامی که رنج می‌کشیم ناخودآگاه تمایل داریم که فکر کنیم در آن لحظه فقط رنج وجود دارد و شادی متعلق به زمان و مکان دیگری است. افراد بیشتر اوقات می‌پرسند: «چرا باید رنج بکشم؟» همان‌قدر که تصور «سمت چپ» بدون «سمت راست» اشتباه است، تصور زندگی خالی از هرگونه رنج نیز اشتباه است. و همچنین تصور زندگی بدون هرگونه شادی. کاملاً بی‌معناست اگر «سمت چپ» به «سمت راست» بگوید: «تو باید از اینجا بروی! دیگر تو را نمی‌خواهم!» چون اگر «سمت راست» نباشد، «سمت چپ» هم در کار نخواهد بود. [به تعبیری، راست و چپ در کنار هم معنا می‌یابند و به همین ترتیب،] هرجا که رنج نباشد شادی هم وجود ندارد، و برعکس.
moonlight
در ذهن بیشتر ما، در طول روز و شب، همواره یک گفت‌وگوی درونی در جریان است. به این صورت که گذشته را مرور می‌کنیم و برای آینده نگران می‌شویم. و این عمل را حتی لحظه‌ای متوقف نمی‌کنیم تا نفسی تازه کنیم و بفهمیم که در این بین در حال رنج‌کشیدنیم.
Birdy
مصیبت اصلی ما در دنیای امروزی این است که نمی‌دانیم چگونه رنج‌های درونمان را مدیریت کنیم. نه‌تنها این، که تلاش می‌کنیم رنج درون را با هر روشی مخفی کنیم
Birdy
ما در هر یک از مراکز آموزشی پلام ویلِجمان در سرتاسر جهان، یک آبگیر‌نیلوفر آبی داریم. همه می‌دانند که برای روییدن نیلوفر‌ به گِل‌و‌لای نیاز است. اگرچه آن گِل‌و‌لای بدبوست اما رایحهٔ نیلوفر بسیار دلنشین است. اگر آن گِل‌و‌لای نباشد، نیلوفر شکوفا نمی‌شود. شما نمی‌توانید بر روی سنگ مرمر ‌نیلوفر‌برویانید. این گُل بدون گِل‌و‌لای نمی‌تواند شکوفا شود.
Birdy
ما فکر می‌کنیم که شادی به‌منزلهٔ چیزی است که تنها ازطریق جستجوی شادی به دست می‌آید؛ غافل از اینکه مهارت شادی، به‌طور هم‌زمان، مهارت درست رنج‌بردن نیز است.
Birdy
برای دستیابی به بینش رهایی‌بخش به هشت یا بیست سال تمرین نیاز ندارید.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
هنگامی که تنفس آگاهانه را تمرین می‌کنید، در همان لحظه، می‌فهمید که سرشار از زندگی هستید و این تجربهٔ شگفت‌انگیزی است. همین‌که بتوانید توجه ذهن را به بدن، که در «لحظهٔ حال» در حال انجام کاری است، معطوف و تنش‌ها را در آن شناسایی کنید، به یک بینش مهم دست یافته‌اید. اکنون، با بهره‌گیری از همین بینش، فرایند تشخیص بیماری‌های روانی را آغاز کرده‌اید.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
هنگامی که راهبی جوان بودم می‌پنداشتم برای رسیدن به بینش‌های رهایی‌بخش باید سال‌ها تلاش کرد. اما حقیقت این است که در همین لحظه می‌توانید به بسیاری از آنها دست یابید.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
اگر تنفس آگاهانه را، که همان توجه کامل به دم و بازدم است، ادامه دهیم آن احساس حضور ذهن و رهایی را حفظ خواهیم کرد.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
ثمرهٔ تنفس آگاهانه این است که ذهن، در ‌«لحظهٔ حال»، تنها یک موضوع برای توجه و اندیشیدن دارد که همان عمل دم و بازدم است.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
در زندگی روزمره غالباً بدن در «لحظهٔ حال» در حال انجام کاری است، اما ذهن در گذشته و آینده سِیر می‌کند یا درگیر برنامه‌هایمان است. از همین رو، ذهن و بدن در هماهنگی کامل نیستند.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
هر تنفس آگاهانه به ما نیرویی می‌دهد که به کمک آن می‌توانیم ذهن و بدن را، در لحظهٔ حال، در کنار هم قرار دهیم و به استقبال رنج‌ها برویم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
متوقف‌کردن کارها و پذیرفتن رنج‌ها هنگامی که رنج‌ها ما را در بر می‌گیرند اولین عمل مؤثر این است که کارهایمان را متوقف کنیم و با تمام وجود به نفس‌کشیدنمان ـ‌یعنی عمل دم و بازدم‌ـــــ توجه کنیم. آنگاه شرایطی فراهم می‌شود که رنج‌هایمان را شناسایی کنیم و بپذیریم. در روبه‌رو شدن با رنج‌ها نباید احساساتی را که موجب ناراحتی می‌شوند انکار یا سرکوب کرد: نفس را فرو می‌دهم و می‌دانم که رنج هست. نفس را بیرون می‌دهم و به رنجم سلام می‌کنم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
ما به یک تمرین معنوی نیازمندیم که ما را آن‌قدر قدرتمند و ماهر سازد تا بتوانیم با رنج‌ها روبه‌رو شویم و عمیقاً به ریشه‌های آنها پی ببریم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
درست رنج‌کشیدن نیاز به مهارت دارد. اگر ‌بدانیم چگونه مراقب رنج‌هایمان باشیم، نه‌تنها بسیار‌بسیار کمتر‌رنج می‌کشیم، بلکه می‌توانیم محیط پیرامون خود و جهان را شادتر کنیم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
شاید گاهی با بدنمان به اندازهٔ کافی مهربان نبوده‌ایم. با شناسایی تنش‌ها و دردها و استرس‌هایی که در بدنمان داریم می‌توانیم آنها را در زلال «ذهن‌آگاهی» خود بشوییم. و این خود سرآغاز درمان و رهایی است.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
تجربهٔ زندگی راستین در این است که ذهن و بدن، در کنار یکدیگر‌باشند. خبر امیدوار‌کننده این است که تنها با یک تنفس آگاهانه، اتحاد ذهن و بدن تحقق می‌یابد.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
خلق «ذهن‌آگاهی» ابتدایی‌ترین عمل برای خلق «ذهن‌آگاهی» این است که آگاهانه نفس بکشیم. به این معنا که با تمام وجود به عمل دم و بازدم خود توجه کنیم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
با «ذهن‌آگاهی» است که دیگر از روبه‌رو‌شدن با رنج‌ها و دردها هراسی نداریم.
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷
از طریق ذهن‌آگاهی است که می‌توان به وجود رنج در خود یا در جهان پی برد
کاربر ۲۸۶۳۶۰۷

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

حجم

۳۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۳۹ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
۴۹,۰۰۰
۳۰%
تومان