بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب چین چگونه سرمایه‌داری شد؟ | صفحه ۱۰ | طاقچه
تصویر جلد کتاب چین چگونه سرمایه‌داری شد؟

بریده‌هایی از کتاب چین چگونه سرمایه‌داری شد؟

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۵از ۱۹ رأی
۳٫۵
(۱۹)
اگرچه دنگ در سال ۱۹۷۹، اصلاحات سیاسی را پیش‌نیاز موفقیت اصلاحات اقتصادی مشخص کرد، در سال ۱۹۸۳ این امر هنوز غیر قابل دستیابی بود.
وحید
حتی مباحثات در مورد اقتصاد بازار و لیبرالیسم مورد حمله واقع می‌شد.
وحید
در سال ۱۹۸۳، مبارزه تمام عیار علیه مسئله‌ای که به اصطلاح «آلودگی ذهنی» خوانده می‌شد، بر پا شد. تعدادی از اعضای صریح‌اللهجه حزب به دلیل حمایتشان از آزادی فردی از حزب اخراج شدند.
وحید
این حس آسیب‌پذیری همراه با تعهد مداوم به سوسیالیسم ترسی را در دولت چین از فرآیند تحول آرام گسترش داد، زیرا سوءظن آنها این بود که نیروهای متخاصم خارج از چین به طور مداوم تلاش می‌کنند، نظام کمونیستی را از طریق «سموم فرهنگی» و ایدئولوژی انحرافی تحلیل برده و در نهایت آن را سرنگون کنند.
وحید
در سراسر دهه ۱۹۸۰ دولت چین با معمای ایدئولوژیک مواجه بود. در حالی که رهبران چین هنوز به برتری نهایی سوسیالیسم معتقد بودند به صورت خجالت‌آوری باور داشتند، چین بسیار از غرب عقب افتاده است.
وحید
در اوایل دهه ۱۹۸۰ دولت چین در مواجهه با دو معما قرار گرفت؛ چگونه بخش خصوصی را حفظ کنیم و آن را از تضعیف بخش دولتی باز داریم و چگونه بازار را بدون تخریب برنامه‌ریزی مرکزی نگه داریم.
وحید
از همه مهم‌تر اینکه قفس باید به صورت مداوم خودش را با اندازه پرنده سازگار کند
وحید
بدون قفس این پرنده فرار می‌کرد و اقتصاد از هم می‌پاشید
وحید
ظرفیت برنامه‌ریزی مرکزی دولت سوسالیستی مانند قفس عمل می‌کرد.
وحید
اگر چه چن معتقد بود تعادل کلان اقتصاد سوسیالیستی (سرمایه‌گذاری در برابر پس‌انداز، درآمد دولتی در برابر مخارج مالی و همچنین تعادل بین بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدماتی و رشد اقتصادی مناسب) را می‌توان فقط از طریق برنامه‌ریزی مرکزی حفظ کرد.
وحید
شکاف‌های اجتناب‌ناپذیر در برنامه‌ریزی مرکزی را می‌توان با بخش خصوصی و بازار پر کرد.
وحید
چن برای مدیریت اقتصاد بعد از برنامه فاجعه‌بار «جهش بزرگ به جلو» دوباره فراخوانده شد، اما در زمان کوتاهی دوباره عزل شد. او فقط بعد از پلونوم سوم کمیته مرکزی یازدهم به قدرت بازگشت. نگرش او به سوسیالیسم با عنوان «اقتصاد برنامه‌ریزی شده به عنوان محور و تعدیلات بازاری به عنوان مکمل» ، به عنوان نور هدایت‌کننده اصلاحات اقتصادی چین تا اواسط دهه ۱۹۸۰ محسوب می‌شد.
وحید
از نظر این گروه، نگرش‌های قدیمی، دیگر دارای وجاهت لازم نبود. اگرچه کهولت سن، آنها را از تصدی مقامات رسمی در حزب و دولت منع می کرد
وحید
بدون وجود نظام قیمت که همه بنگاه‌ها را در معرض قوانین یکسان بازار قرار دهد، اصلاحات بنگاهی احتمالاً عملی نخواهد بود.
وحید
چون دریافتی کارگران با بهره‌وری ارتباط نداشت، دلگرمی‌ و روحیه‌ نیروی کار به صورتی قابل توجه پایین بود. از این بدتر بنگاه‌ها هنوز نمی‌توانستند در مورد استخدام و اخراج کارگران تصمیم بگیرن
وحید
قیمت برای مصرف‌کننده و کالاهای سرمایه‌ای عمدتاً توسط دولت وضع می‌شد و حداقل فضا را برای انعکاس تنوع کیفیت آنها باقی می‌گذاشت.
وحید
به دلیل نبود اطلاعات قیمت بازار، قیمت‌های نقد مسلط بر معاملات خارج از برنامه تولید به شدت بی‌ثبات بودند. در هر نقطه از زمان شرکت‌های مختلف با قیمت‌های متفاوتی برای همان مواد خام یا نهاده‌های میانه مواجه بودند، اگرچه این امر شامل نیروی کار نشد، زیرا دستمزد در سراسر کشور ثابت بود
وحید
نه تنها شرکت‌های دولتی با شبکه مقررات مواجه شدند، بلکه آن مقررات به شدت برای هر عملیات متفاوت بود.
وحید
کنترل کارمندان و دستمزد معمولاً ‌در خط افقی دستور قرار می‌گرفت،
وحید
تلاش‌های مکرر مائو برای تمرکززدایی، قدرت بیشتری را به مقامات محلی و اعتبار بیشتری به جریان افقی دستور داد.
وحید

حجم

۴۱۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۰ صفحه

حجم

۴۱۰٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۹۰ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰
۵۰%
تومان