
کتاب ادب حضور
معرفی کتاب ادب حضور
کتاب ادب حضور نوشته محمد رستمی، زیارت و آداب حضور از دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) به همراه احکام مورد نیاز در زیارت، طبق فتوای معظمله است.
درباره کتاب ادب حضور
زیارت در معنای کلی به معنای بازدید کردن، دیدار از شخصی بزرگ و یا رفتن به مشاهد متبرکه است. اما صرف رفتن به یک مکان مقدس را نمیتوان زیارت به حساب آورد. زیارت آدابی دارد و هر زیارتی نیز در درگاه حق مورد قبول واقع نمیشود. برای زیارت باید با تمام قلب حضور داشت و روح آن را درک کرد. در این کتاب با معنای زیارت و همچنین آداب آن آشنا میشویم.
محمد رستمی در کتاب ادب حضور، آداب زیارت از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) را گردآوری کرده است و همچنین بخشی از کتاب را به احکام مبتلیبه زیارت طبق فتوای معظمله اختصاص داده است.
کتاب ادب حضور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مطالعه کتب مذهبی را به خواندن کتاب ادب حضور دعوت میکنیم.
بخشی از کتاب ادب حضور
معنای زیارت و قبولی آن
اوّلاً خداوند زیارتهای شما را قبول کند؛ و قبولی زیارت هم معنایش این است که آن فیضی که از ملاقات این ولی خدا به ملاقات کننده میرسد، آن فیض به شما برسد؛ این معنای قبولی زیارت است. اگر بخواهید این فیض به شما برسد، شرط اوّل این است که با حضرت «ملاقات» کنید؛ یعنی رفتن حرم و آمدن، صرف رفتن به یک مکان و بیرون آمدن نباشد؛ آنجا یک موجودی و یک روح والایی حضور دارد؛ به این حضور توجه بکنید؛ ولو حالا شما آن شخص زیارت شده را - یعنی آن کسی که میخواهید با او ملاقات کنید - به چشم نمیبینید، لیکن «به چشم دیدن» که لازمه ملاقات نیست؛ او هست و سخن شما را میشنود، حضور شما را میبیند، شخص شما را میبیند، با او حرف بزنید؛ این شد زیارت. زیارت یعنی همین ملاقات. ما وقتی میآییم سراغ شما و خانه شما، [در واقع] آمدهایم به زیارت شما؛ معنای زیارت این است.
زیارت، در عالم اسلام
البته من به شما بگویم که در همه عالم اسلام، اهلبیت را قبول داشتند؛ امروز هم قبول دارند و هیچ کس در آن تردید ندارد. حب اهلبیت در همه عالم اسلام، عمومی است؛ الان هم همینطور است. الان هم هر جای دنیای اسلام بروید، اهلبیت را دوست میدارند. آن مسجدی که منتسب به امام حسینعلیه السلام است و مسجد دیگری که در قاهره منتسب به حضرت زینب است، ولوله زوار و جمعیت است. مردم میروند قبر را زیارت میکنند، میبوسند و توسل میجویند.
همین یکی، دو سال قبل از این، کتابی جدید - نه قدیمی؛ چون در کتابهای قدیمی خیلی هست - برای من آوردند، که این کتاب درباره معنای اهلبیت نوشته شده است. یکی از نویسندگان فعلی حجاز تحقیق کرده و در این کتاب اثبات میکند که اهلبیت، یعنی علی، فاطمه، حسن و حسین. حالا ما شیعیان که این حرفها جزو جانمان است؛ اما آن برادر مسلمان غیرشیعه این را نوشته و نشر کرده است.
زیارت اربعین، پدیدهای الهی
اولین شکوفههای عاشورایی در اربعین شکفته شد. اولین جوششهای چشمه جوشان محبت حسینی - که شط همیشه جاری زیارت را در طول این قرنها به راه انداخته است - در اربعین پدید آمد. مغناطیس پرجاذبه حسینی، اولین دلها را در اربعین به سوی خود جذب کرد؛ رفتن جابربن عبدالله و عطیه به زیارت امام حسین در روز اربعین، سرآغاز حرکت پربرکتی بود که در طول قرنها تا امروز، پیوسته و پیدرپی این حرکت پرشکوهتر، پرجاذبهتر و پرشورتر شده است و نام و یاد عاشورا را روزبهروز در دنیا زندهتر کرده است.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه