بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب ماجرای فکر آوینی | صفحه ۱۲ | طاقچه
تصویر جلد کتاب ماجرای فکر آوینی

بریده‌هایی از کتاب ماجرای فکر آوینی

انتشارات:نشر معارف
امتیاز:
۴.۷از ۱۱۸ رأی
۴٫۷
(۱۱۸)
یعنی هر تمدنی فرهنگ متناسب با خودش را تولید می‌کند
محمد کلهر
در عرصهٔ عمل، قضیه از قرار دیگری است: دمکراسی حق است و باید صادرش کرد، حتی با تفنگ. کسی هم نمی‌تواند مانع شود. کار که به تعیین استراتژی‌ها در قبال ایران می‌رسد، حق و باطل درمی‌آید. چون آن‌ها هم ایدئولوژی دارند؛ منتها ایدئولوژی آن‌ها مبتنی بر حق و باطل فی‌نفسه نیست، بلکه تولیدشدهٔ کنگره یا چند سیاست‌مدار است. می‌نویسند و معلوم می‌کنند که چه حق است و چه باطل. سپس این حق و باطلِ تولیدشده را توسعه می‌دهند و سرسختانه پای آن می‌ایستند!
محمد کلهر
«کانت» به صراحت گفته است که تشخیص حق و باطل برای بشر ناممکن است. علم هم در معنای مدرنش، کشف واقع نیست؛ بلکه دانشی کارآمد است؛ دانشی که فعلاً کار بشر را راه می‌اندازد. آن‌ها با مفهوم «عدالت» سروکار ندارند. مقصودشان آن است که چند قرن است کار بشر راه افتاده است. حال، بخشی از آن هم ناعادلانه باشد، مهم نیست
محمد کلهر
بر اساس قرآن، اگر مسلمان‌ها به جایی حمله کنند، یعنی جبههٔ حق به جبههٔ باطل حمله کنند، خداوند تضمین نمی‌کند که پیروز شوند؛ اما اگر جبههٔ حق مظلوم واقع شوند و در مقابلِ حملهٔ جبههٔ باطل، از خودشان دفاع کنند، خداوند پیروزی‌شان را تضمین می‌کند. این گزاره‌ای وحیانی و قاعده‌ای تاریخی است
محمد کلهر
اختلاف ما با غرب در مسئلهٔ «ساینس»، که در مقابلش «بومی‌سازی علم» یا «علم اسلامی» را مطرح می‌کنیم، همین تعارض‌های معرفت‌شناختی است.
محمد کلهر
آنچه می‌فهمد، چقدر اعتبار دارد
محمد کلهر
روح دنیایی که ما در آن تنفس می‌کنیم، نیهیلیستی است
محمد کلهر
این‌که چه چیز را حق بدانیم و چه چیز را باطل، چه چیز را زشت بدانیم و چه چیز را زیبا. همین است که مطلق بودن اخلاق و ارزش‌ها را ثابت می‌کند.
محمد کلهر
شریعت پوستهٔ دین است، طریقت مسیر رسیدن به حقیقت است و حقیقت باطن دین است
محمد کلهر
اگر طالب علمی، نخست حقیقتِ بندگی را در درونت بجو.
محمد کلهر
دین را که نشان بدهند، دیگر دین نیست؛ ریا می‌شود. ایثار را که نمی‌توان این‌طور نمایش داد. ایثار و صدقهٔ نمایشی و روبه‌روی دوربین، ضد خودش است. دوربینِ آوینی این را می‌فهمد. او نمی‌خواهد از جنگ معنازدایی کند. می‌خواهد جنگ را از درون رزمنده و نه از سوژه ببیند
محمد کلهر
سکولارها کل عالم را ناسوتی می‌بینند؛ یعنی اصلاً پدیدارهای معنوی را به حساب نمی‌آورند. نه این‌که آن را می‌فهمند و به حسابش نمی‌آورند؛ می‌گویند که اصلاً نمی‌فهمندش.
محمد کلهر
اگر در این دنیا قرآن را بر کوهی قرار دهند، کوه منفجر نمی‌شود؛ چون این تجلی از قرآن که در عالم ناسوت منتشر می‌شود، لفظ قرآن است، نه خود قرآن
محمد کلهر
هنر، آگاهانه و ناآگاهانه نیست؛ نوعی تأثیر و تأثر است. چرا می‌گویند بخشی از موسیقی حرام است؟ چون هنرمند شیطانی، الهامات شیطانی خود را تبدیل به نوا و نغمه می‌کند. بعد کسی که این موسیقی را می‌شنود، در الهامات شیطانی سازندهٔ موسیقی شریک می‌شود؛ هم‌اُفق با سازنده و نوازنده می‌شود.
مهدی نادریان
از دورانی که آوینی تحریم می‌شود، به دورانی می‌رسیم که آوینی تدریس می‌شود. این فرایند عجیبی است، حرف‌هایی که الآن می‌زنیم، در دوران دانشجویی ما، مثلاً سال‌های پایانی دههٔ هفتاد، خیلی بد بود؛ یعنی اصلاً به شما اجازه نمی‌دادند که این حرف‌ها را بزنید. اگر کسی این حرف‌ها را می‌زد، یا تمسخر می‌شد یا با شگفتی به او نگاه می‌کردند.
مهدی نادریان
یک‌صدمِ بدنهٔ جوانی که در فضای دانشگاهی یا در فضای هنری و رسانه‌ای ما حضور دارد، در دهه‌های شصت و هفتاد نبوده است. آن دهه‌ها در سیطرهٔ مدرنیته و توهم توسعهٔ غربی است و نمونه‌های تکی که وجود داشته است، واقعاً به حساب نمی‌آمدند؛ اما الآن، به جریان اصلی و پیش‌رونده در فضای رسانه و هنر تبدیل شده است.
مهدی نادریان
شرایطی وجود داشت که زمان جنگ می‌گفتند: بسیجی، مظلومِ شهر است و شهیدِ جبهه.
مهدی نادریان
آوینی می‌گوید: هیهات که اجازه دهیم روشن‌فکران وارث انقلاب شوند!
مهدی نادریان
حذف صدای شهید آوینی، شرط پخش مستند «خنجر و شقایق» از تلویزیون در آن دوران بود!
مهدی نادریان
تکنوکرات‌ها وظیفهٔ احیای سیستم نئولیبرالی را در ایران داشتند؛ سیاستی که نتیجهٔ آن فقر بخش عظیم جامعه و حقوق‌های نجومی برای عده‌ای قلیل است.
مهدی نادریان

حجم

۲۵۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

حجم

۲۵۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۶۰ صفحه

قیمت:
۱۱۰,۰۰۰
۵۵,۰۰۰
۵۰%
تومان