بریدههایی از کتاب در روزگار آلودگی
نویسنده:پائولو جوردانو
مترجم:محیا بیات
ویراستار:امیلی امرایی
انتشارات:نشر برج
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۷از ۷۷ رأی
۳٫۷
(۷۷)
صرفنظر از عدم توانایی ما در افتراق قیافههای آسیایی از یکدیگر- مقصر آلودگی نه همهٔ «آنها» که همهٔ «ما» هستیم.
محسن
ما نیازی مبرم داریم که با دیگران باشیم، میان دیگران باشیم، در چند قدمی کسانی باشیم که برایمان اهمیتی دارند. نیازی که شبیه نفسکشیدن است.
محسن
اپیدمیها، پیش از آنکه فوریت پزشکی باشند، فوریت ریاضیاتاند. چراکه حقیقتاً ریاضیات علم اعداد نیست، علم روابط است
محسن
آلودگی دعوتی است به فکرکردن. قرنطینه فرصتی است برای این کار. فکرکردن به چه؟ به اینکه ما تنها عضوی از اجتماع بشریت نیستیم. ما گونهٔ تهاجمیترِ این اکوسیستم متعالی و شکنندهایم.
nastar-esm
در روزگار آلودگی، اطلاعات شفاف تنها یک حق نیست: اقدامی جدی است برای پیشگیری.
یک انسانِ در معرض هرچقدر بیشتر- از اعداد، از مکانها و از تعداد بیماران بیمارستانی- مطلع شود، رفتار مناسبتری خواهد داشت.
AmirHossein
از بیماری نمیترسم.
پس از چه میترسم؟
از همهٔ چیزهایی که آلودگی تغییرشان میدهد. از اینکه بفهمم این داربستِ تمدن که میشناسم کاخی کاغذی باشد. از فنا میترسم اما از خلافش هم بیم دارم: از اینکه ترس بگذرد، بیآنکه تغییری برجا بگذارد.
PaghiA
گاهی نوشتن میتواند وزنهای باشد که بر زمین بندت کند؛ اما من برای نوشتن دلیل دیگری هم دارم: نمیخواهم آنچه را که اپیدمی بر ما فاش میکند از دست بدهم.
شهلا
گاهی نوشتن میتواند وزنهای باشد که بر زمین بندت کند؛ اما من برای نوشتن دلیل دیگری هم دارم: نمیخواهم آنچه را که اپیدمی بر ما فاش میکند از دست بدهم.
شهلا
از این زمان استفادهٔ بهتری ببریم، آن را به کارِ اندیشیدن به چیزی ببندیم که وضعیت عادی ما را از فکرکردن به آن بازمیدارد: چطور شد که به اینجا رسیدیم، چطور میخواهیم از نو شروع کنیم؟
شمارش ایام. تصاحب دلی فرزانه. نگذاریم که این روزها بیهوده بگذرند.
Husayn Parvarde
هیچکس خوش ندارد کنار گذاشته شود. حتی اگر بدانیم انفصالمان از دنیا موقتی است، بازهم رنجمان تسکین نمییابد.
ما نیازی مبرم داریم که با دیگران باشیم، میان دیگران باشیم، در چند قدمی کسانی باشیم که برایمان اهمیتی دارند. نیازی که شبیه نفسکشیدن است.
رایحه صدقی
بیماری تا همین حالا هم روابط ما را به مخاطره انداخته است و ما را به انزوا کشانده: انزوای کسی که رواندرمانی سختی را طی کرده و حالا از پشت شیشه با مردم ارتباط میگیرد، حتی انزوای شایعتر دیگری، لبهایی که پشت ماسک پنهان شدهاند، نگاههای شکاک، اجبار به ماندن در خانه. در زمان شیوع بیماری ما همه آزاد و درعینحال در حبس خانگی
رایحه صدقی
برویم سراغ تغییرات اقلیمی. افزایش دمای زمین به سیاستهای قیمت نفت و برنامههای ما برای تعطیلات و خاموشکردن چراغهای راهرو و رقابت اقتصادی بین چین و آمریکا ربط دارد؛ به گوشتی که از فروشگاه میخریم و به جنگلزدایی وحشیانهمان ربط دارد. انسان و جهان چنان معماوار باهم در تعاملاند که پیش از آنکه موفق شویم رشتهای را دنبال کنیم از نفس افتادهایم.
Husayn Parvarde
ویروسها یکی از چندین پناهجوی تخریب محیطزیست هستند. در کنار باکتریها و قارچها و تکسلولیها. اگر بتوانیم اندکی خودخواهیمان را کنار بگذاریم، درمییابیم که این میکروبهای جدید نیستند که در جستجوی ما هستند، بلکه ماییم که آنها را بیرون میکشیم.
Husayn Parvarde
جنگلزدایی و گسترش بیرویهٔ شهرها ما را به زیستگاههایی که حضور ما را پیشبینی نمیکرد، نزدیک میکند. انقراض روبهرشد چندین گونهٔ حیوانی، باکتریها را که در بدن آنها زندگی میکردند وامیدارد تا به جایی دیگر نقلمکان کنند. دامهای اهلی ناخواسته مزرعهای میشوند که در آن، به معنای واقعی کلمه، همهچیز تکثیر میشود. کدامیک از ما میداند که تابستان گذشته آتشسوزی گسترده در آمازون باعث رهاسازی چه چیزهایی شد؟ چه کسی میتواند پیشبینی کند که قتلعام حیوانات که اخیراً در استرالیا پیش آمد، چه پیامدی خواهد داشت؟
Husayn Parvarde
عالمی میکروبی وجود دارد که هیچ تصوری از آن نداریم، تعاملاتی بین گونهها که در مخیلهمان هم نمیگنجد.
تجاوز ما به محیطزیست همیشه احتمال مواجهه با این عوامل بیماریزای جدید را بالا میبرد، عوامل بیماریزایی که تا چندی پیش در زیستگاه طبیعی خود آرام گرفته بودند.
Husayn Parvarde
دوستی دارم که دوستدختری ژاپنی دارد. در میلان زندگی میکنند و دختری پنجساله دارند. درست دیروز، مادر و دختر به مغازه رفته بودند و عدهای سرشان فریاد میکشند که همهچیز تقصیر آنهاست و باید به خانهشان برگردند، به چین.
ترس ما را به کارهای عجیبی وامیدارد.
Husayn Parvarde
تصمیم درست، آن تصمیمی نیست که تنها بر مبنای منفعت شخصی من گرفته شود. تصمیم درست تصمیمی است که منافع شخصی من و دیگران را همزمان در نظر بگیرد.
Husayn Parvarde
اما در شرایط آلودگی باید بدانیم چه قسم امیدواری مجاز است. در انتظارِ غیرممکنها و نامحتملها بودن، منجر به ناامیدیهای مکرر میشود.
نقص تفکر جادویی، در بحرانهایی مثل این نهفقط اشتباه است، که ما را سوی اضطراب سوق میدهد.
Husayn Parvarde
در مزامیر توسلی است که این روزها گهگاه یادش میافتم:
به ما بیاموز که ایام را بشماریم
باشد که دلی فرزانه به دست آوریم
hedgehog
فعلاً وضعیت عادی معلق است و کسی نمیداند تا کی. وضعیت فعلاً غیرعادی است و باید یاد بگیریم که در این وضعیت زندگی کنیم و دلایلی بیابیم، جز ترس از مرگ، که بپذیریمش. شاید درست است که ویروسها خرد ندارند، اما در این مورد از ما تواناترند: بلدند بهسرعت جهش کنند و با محیط منطبق شوند. باید از آنها
یاد بگیریم.
hedgehog
حجم
۱۹۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه
حجم
۱۹۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه
قیمت:
رایگان