بریدههایی از کتاب مزاج شناسی
۳٫۱
(۱۹)
اثرات عناصر چهار گانه بر محیط
الف- آتش برای پلاسما.
ب- خاک برای جامد.
ج- هوا برای گاز.
د- آب برای مایع.
۱ ) آتش عنصری: وظیفه آن ایجاد لطافت، پختگی، سبکی است. نشانگر حرکت بیشتر است.
۲ ) خاک عنصری: وظیفه آن ایجاد پایداری و شکل دهی و حفظ اشکال است.
۳ ) هوای عنصری: به نسبت آب عنصری شکل پذیری و …. بیشتر و سریع تری دارد. وظیفه آن ایجاد تخلخل و فاصله بین ذرات اجسام است.
۴ ) آب عنصری: وظیفه آن ایجاد توانایی شکل پذیری و قابلیت انعطاف در اجسام است.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
مواد غذایی مفید: مصرف خوراکیهایی مانند خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، هویج، کرفس، زنجبیل، دارچین و زیره برای بلغمی مزاجها مفید است.
مواد غذایی مضر: به افراد دارای مزاج سرد وتر توصیه میشود خوراکیهایی مانند کاهو، هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، مرکبات و کیوی، هلو، زردآلو، شلیل، قارچ، ذغال اخته، آش، سوپ ماهی و کله پاچه نخورند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
همچنین بد نیست بدانید برای این افراد بدترین زمان سال زمستان است.
از نظر رفتار شناسی بلغمی مزاجها کم انرژی و یا حتی میتوان گفت: اندکی کند هستند. در عوض آنها صبور و آرامند و کمتر از افراد حاضر در دیگر مزاجهای چهارگانه و به ندرت عصبانی میشوند.
نشانه مشخص برای شناخت انسانهای با مزاج سرد وتر از نظر عادات غذایی، تمایل به خوراکیهای گرم مانند شیرینی جات و ادویهها و عدم تمایل به مصرف خوراکیهای سرد مانند ترشیجات است.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
مزاج سرد و تر (بلغمی)
بلغمی مزاجها بیشتر چاق و پر چربی هستند و پوست سفید و موهای کم پشت دارند. جالب است بدانید این افراد به نسبت دستههای دیگر مزاجهای چهارگانه کمتر تشنه میشوند و عموما دهانشان مرطوب است. انسانهای با مزاج سرد وتر را از روی ساعات زیاد خواب
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
شناخته میشود و خوراکیهای سرد مانند خیار و کاهو چندان با ذائقه سوداوی مزاجها سازگار نیست.
مواد غذایی مفید: خوردن خوراکیهایی مانند گوشت گوسفند، خروس و شتر، نمک دریا، نبات سفید، نعنا و روغن کنجد، کلم، جوانه گندم، ماش، پسته، بادام، گردو و چای دارچین به سوداوی مزاجها توصیه میشود.
مواد غذایی مضر: عموما سوداوی مزاجها از مصرف مواد غذایی مانند گوشت گوساله، ماهی، عدس، گشنیز، لوبیا، بادمجان و سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، گوجه فرنگی و میوههایی مثل موز و کیوی منع میشوند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
خصوصیات غذایی و دائقه انسانهای با مزاج سرد و خشک با میل زیاد به شیرینی جات و غذاهای گرم
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
مزاج سرد و خشک (سوداوی)
بیشتر انسانهایی که از نظر مزاج شناسی در دسته مزاج سرد و خشک قرار میگیرند دارای پوستی سفیدند و به شدت با سرما مشکل دارند. در حقیقت افراد با مزاج سرد و خشک به راحتی در سرما گرم نمیشوند. همچنین این افراد میل زیادی (بیشتر از بقیه دستههای مزاجهای چهارگانه) به خوابیدن دارند و در بسیاری از مواقع احساس ضعف میکنند و کم انرژی هستند.
