بریدههایی از کتاب شهریار
۴٫۲
(۲۴)
«نامی که با تکیه بر نیروی بیگانه بهدست آوردهاید بیبنیاد و سست است.»
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
سلاح دیگران یا گشاد و سنگین است یا بیش از حد تنگ.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
او ترجیح میدهد با سربازان خود در جنگ شکست بخورد اما با سربازان مزدور و کمکی پیروز نشود.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
بطور کلی میتوان گفت خطر سپاهیان مزدور به علت جبونی و خطر سپاهیان کمکی بهخاطر رشادت آنها است.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
سپاهیان کمکی کاملاً متحد و مطیع فرمانده خود میباشند اما قشون مزدور در صورت پیروزی نیاز به وقت بیشتری دارند تا با هم متحد شوند و به شما آسیبی برسانند.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
بنابراین بهتر است کسی به چنین سپاهیانی نیاز نداشته باشد. زیرا بسیار خطرناکتر از سربازان مزدور میباشند.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
سپاهیان کمکی برای کشور خود مفید و قابل اعتمادند اما برای کسی که آنها را به کمک میطلبد فاجعه آفرین هستند. زیرا شکست آنان شکست شما و پیروزی آنان به معنی استیلای آنان بر شما است.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
تنها شهریاران و جمهوریهایی به پیروزی رسیدهاند که دارای ارتش و نیروهای مسلح خودی بودهاند، سپاهیان مزدور چیزی جز ضرر و زیان ندارند.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
اگر فرمانده فردی لایق و توانا است باید قدرت او را طبق قوانین مقرر محدود سازند.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
در زمان صلح شما را غارت میکنند و در دوران جنگ باعث نابودی شما میشوند.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
گردد. پادشاهانی که نمیتوانند با دشمنان خود در میدان مبارزه مواجه شوند و پشت سنگرها پنهان میشوند همیشه نیازمند کمک دیگران خواهند بود.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
کسی که با رأی و انتخاب مردم به مقام شهریاری میرسد باید تلاش کند تا دوستی خویش را با مردم حفظ کند. و این کار بسیار آسان است چون مردم فقط از او میخواهند که مورد ظلم و ستم قرار نگیرند. اما کسی که برخلاف اراده مردم و با رأی اشراف و اعیان به پادشاهی میرسد قبل از هرکاری باید خود را در دل مردم جا کرده و آنان را تحت حمایت خویش بگیرد. وقتی مردم از کسی که از او انتظار ظلم و ستم دارند محبت میبینند بیشتر زیر بار منت فرد خیرخواه خویش میروند و حتی به او بیشتر از کسی که خود برگزیدهاند علاقهمند خواهند شد.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
زیرا پادشاه منتخب اشراف خود را در محاصره کسانی میبیند که همشأن و همطراز خود او میباشند، به همین دلیل نمیتواند آنگونه که میخواهد فرمانروایی کند. شخصی که به یاری مردم به تخت سلطنت مینشیند خود را بیهمتا میداند و کمتر کسی است که از او فرمانبرداری نکند. علاوه بر این راضی کردن اشراف بدون ارتکاب خشونت و ظلم و ستم امکان پذیر نیست. در حالیکه مردم صادقتر هستند و خواستهایشان شرافتمندانهتر است.
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
بدی کن اما چنان وانمود کن که نیکی میکنی:
کاربر ۳۷۱۳۸۳۲
(این ضعف بشر است که هنگام آرامش دریا به طوفان نمیاندیشد
علی
ماکیاولی معتقد است، زمامدار اگر بخواهد باقی بماند و موفق باشد نباید از شرارت و اعمال خشونتآمیز بترسد. زیرا بدون شرارت، حفظ دولت ممکن نیست.
حکومت برای نیل به قدرت، ازدیاد و حفظ و بقای آن مجاز است به هر عملی از قبیل کشتار، خیانت، ترور، تقلب و... دست بزند و هرگونه شیوهای حتی منافی اخلاق و شرف و عدالت را برای رسیدن به هدفش روا میدارد.
این مکتب بر این باور است که رجال سیاسی باید کاملاً واقعبین و مادی و جدی باشند. آنگونه سختگیر باشند که اگر تکالیف دینی، اخلاقی و احساسات سد راه آنان شود؛ از آنها صرفنظر کرده و هدفی جز رسیدن به مقصود نداشته باشند.
1984
در مورد این سئوال که شهریار باید مورد علاقه یا موجب ترس باشد نتیجه میگیریم که مردم مایلند شهریار را دوست بدارند، اما خواست شهریار است که مردم از او در هراس باشند شهریار خردمند باید بر آنچه تحت کنترلش میباشد تکیه کند نه بر چیزی که مورد علاقه و توجه مردم است. تنها باید تلاش کند که از برانگیختن نفرت مردم خودداری کند.
Ashlee
زمان میگذرد و خوبیها و بدیها را نیز به همراه دارد.
امید
برای شناخت مردم، باید شهریار و برای شناخت کامل ذات شهریاری باید یکی از مردم بود.
امید
برای تهیه نقشه کوهها و بلندیها، در دشتهای مسطح میایستند؛
امید
حجم
۱۰۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۱۰۵٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
قیمت:
۲۵,۰۰۰
۱۲,۵۰۰۵۰%
تومان