بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب سیروسلوک، منزل چهارم؛ تخلیه (پیراستن) | صفحه ۲ | طاقچه
کتاب سیروسلوک، منزل چهارم؛ تخلیه (پیراستن) اثر آیت‌الله العظمی مظاهری

بریده‌هایی از کتاب سیروسلوک، منزل چهارم؛ تخلیه (پیراستن)

۴٫۱
(۱۲)
اگر محبّت واقعی در کار باشد و صرف ادعا نباشد، اطاعت حتمی است و معنا ندارد که از فرمان الهی سرپیچی شود.
هدی✌
توصیه می‌شود هنگام دعا، در نماز شب، در توسّل‌ها یا در ماه مبارک رمضان و در وقت افطار، به جای دعا برای دنیا و دست کم در کنار دعاهای مادّی، درخواست اصلی از خداوند سبحان، موفقیّت در خودسازی و تهذیب نفس باشد، همه از خدا بخواهیم که دست ما را بگیرد، معلّم اخلاق ما شود و ما را به مقصود و مطلوب، یعنی مقام آدمیّت، برساند.
هدی✌
تا جوانید، برای ریشه‌کن‌کردن صفات رذیله و برای خودسازی، فکر و اقدام کنید که در میان‌سالی و پیری بسیار مشکل است.
هدی✌
حضرت امام، چهل سال خون جگر می‌خواهد تا انسان بتواند یکی از صفات رذیله، مثل حسادت را ریشه‌کن کند. بنابراین، خودسازی مشکل است و به این زودی‌ها نمی‌شود دل را از آلودگی صفات رذیله پاک نمود. حتی اگر انسان «متّقی» باشد، باز مشکل است.
هدی✌
انسان آفریده شده است تا همین رنج‌ها و سختی‌های معنوی را تحمّل کند: (لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ فی کبَدٍ) و به «مقام آدمیّت» برسد.
هدی✌
تخلیهٔ نفس از صفات رذیله، سخت و طاقت‌فرساست؛ امّا هدف از خلقت انسان همین است: (یا أَیهَا الْإِنْسانُ إِنَّک کادِحٌ إِلی رَبِّک کدْحاً فَمُلاقیهِ)
هدی✌
عقل انسان، حتی اگر مسلمان نباشد، فرمان خودسازی را صادر می‌کند
هدی✌
قرآن، کتاب اخلاق عملی است.
هدی✌
بنابراین اگر سالک، به واجبات اهمیت دهد، از محرّمات اجتناب ورزد و در به‌جا آوردن مستحبّات و دوری از شبهات و مکروهات نیز در حدّ توان کوشا باشد و نیز همیشه حالت توبه و انابه را در خویش حفظ نماید، پروردگار عالم محبّتش را به وی عنایت می‌فرماید.
کاربر ۵۲۸۶۵۸۳
در این مجاهدت، باید با برقراری ارتباط عاطفی با خداوند و با مداومت بر نماز و همچنین با توسّل، از لطف باری تعالی نیز استمداد گردد؛ چراکه تنها خداوند است که در بن‌بست‌ها، دست انسان را می‌گیرد و راه صحیح را به وی نشان می‌دهد:
khorshid_sh
افراد ناسپاس و بی‌وفا، در مرتبهٔ اوّل، اصلاً نعمتی نمی‌بینند؛ مرتبه دوّم آن است که متوجّه نعمت می‌شوند، امّا به شکرگزاری آن نمی‌پردازند؛ در مرتبه سوّم، نعمت را انکار و آن را تکذیب کرده، در بین مردم نعمت را نقمت نشان می‌دهند؛ مرتبهٔ چهارم، مرتبهٔ فراموشی نعمت است که خود آن افراد نیز نعمت را نقمت می‌بینند و خویشتن را در محاصرهٔ سختی‌ها و مشکلات می‌یابند و به آن حق ناشناسی نیز گفته می‌شود. در مرتبهٔ پنچم، با صاحب نعمت دشمنی می‌ورزند و به عهدشکنی روی می‌آورند.
khorshid_sh
قرآن‌کریم در آیاتی، افراد ناسپاس را مورد خطاب شدید قرار داده، وعدهٔ ابتلا به سختی و تنگی معیشت در دنیا و عذاب در آخرت به آن‌ها داده است.
khorshid_sh
مداومت بر نماز و اهتمام به سجده‌های طولانی هم در رفع یا دست کم کنترل تکبّر، مؤثر است.
khorshid_sh
از این‌رو توصیه می‌شود هنگام دعا، در نماز شب، در توسّل‌ها یا در ماه مبارک رمضان و در وقت افطار، به جای دعا برای دنیا و دست کم در کنار دعاهای مادّی، درخواست اصلی از خداوند سبحان، موفقیّت در خودسازی و تهذیب نفس باشد، همه از خدا بخواهیم که دست ما را بگیرد، معلّم اخلاق ما شود و ما را به مقصود و مطلوب، یعنی مقام آدمیّت، برساند.
khorshid_sh
توجّه به غیر خداوند متعال و ارزش‌های معنوی، هیچ ثمره‌ای جز گمراهی و تباهی نخواهد داشت. دیگر اینکه اعمال نیکوی انسان، در حالی که قلبش غافل از خداست، پذیرفته نخواهد شد.
هدی✌
مشرک، قابلیت بهره‌مندی از عفو خداوند را از دست می‌دهد و خدا او را نمی‌آمرزد
هدی✌
استجابت دعا، توسّل می‌خواهد.
هدی✌
متأسفانه بسیاری از بندگان برای آدمیّت خود و برای تخلیهٔ نفس از صفات رذیله دعا نمی‌کنند. وقتی چنین درخواستی ندارند، انتظار استجابت بی‌جاست.
هدی✌
خداوند تعالی می‌فرماید: اگر با خلوص قلب مرا بخوانید و از من بخواهید، اجابت می‌نمایم.
هدی✌
جداَ تهذیب نفس را از خدا بخواهیم.
هدی✌

حجم

۲۱۰٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۵ صفحه

حجم

۲۱۰٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۱۰۵ صفحه

قیمت:
۱۸,۰۰۰
تومان