بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب ماجرای فکر آوینی | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب ماجرای فکر آوینی

بریده‌هایی از کتاب ماجرای فکر آوینی

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۴.۷از ۱۱۸ رأی
۴٫۷
(۱۱۸)
امام راحل در جایی فرمودند: حالا با انقلاب اسلامی ما بیگانگان را بیرون کردیم، ولی با مغزهای غرب‌زده چه باید کرد؟
زهرا
دانشگاهی که انقلاب اسلامی از پهلوی تحویل گرفت، به صورت کامل از اروپا وارد شده بود و در اواخرش از آمریکا.
زهرا
بسیاری از انقلابی‌ها مجدد در دام طاغوت افتادند؛ یعنی آمریکازده و طاغوت‌زده شدند.
محمد کلهر
مدرنیته برای توجیه کردن و مشروع کردن خود، دوران پیش از خودش را سیاه‌نمایی می‌کند. تاریخ قرون وسطا بسیاری از این اتفاقات را نفی می‌کند.
رعنا
«ماتریالیسم» یعنی چه؟ ماتریالیسم به معنای اعتقاد نداشتن به خدا نیست. مسلمانِ ماتریالیست هم وجود دارد. مسلمان است، اما در حوزهٔ معرفت‌شناسی، ماتریالیست است؛ یعنی فقط می‌تواند ابزار مادی را تحلیل کند. هیچ چیز دیگر را نمی‌فهمد. دست خدا را اصلاً نمی‌بیند. بشر جدید در تقابل میان کمیّت و کیفیت، به اصالت کمیّت باور آورده است و این او را از عالم کیفیات و بواطن غفلت بخشیده است. بشر جدید در تقابل میان زمین و آسمان، جانب زمین را گرفته است و این کار او را به انکار آسمان کشانده و اثبات زمین و هرچه زمینی است. بشر جدید در تقابل میان خود و خدا، جانب خود را گرفته است و این کار او را به پرستش انسان کشانده است.
m.m.attarian
انسان آفرینندگی‌اش را از دست داده است. ماشین جای انسان را گرفته است. ماشین موجودیت خودش را دارد: بیگانگی ایجاد می‌کند، مشکل روانی می‌سازد. دنیای مدرن باید طوری این مشکلات را سامان دهد؛ چون آدم‌ها نشاط ندارند و باید کارشان، شرّ مطلق، را از سر بگذرانند. با این اعصاب خرد، کارآمد نخواهند بود و در نتیجه چرخ اقتصاد سرمایه‌داری نخواهد چرخید. دنیای مدرن برای ایجاد شعف در آن‌ها، دیسکوها، شراب‌خانه‌ها، تلویزیون‌ها، برنامه‌های تفریحی و ستاره‌باران‌های نورانی تدارک دیده است.
🌱ehsan
اختلاف فلسفهٔ غرب با فلسفهٔ اسلامی همین است که در فلسفهٔ اسلامی خدا هیچ‌گاه بازنشسته و بیکار نمی‌شود. هدف فلسفهٔ اسلامی، چه حکمت نظری و چه حکمت عملی، دست یافتن به حقایقی است که در عالم دیگر است.
Hamed Khajeh
نخستین اعتراض شهید آوینی به روشن‌فکران دورهٔ خود این است که چرا رفتن به سمت مدرنیته را مسلّم انگاشته‌اند.
Hamed Khajeh
«الإسلامُ یَعلو وَ لا یُعلی علیه»؛ یعنی از اسلام بالاتر وجود ندارد. دین اسلام را چنین تعریف کرده‌اند که برنامهٔ زندگی این دنیا و آن دنیا و راهبرد رستگاری در این عالم و آن عالم است.
Hamed Khajeh
در قرآن کریم آمده است: (فَمَنْ یَکفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَک بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقی لا انفِصامَ لها)؛ کسی که به طاغوت کافر شود و به خدا ایمان آورد، به محکم‌ترین دستگیره چنگ زده است که گسستن برای آن نیست. نخست، کفر به طاغوت (یَکْفُرْ بالطَّاغُوتِ) است و بعد ایمان به خدا (یُؤْمِنْ بالله).
🌱ehsan
دورهٔ مسیحی شدن امپراتوری روم را می‌توان آغاز دوران حاکمیت مسیحیت به حساب آورد. از قرن پنجم میلادی تا قرن پانزدهم (هزار سال) را دوران «حاکمیت کلیسا» می‌دانند.
shariaty
واقعاً زندگی ما خنده‌دار است. اگر زندگی ما را به مردمِ دویست سال قبل نشان بدهند، به ما می‌خندند. نخستین اعتراض همین است که بشرِ امروز چرا این شیوهٔ زندگی را مفروض دانسته است. این زندگی دیوانه‌وار است، نابخردانه است، عقل در آن نیست. بشر امروز فقط خیال می‌کند که عاقل است. تمام سخن همین است.
ملکی
خنده‌دار است کسی با پول دخترِ امیر قطر فیلم بسازد، ولی علیه گورخوابی بیانیه بدهد!
زهرا
می‌گفت: من همهٔ چیزها را وظیفه‌مدارانه انجام می‌دهم و الآن احساس می‌کنم باید به قلم روی بیاورم و بنویسم و احساس می‌کنم خطر این‌جاست.
زهرا
در فلسفهٔ تاریخ می‌گویند که «هنر» شاید چندصد سال پیش از آن‌که فرهنگ تبدیل به تمدن شود، نشان می‌دهد تمدنی که در حال شکل‌گیری است، چگونه است و قرار است چه خصوصیاتی داشته باشد.
زهرا
او معتقد است که ما توهم دین‌داری داریم؛ در حالی که همگی با نگاهی غرب‌اندیشانه دنیا را آن‌گونه می‌بینیم که کانت می‌بیند.
محمد کلهر
جملهٔ معروفی را از ارنست یونگر نقل می‌کند: «روشنی آن‌گاه می‌درخشد که تاریکی یک‌سره بر آسمان چیره شده باشد.» آوینی معتقد است عصری که در آن هستیم، عصری است که نیست‌انگاری یک‌سره چیره شده است؛ پس دقیقاً در همین عصر است که باید منتظر ظهور بود، و این آخرین دوران رنج انسان است. او جمله‌ای دارد که از جملهٔ ارنست یونگر زیباتر است: «تنها در اعصار جاهلی است که باید امید بعثت داشت.»
مهدی نادریان
زمانی رسماً در اسناد بالادستی توصیه شده بود که برای کم کردن موالید و کاهش فرزندآوری باید آموزش‌های عمومی مبتنی بر نقش‌های مدرن برای دختران، به آن‌ها ارائه شود.
مهدی نادریان
استوانهٔ خانه باید مرد باشد. زن باید در مسائل اقتصادی به مرد تکیه کند. اگر زن به مرد بیشتر تکیه کند، مرد بیشتر تمایل دارد که برایش خرج کند.
مهدی نادریان
تاریخ آن‌طور نبوده است که مدرنیست‌ها گفته‌اند.
مهدی نادریان

حجم

۲۵۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

حجم

۲۵۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

قیمت:
۱۱۰,۰۰۰
۵۵,۰۰۰
۵۰%
تومان