این دسته از مزاجهای چهارگانه از منظر رفتاری با خصوصیاتی مانند نظم و ترتیب و دور اندیشی زیاد شناخته میشوند. سوداوی مزاجها همچنین بسیار دقیق و خونسردند و میل زیادی به تحلیل و ارزیابی از خود نشان میدهند. بد نیست بدانید بیشتر انسانهای دارای مزاج سرد و خشک از نظر روانشناسی جزء دسته درونگرا هستند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
هرگاه خلط سودا در بدن زیاد شود، خلط دم کم می شود. همچنین بین خلط صفرا و خلط سودا رابطهٔ مستقیمی وجود دارد بدین معنا که هر اندازه خلط صفرا در بدن زیاد شود، به دنبال آن خلط سودا نیز بیشتر می شود زیرا خلط صفرا معمولاً سازندهٔ خلط سودا است. پس می توانیم بگوییم که یکی از علل لاغری در افراد صفراوی مزاج، می تواند وجود خلط سودا در بدن این افراد باشد.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
*از نظر مقدار و اندازهٔ اخلاط در بدن، بین خلط سودا و خلط دم رابطه ای معکوس وجود دارد؛ بدین معنا که
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
بزاق زیاد چسبنده، عدم تشنگی، ترشی طعم دهان و معدهٔ ضعیف می باشند. همچنین این افراد، تند غذا می خورند و نبض ضعیفی دارند.
بیماری هایی مانند سینوزیت، تکرر ادرار، سنگ کلیه و ورم پروستات در افراد بلغمی مزاج، بیشتر دیده می شود و بدنشان با خوراکی های سرد ناسازگار است. این افراد در زمستان بد حال می شوند، از سرمای کولر فرار می کنند، به بخاری و پوشیدن لباس های گرم علاقهٔ زیادی دارند و زود به زود مریض می شوند.
ویژگی های روحی و فکری افراد بلغمی مزاج این افراد سست اراده، تنبل، صلح طلب، دارای رفتارهای موذیانه (آب زیرکاهند)، ترسو و محافظه کار هستند. کمتر دعوا می کنند و چرب زبان، شوخ طبع، کینه ای، فراموشکار، دارای میل جنسی ضعیف، ظریف و ریزبین، منظم و دقیق، حسابگر، آرام و گوشه گیر، منطقی و عاقل هستند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
ویژگی های ظاهری افراد بلغمی مزاج افراد بلغمی مزاج دارای پوست سفید، نرم و روشن، لک و پیس، دندان ناخن های سست و شکننده، خال های سفید و گوشتی، چشم سفید با پف زیر چشم، سفید شدن زودرس موها، پوست سرد و مرطوب، عرق سرد، کند بودن سرعت رشد مو، سرد بودن نوک دست و پاها، رقیق بودن آب بینی، خواب زیاد، زبان مرطوب و سفید،
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
مصرف داروی نامناسب و آب و هوای نامناسب می باشد.
بلغم قسمتی از خون است که باعث سفیدی و روشنی رنگ آن می شود. در واقع بلغم جانشین خلط خون است و هرگاه بنا به دلایلی خون از بدن شما خارج شود (مثل ضربهٔ چاقو یا بریدگی) بلافاصله بلغم جای خلط خون را می گیرد.
