
کتاب نبرد العمیه
معرفی کتاب نبرد العمیه
کتاب نبرد العمیه؛ اولین عملیات دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس؛ گزارش تحلیلی و مستند از عملیات کربلای ۳ نوشتهٔ هادی نخعی و سیدمحمد اسحاقی است و انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب نبرد العمیه
در شهریورماه ۱۳۶۵، یک نبرد دریایی بین ایران و عراق، به نام علمیات کربلای ۳ رخ داد که از عملیاتهای محدود سپاه در سال ۱۳۶۵ بود. مطالب این کتاب در شش فصل و دو ضمیمه تنظیم شده است. در فصل اول، منطقه عملیاتی کربلای ۳، وضعیت طبیعی، جغرافیایی و نظامی آن و موقعیت و اهمیت اسکلههای نفتی البکر و العمیه عراق (واقع در شمال خلیج فارس) شرح داده شده است. در فصل دوم، لشکر چهارده امام حسین(ع) معرفی و چگونگی انتخاب آن ذکر می شود. فصل سوم به مباحث مهم و حساس شناسایی اختصاص یافته و روشهای شناسایی دشمن بازگو شده است. فصل چهارم به طراحی عملیات پرداخته است و فصل پنجم مربوط به تشریح آخرین وضعیت در آستانهٔ عملیات و مشکلاتی است که باعث تأخیر ۲۴ساعته در آغاز عملیات شد. فصل ششم نیز چگونگی اجرا و انجام عملیات را نشان میدهد. در پایان کتاب، فهرست راهنما شامل اسامی اشخاص، اماکن، مناطق، سازمانها، کشورها و... آمده است.
خواندن کتاب نبرد العمیه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران و حوزهٔ دفاع مقدس پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نبرد العمیه
از آنجا که عراق یکی از بزرگترین کشــورهای صـادرکننده نفـت خاورمیانـه بـه حساب میآمد، ضــرورت توسـعۀ تجـهیزات و بهینهسـازی صنـایع نفـت همـواره مورد توجه این کشور بود. از سویی بــا توجـه بـه اینکـه بیشـترین ذخـایر اصلـی عراق برای صــدور بـه خـارج در جنوب شـرقی ایـن سـرزمین و در حوالـی شـهر بصره قرار دارد، ساخت اسکلههایی در نقــاط عمیـق خلیج فـارس کـه قـابل تـردد برای نفتکشهای بزرگ باشد، امـری اجتنابنـاپذیـر اسـت؛ زیـرا سـواحل جنوبـی خلیج فارس مداوم تحت تأثیر جــزر و مـد قـرار دارد و منـاطق سـاحلی آن غالبـاً به صــورت آبگرفتگیهـای وسـیع بـاتلاقی و گل و لای در میآینـد. ایـن مسـئله مانع از پهلو گرفتن کشتیهای عظیــم تجـاری و نفتکشـها تـا کیلومترهـا نزدیـک ساحل میشد. رژیم عراق برای رفــع ایـن معضـل از اواسـط دهـۀ ۶۰ میـلادی بـا کمک کارشناسان خارجی و شرکتهای چنــد ملیتـی اقـدام بـه سـاخت دو اسـکله عظیم العمیه و البکر کــرد. از آن پـس ایـن دو پایانـه نفتـی بـه عمدهتریـن محلهای صدور نفت عراق تبدیل شــدند، تـا آنجـا کـه بیـش از یـک سـوم نفـت عراق از این دو اسکله صادر میشد.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۷۵
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۷۵
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه