بریدههایی از کتاب فلسفی زیستن
نویسنده:جوناس سالزجیبر
مترجم:نازنینفاطمه سوداگر
انتشارات:انتشارات شمشاد
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۹از ۱۲۹ رأی
۳٫۹
(۱۲۹)
«در همین دادگاه شبانه، به خود نهیب میزنم که ای مردک دیوانه! آخر چه توفیری میکند که وزن بدنت را بر کدام قسمت از نیمکت بیندازی؟!»
ali am
«تنها ضامن یک شادمانی جاودانه توأم با سبکبالی، داشتن شخصیتی مثمرثمر و ممتاز است.»
ali am
نیکنهادی، اساساً کاربستِ عملی خرد است: کنشِ مطلوب را تشخیصدادن و عملاً آن را پیادهکردن.
احسان رضاپور
رواقیون نیکنهادی را شاملِ چهار مؤلفهٔ اساسی از جمله «خرد»، «انصاف»، «شجاعت» و «انضباط نفس» میدانند. چنانچه این ویژگیها وارد منش زندگی ما گردند و در آن بمانند، شخصیتی استوار از ما پدید میآید که کنشهایش درست همانند «فرزانه»، ستودنی و شرافتمندانه خواهد بود.
احسان رضاپور
زمانی با ارزشهای خود همسویی بیکموکاست دارید که خودِ راستینتان را بروز دهید و این همان مرحله است که به سرحد امنیت و آرامش رسیدهاید. به بیان سنکا «در این مرحله به آرامش خاطر دست یافتهاید زیرا ملاک و معیارتان در زندگی معیّن و قطعیست. همانند دیگران در تصمیمات خود دائماً دچار تردید نمیشوید. همان افرادی که متناوباً در طیفی از تصمیمات غوطه میخورند و تکلیفشان با خود، معلوم نیست.»
shahab _ sky
«فرد شجاع کسی نیست که هرگز خشم را تجربه نکرده است، شخصیست که بهرغم تشویش و اضطراب، دست به واکنش شجاعانه میزند».
ali am
«درخشش شمشیر، بیش از تلألؤ سکههای زر، چشم ما را مبهوت میکند و آنچه دیگران تمنّا میکنند یا از آن وهم دارند، هرگز در نظر ما ارج و قربی ندارد.»
ali am
احساسات همچون سمّی بر سعادت ماست و ریشهٔ همهٔ رنج انسان، از احساسات اوست.
ali am
از نقطهنظر رواقیون، فوران احساسات، پاشنهٔ آشیل آدمیست؛ خصوصاً آن زمان که واکنشها از احساسات نشئت بگیرند.
ali am
«با خاطری آرام، رنجها را تابآوردن، فشار و شدّتِ بدبختی را میزداید»
ali am
فلسفه، حوزهٔ عملورزی است
ali am
با همهٔ تفاسیر، آرامش چیست؟ سنکا در آثار کلاسیک خود، از قدرت «خوشخویی» سخن میراند. او میگوید تعریفِ «خوشخویی» (که به «آرامش» ترجمه شده است)، عبارت است از تشخیص مسیر خود و پیمودنِ همان راه. درواقع احساسیست که از اعتماد کامل و عمیق به خویشتن پدید میآید. شما اطمینان دارید، آنچه که انجام میدهید، بهترین کار ممکن است. بنابراین ضرورت ندارد چشمتان به دیگران باشد تا ببینید نظر آنها چیست. دائم خود را با دیگران قیاس نمیکنید و در انتخاب خود تردید ندارید.
leila13
زندگی همین است؛ همچون رینگ مشتزنی که مدام با ضربات مشت و لگد دست به گریبان هستیم، ولی ما قاعده و روش خود را داریم.
leila13
«با خاطری آرام، رنجها را تابآوردن، فشار و شدّتِ بدبختی را میزداید».
leila13
زمانی میتوانید با سروشِ درونی خویش شادمان باشید که کنشهای لحظه به لحظهٔ زندگیتان همسو و همجهت با خودِ آرمانیتان باشد. آنگاه است که در مسیر زندگی خود «شکوفا» میشوید و نتیجهٔ این «شکوفایی» چیزی جز «شادمانی» نیست.
leila13
بدیهیست که باید فلسفهای را برگزید که چراغ راه شود و مسیر را بنمایاند تا معنایی از زندگی حاصل شود. بدون چنین مسیریابی، محتمل است بهرغم تمامی کنشهای مصمّم خود، در یک دور باطل بیفتیم. در تمام زندگی به دنبال اهداف کوچک و کممقدار بدویم و در نهایت به رضایت خاطر و خرسندی از ماحصل عمر نرسیم و ناکامی و پشیمانی و رنج، مصاحب دائمیمان شوند
leila13
بارانِ بیموقع بیگانگان با رفتار آزارنده و یا نشتکردن آب از ماشین ظرفشویی، نباید بتواند خوشی ما را خدشهدار کند. در این صورت در زندگی نقش قربانیانِ مأیوسی را ایفا کردهایم که مغلوبِ شرایط بیرونی هستند.
leila13
و حال در این نقطه هستم! با شور و حرارت نتیجهٔ هفتهها پژوهش را مینگارم، بحثی که طرفداران پیگیر و علاقهمندی را برمیانگیزد که به شدّت به دنبالِ حکمتِ برآمده از این فلسفهٔ ممتاز و نمونه هستند. بر این باورم که کتابِ حاضر، پیشینهٔ رواقیگری مدرن را تقویت خواهد کرد و از همه مهمتر، چراغ راهی بر کاوش شما برای زندگی سعادتمند خواهد بود. زیرا ماهیت و چیستی رواقیگری همین است؛ راه و رسم زندگی سعادتمند.
leila13
خواستهٔ ما زندگیست که سراسر توأم با شادمانی و آرامش و سبکبالی باشد. تسلط بر خویشتن و واکنشهایمان در زمان دشواری، اصلِ اساسیست.
shahab _ sky
حوادث «برای ما» اتفاق میافتند، نه «علیه ما»، حتی اگر در ظاهر اینگونه به نظر نیاید.
|ݐ.الف
حجم
۳۳۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۱ صفحه
حجم
۳۳۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۹۱ صفحه
قیمت:
۵۷,۰۰۰
۲۸,۵۰۰۵۰%
تومان