از جمله وظایف مهم دیگر بلغم، آمادگی برای ذخیره سازی چربی اضافه و همچنین مرطوب نگهداشتن بدن برای تأمین رطوبت آن و ایجاد شفافیّت و نرمی در پوست می باشد.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
خلط بلغم
خلط بلغم در خون و ریه ساخته می شود و علت به وجود آمدن آن استفاده از خوراکی های سرد و مرطوب و کم بودن حرارت بدن به علل مختلف مانند بیماری،
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
ویژگی های رفتاری و فکری افراد سوداوی مزاج از جملهٔ ویژگی های این افراد می توان به ترس و دودلی، بی حوصلگی و افسردگی، منفی نگر، شکاک و مضطرب، ریزبین (به هر کاری سرک می کشند)، مغرور، عصبی، فکر و خیال زیاد، غصه و خودخوری، زودرنجی، بیزاری از سر و صدا، بی قرار، گوشه گیر، علاقه مند به حسابگری و مسائل فنی، علاقه مند به کارهای ظریف و هنری، جدی، معتقد به برنامه ریزی در همهٔ کارها، لجباز، علاقهٔ زیاد به مطرح شدن در رسانه های عمومی و..، قهرهای طولانی مدت و کینه ای، تمایل کم به معنویات و علاقه مند به کشیدن سیگار و کم انرژی بودن اشاره کرد. همچنین افراد سوداوی مزاج، خود را از همه کس بالاتر می دانند و میل جنسی زیادی دارند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
ویژگی های ظاهری افراد سوداوی مزاج این افراد دارای ویژگی هایی مثل خون غلیظ و سیاه، پوست تیره، دمل های چرکی، خال سیاه و لک های تیره، حساسیّت های پوستی، بالا بودن سرعت رشد مو، سفید شدن زودرس موها، موهای زاید فراوان، احساس شور یا بی مزه بودن دهان خصوصاً صبح ها، سیری زود هنگام، حساس به خوردن خوراکی های گرم و خشک یا سرد و خشک، امکان ابتلا به یبوست و بواسیر به علت خشکی مزاج، سوزش دهانهٔ معده، دیر به دیر بیمار شدن، تیره شدن رنگ ادرار، کوچک بودن عضلات، گرفتگی های عضلانی، درد سیاتیک، بی خوابی و احساس گزگز شدن در بدن می باشند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
به طور معمول خلط سودا از خوردن زیاد چای، قهوه، نسکافه، بادمجان سرخ کرده، گوشت گاو و گوساله، ماست، دوغ، پنیر، شیرینی و ترشی جات ایجاد می شود. از جمله وظایف مهم سودا، تحریک اشتها، استخوان سازی و تسریع رشد مو و ناخن می باشد.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
خلط سودا
علت به وجود آمدن این خلط استفاده از غذاهای گرم با رطوبت کم، هضم نشدن درست غذا و باقی ماندن آن در بدن است و در کبد، استخوان، قلب، روده ها و...
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
در سنین جوانی، احساس خشکی در بینی، فرورفتگی زیر چشم ها، میل به خوردن خوراکی های ترش، یبوست و بواسیر به علت خشکی مزاج، احساس بی حالی در حمام، داغی کف پاها و لذت بردن از نسیم سرد در افراد صفراوی مزاج دیده می شود.
ویژگی های رفتاری و فکری افراد صفراوی مزاج این افراد دارای پشتکار زیاد، مدیر و منظم، معتقد به برنامه ریزی در کارها، رُک، کم حوصله، عصبانی و پرخاشگر، خشمگین، منفی نگر، پرحرف، علاقه مند به ادبیات و ریاضیات، با اراده، عاشق، حساس، آینده نگر، دقیق در تصمیم گیری، حاضر جواب، با هوش، علاقه مند به ورزش های خشن مثل بوکس، کاراته و...، لجباز، علاقه مند به کشیدن سیگار، ریزبین (به هر کاری سرک می کشند) و دارای میل جنسی متعادل می باشند.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
ویژگی های ظاهری افراد صفراوی مزاج افراد صفراوی مزاج دارای پوست گرم و خشک هستند؛ رنگ پوست، زبان و چشم هایشان زرد است. جوش و آکنه های پوستی، خارش و گرمی دست و پا، طاسی یا ریزش مو
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
خلط صفرا
صفرا در لغت به معنای زردی است. این خلط را در قدیم کف خون می گفتند. علت به وجود آمدن خلط صفرا، مصرف غذاهایی با طمع گرم و غذاهای چرب و تند می باشد. از جمله وظایف مهم صفرا، آگاه نمودن فرد از حالت دفع است.
کاربر ۵۶۲۰۹۵۰
حجم
۳۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۹۸ صفحه
حجم
۳۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۹۸ صفحه
قیمت:
۴۵,۰۰۰
۲۲,۵۰۰۵۰%
تومان