بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب درمان شوپنهاور | صفحه ۶۰ | طاقچه
تصویر جلد کتاب درمان شوپنهاور

بریده‌هایی از کتاب درمان شوپنهاور

۴٫۱
(۳۱۵)
متوجه شده بودم که هرچند سایر افراد برای داراییهای خارجی می‌جنگند، ولی من هیچ اجباری به مبارزه برای کسب آنها ندارم، زیرا درون خود، گنجی بسیار گرانبهاتر از داراییهای خارجی دارم و تنها می‌خواهم بر میزان آن گنج سرشار از تکامل ذهنی و استقلال کامل، بیفزایم. ضرورت داشت برخلاف سرشت و حقوق انسانی، به جای تمرکز دادن نیروها بر رفاه زندگی، بر خدمت به بشریت اهتمام ورزم. خردی که دارم، متعلق به خودم نیست، بلکه متعلق به همه جهان است.
@shaparak
شوپنهاور مرا متوجه کرد که همه ما محکوم به چرخیدن ابدی با چرخ امیال خود شده‌ایم. آرزویی می‌کنیم، به دست می‌آوریم، از لحظه گذرای موفقیت لذت می‌بریم، خیلی زود دلزده می‌شویم، و سپس «خواسته» و آرزوی دیگری از راه می‌رسد. راه جلوگیری از این چرخش، تحقق یافتن آرزوها نیست. باید از روی چرخ، پایین پرید. کاری که شوپنهاور کرد و من کردم، همین بود!
@shaparak
کشف کانت، این است که ما به جای تجربه کردن دنیا به گونه‌ای که وجود دارد، نسخه پردازش‌شده شخصی را از آنچه می‌بینیم، تجربه می‌کنیم و در نتیجه مؤلفه‌هایی همچون زمان، مکان، کمیت و علیت، در خود ما وجود دارد و نه در آنجا. پس واقعیت خالص و پردازش‌نشده کدام است؟ آنچه واقعا در آنجا وجود دارد و جوهره خام پیش از پردازش ما نامیده می‌شود، چیست؟ کانت می‌گوید که این جوهره، همیشه برای ما ناشناخته باقی خواهد ماند.
@shaparak
حتی زمانی که انگیزه‌ای وجود ندارد، نگرانی و اضطراب درونی، موجب می‌شود مخاطراتی را ملاحظه یا جستجو کنم که وجود خارجی ندارند. این امر، کوچکترین ناراحتی را برای من، تبدیل به بزرگترین می‌کند و ایجاد ارتباط با مردم را بسیار دشوار می‌سازد.
@shaparak
در آن حال، اغلب بیماران از این امر افسوس می‌خوردند که چرا پس از هجوم سراسری سرطان، به فکر خوب زندگی کردن افتاده‌اند.
@shaparak
گل پاسخ داد: ابله! گمان می‌کنی شکوفا شدن من، برای دیده شدن است؟ من برای خود می‌شکفم، و نه برای سایر افراد. شکوفایی، مرا خوشحال می‌کند. منشاء شادی من، در وجود و در شکوفایی خودم است!
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
ایزومر یعنی دو ترکیب شیمیایی که هرچند اجزای سازنده آنها یکی است، ولی به دلیل نحوه آرایش متفاوت اتمها، ویژگیهایی متفاوت دارند.
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
بامداد روزی، فرزندی به مادر گفت: ــ امروز به مدرسه نمی‌روم. مادر پرسید: ــ چرا؟ ــ به دو دلیل. نخست اینکه همشاگردیها را دوست ندارم. دوم اینکه همشاگردیها مرا دوست ندارند. مادر گفت: ــ به دو دلیل باید به مدرسه بروی. نخست اینکه چهل و پنج سال داری. دوم اینکه مقام مدیریت مدرسه به تو واگذار شده!
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
«اگر می‌خواهی خوب زندگی کردن را بیاموزی، باید خوب مردن را یاد بگیری». از سنه‌کا هم چنین نقل می‌شود: «هیچ انسانی، طعم واقعی زندگی را احساس نخواهد کرد، مگر زمانی که برای ترک کردن آن، آمادگی داشته باشد».
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
زندگی نمایشی گذرا به حساب می‌آید. هرگاه دچار آشوبی درونی شوم، بر این نوشته مراقبه می‌کنم.
amusic1983
اگر زندگی به تکه پارچه‌ای گلدوزی‌شده تشبیه شود، در نیمه نخست، رویه پارچه، و در نیمه دوم، پشت آن مورد توجه قرار می‌گیرد. پشت پارچه، شاید زیباتر نباشد، ولی آموزندگی بیشتری دارد، زیرا به هم پیوستگی رشته‌های نخ به خوبی ملاحظه می‌شود.
@shaparak
باب می‌تواند لکه‌های نامناسب را با قطره‌ای نیتروژن مایع بسوزاند. همین ماه پیش، چند لکه هم از صورت من برداشت. زیاد سخت نیست. بین پنج تا ده دقیقه زمان می‌برد. بسیاری از پزشکان داخلی، این کار را انجام می‌دهند.
کاربر ۳۵۸۲۱۸۳
برای آرزوها باید مرز قائل شد، اشتیاق را مهار کرد، بر خشم چیره شد و همواره این واقعیت را به ذهن سپرد که هرکس، تنها می‌تواند به بخش بسیار اندکی از آنچه داشتنش ارزشمند است، دست یابد.
@shaparak
به قول شوپنهاور، هرگز نباید اجازه بدهیم تجربه ذهنی، رویدادهای عینی را آلوده کند.
@shaparak
از روشهای معدودی که می‌تواند مردم را خوشحال کند، حرف زدن راجع به مشکلات تازه، یا آشکار ساختن بعضی از نقایص خودتان است
@shaparak
عدم پذیرش احساساتی همچون عشق و نفرت، نیمی از خرد جهان به حساب می‌آید. نیم دیگر خرد، حرف نزدن و باور نکردن است.
@shaparak
بی‌اعتنایی موجب کسب احترام است. اگر واقعا کسی را والامرتبه به حساب می‌آوریم، باید این ویژگی را همچون اتهام جنایت، از او پنهان داریم.
@shaparak
مادر سلامت و امنیت، بی‌اعتمادی است.
@shaparak
آنچه را دشمن نباید بداند، به دوست نگویید.
@shaparak
«تماس با مردم، همواره پیآمدی سرشار از آلودگی دارد. ما به دنیایی هبوط کرده‌ایم که افرادی بیچاره و قابل ترحم در آن سکونت دارند و در واقع متعلق به ما نیستند. باید تعداد اندک افراد بهتر را گرامی داشت. به دنیا آمده‌ایم تا سایر افراد را راهنمایی کنیم، نه اینکه همنشین آنها باشیم. »
@shaparak

حجم

۳۵۵٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۲۴ صفحه

حجم

۳۵۵٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۲۴ صفحه

قیمت:
۵۹,۰۰۰
۴۱,۳۰۰
۳۰%
تومان