
کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول)
معرفی کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول)
کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول) نوشتهٔ احمد نصرتی و محمدحسین جمشیدی و ویراستهٔ لیلا ساعی منش است. انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در قالب گزارش و روزشمار به شرح رویدادها و وقایع جنگ ایران و عراق از ۲۳ فروردین تا ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۶ میپردازد.
درباره کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول)
روایت جنگ در کنار حفظ ارزشها و آرمانها و انتقال مفاهیمی همچون رشادت، شجاعت و ایثار از جهت مطالعات تاریخی و بازنگری و بازخوانی اسناد و تصمیمات مهم است و سبب میشود تا روایتی متقن و مستند از برههای حساس در تاریخ حاصل آید و تصمیمگیریهای آتی با روشنبینی و دقت و درایت بیشتری گرفته شود. کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول) که بههمت احمد نصرتی و محمدحسین جمشیدی گردآوری و تألیف شده است، چهلوهشتمین کتاب از مجموعهٔ «روزشمار جنگ ایران و عراق» است که به مهمترین وقایع و رویدادهای نظامی و موضوعات مسائل غیرنظامی ۲۲ روز از جنگ عراق و ایران از ۲۳ فروردین تا ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۶ میپردازد. شرح تمامی وقایع و رخدادهای درجشده در این کتاب به استناد گزارشها، اخبار، اسناد و نقشههای عملیاتی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. بازهٔ زمانی وقایع کتاب، همزمان با شروع عملیات منظم کربلای ۱۰ در ارتفاعات عمومی منطقهٔ ماؤوت عراق و عملیات نامنظم فتح ۵ در غرب و جنوب غربی همین منطقه در عمق خاک استان سلیمانیهٔ عراق است و روایتی است از روند تصمیمات و نیز چالشها و موانع پیشآمده در پیشبرد این دو عملیات.
خواندن کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کارشناسان نظامی، تاریخنگاران جنگ و نیز علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران از مطالعهٔ این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب عزیمت به جبهه شمالی (جلد اول)
«اجرای عملیات فتح ۵ نخستین تجربهٔ اجرای همزمان دو عملیات منظم و نامنظم و مشترک با اتحادیهٔ میهنی کردستان عراق با مشکلاتی مواجه بود که مانع موفقیت کامل آن میشد. مسئلهٔ قابلتوجه در روز اول عملیات (۱۳۶۶/۱/۲۵)، شدت علاقه و انتظار بیشازحد کردهای مناطق آزادشدهٔ کردستان به نتایج عملیات و اعلام رسمی آن از رادیوی جمهوری اسلامی ایران بود. بهطوری که هرلحظه منتظر قطع برنامههای عادی رادیوی ایران و شنیدن مارش عملیات فتح۵ بودند و این در حالی بود که فرماندهان نظامی ایران در پیامی اظهار کردند:« اعلام عملیات بهخاطر حفاظت عقبه، یک یا دو روز دیگر به تأخیر خواهد افتاد، این را به همسایه (اتحادیه) بگویید که این مسئله هم به نفع ما و هم به نفع خودشان است.» ازاینرو، مسئولان اتحادیه تصور کردند که این عملیات، عملیات اصلی نبوده و فرماندهان ایران آنها را فریب دادهاند. برایناساس فرماندهٔ قرارگاه رمضان بهمنظور جمعبندی عملیات و ادامهٔ مباحث طرح مانور، جلسهٔ مشترکی با مسئولان اتحادیه برگزار کرد و به آنها اطمینان داد که عملیات فتح۵ یک عملیات اصلی و جدی است و مسئولان اتحادیه دچار سوءبرداشت شدهاند.»
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۸۶۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۸۶۰ صفحه