بریدههایی از کتاب کهکشان نیستی
۴٫۶
(۴۰۲)
«گفتی ز ناز بیش مرنجان مرا برو
آن گفتنت که بیش مرنجانم آرزوست
وان دفع گفتنت که برو شه به خانه نیست
وآن ناز و باز و تندیِ دربانم آرزوست»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
«ان الله تعالی هو الذی یقدر لعباده و یفتح لهم الابواب و ینیر له السبیل»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
بر او لازم است تطهیر و تنظیف قلب از ارجاس و انجاس که مقصود، اخلاق رذیله بوده باشد؛ بلکه از ماسوای حق جلوعلا که تعبیر از آن میشود به «تخلیه». و آرایش قلب و صیقل دادنِ آن است به اطاعات و عبادات و صفات حسنه و اخلاق کریمه تا قابلیت ظهور حضرت حق جلوعلا را بیاید که تعبیر از آن میشود به «تجلیه» و «تحلیه».
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
پس لازم و واجب بر طالب حق، کمال اهتمام است در اطاعت و بندگی و رفتن به حضور و دربار او جلوعلا به کمال شوق و تضرع و تذلل و ابتهال. چون توجه به حضرت او به قلب است و حضور و ظهور و جلوهگاه او جلوعلا قلب است، بلکه در تمام موجودات مظهری و مجلایی اتم و اکمل از قلب مؤمن برای او جلوعلا نیست که:
«لَا یسَعُنِی أَرْضِی وَ لَا سَمَائِی وَ لَکنْ یسَعُنِی قَلْبُ عَبْدِی الْمُؤْمِنِ»
آسمان بار امانت نتوانست کشید
قرعهٔ فال بهنام من دیوانه زدند
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
اما مگر دست و پا و سر در راه رسیدن به کانون عشق، کمترین بها نبود؟
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
برای همین بود که به او میگفتند سید احمد کربلاییِ واحدالعین. با اینکه یکی از چشمانش را بهسبب مریضی از دست داده بود، درباره آن استحسانی داشت و میگفت من یک چشم دارم و واحد میبینم و مثل دیگران اَحوَل و دوبین نیستم. این کلام او اشاره به این داشت که چشم او توحیدی به عالم مینگرد و کثرات در نگاه او منجر به غفلت از حقیقت نخواهد شد.
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
علم رسمی سربهسر قیل است و قال
نه از او کیفیتی حاصل نه حال
علم نبود غیر علم عاشقی
مابقی تلبیس ابلیس شقی»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
چو بشنوی سخن اهل حق مگو که خطاست
سخنشناس نهای دلبرا خطا اینجاست
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
یاد آن شعر امیرالمؤمنین (ع) افتادم که سید علی بارها زیر لب تکرار میکرد: «یا حَارِ هَمْدَانَ مَنْ یمُتْ یرَنِی / مِنْ مُؤْمِنٍ أَوْ مُنَافِقٍ قُبُلاً».
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
نیست در لوح دلم جز الف قامت یار
چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
«یا سَیدِی وَ مَوْلَای یا حُجَةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیک وَ عَلَی رُوحِک وَ بَدَنِک، أَنْتَ وَسِیلَتِی إِلَی اللَّهِ وَ ذَرِیعَتِی إِلَیهِ، وَ لِی حَقُّ مُوَالاتِی وَ تَأْمِیلِی، فَکنْ شَفِیعِی إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی الْوُقُوفِ عَلَی قِصَّتِی هَذِهِ وَ صَرْفِی عَنْ مَوْقِفِی هَذَا بِالنُّجْحِ بِمَا سَأَلْتُهُ کلَّهُ بِرَحْمَتِهِ وَ قُدْرَتِهِ»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
اولیای الهی که پا جای پای انبیا گذاشتهاند، کسانی هستند که هر انسانی را با قوت نفس، اقتدار روح و نور ولایتشان، در مسیر انسانیت وارد میکنند. این بلندای روح و تأثیرگذاری کلام، اثر گدایی در آستان ولایت مولیالموحدین (ع) بود که شیخ محمد بهاری و ملا حسینقلی و خط نورانی مکتب نجف را در طول تاریخ ماندگار کرد.
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
سالک را سالیان متمادی در مقدماتِ التزام به شریعت و مستحبات مأثوره، از قبیلِ نماز شب، قرائت قرآن، یاد مرگ و زیارت مشاهد مشرفه نگه میداشت و اگر کسی استعداد و قابلیتِ آن را مییافت، او را وارد این دستورات میساخت و کمکم به آسمانِ تجردِ نفس ارتقا میداد.»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
- یعنی ایشان میفرمودند خودِ ترک معصیت رسانندهٔ انسان است و در ادامه کاری لازم نیست؟!
شیخ محمد با جثهٔ لاغری که داشت، نگاه معناداری کرد و گفت: «ترک معصیت مقدمهٔ توفیقات است؛ توفیق برای وارد شدن در توجهات عالیه.»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
و در شب جمعه، صد مرتبه و در عصر روز جمعه، صد مرتبه سوره قدر بخوانید.
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
البدار، البدار إلی التوبة الصادقة، ثمّ العجل، العجل، فی الجدّ و المراقبة.
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
پس ای عزیز، چون این کریمِ رحیم، زبان تو را مخزن کوه نور یعنی ذکر اسم شریف قرار داده، بیحیایی است مخزن سلطان را آلوده به نجاسات و قاذورات غیبت و دروغ و فحش و اذیت و غیرها مِنَالمعاصی نمودن؛ مخزن سلطان باید محلش پُرعطروگلاب باشد، نه مجلسِ مملو از قاذورات.
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
سید علی با روحانیتی که در چشمهایش موج میزد، رو به جمع کرد و گفت: «من متوجه شدم که سید مرتضی از وجوهات برای ادارهٔ معیشتش استفاده نمیکند و زندگیاش را با بافتن جانماز میگذراند و این برای من جزء بزرگترین کراماتی بود که از او دیده بودم.»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
سید علی خوب میدانست که نشستوبرخاست با سید مرتضی کشمیری، از آن نشستوبرخاستهایی نبود که تنها کلماتی بین اهل مجلس ردوبدل شود؛ بلکه او از مصادیق افرادی بود که حضرت عیسی (ع) فرموده بود: «مَنْ یذَکرُکمُ اللَّهَ رُؤْیتُهُ وَ یزِیدُ فِی عِلْمِکمْ مَنْطِقُهُ وَ یرَغِّبُکمْ فِی الْآخِرَةِ عَمَلُه»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
من به راههای دیگر اعتنایی ندارم، طریقهٔ ما کثرت ذکر، همراه با التزام تام به شریعت است.»
کاربر ۶۸۴۰۹۳۷
حجم
۶۷۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۲۰ صفحه
حجم
۶۷۵٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۲۰ صفحه
قیمت:
۱۰۰,۰۰۰
۵۰,۰۰۰۵۰%
تومان