- طاقچه
- تاریخ
- تاریخ جهان
- کتاب پل پوت
- بریدهها
بریدههایی از کتاب پل پوت
۳٫۴
(۲۱)
Tuol Svay Prey؛ این مکان بعدها شهرت سوئی به عنوان شکنجهگاه اصلی خمرهای سرخ پیدا میکرد. رژیم خمرهای سرخ اسم این شکنجهگاه مرکزی را اس ـ ۲۱ گذاشته بود. اس ـ ۲۱ قبلاً دبیرستانی بود به نام «تولاسلنگ». در سال ۱۹۵۵، در این محل فقط یک دبستان ابتدایی وجود داشت اما بعدها یک دبیرستان نیز به ساختمان اضافه شد. خانه تو ساموت و خانه دیگری که مورد استفاده حزب قرار میگرفت درست در ضلعشمالی مدرسه، مابین تول اسلنگ و آنچه که در آن زمان پیست اسبسواری بود و حالا استادیوم المپیک است، واقع شده بود. ـ ن.
Z
[]
. باید توجه داشت که سولوت سور در آن زمان به عنوان عنصر نفوذی در داخل حزب دموکراتیک فعالیت میکرد و هدفش از این کار تأثیرگذاری روی سیاستهای حزب و پررنگتر کردن گرایشات ضد آمریکایی آنبود. ـ م.
Z
باید توجه داشت که کمونیستهای کامبوجی فعالیتهای قانونیشان را در زیر پوشش حزب دموکراتیک انجام میدادند. ـ م.
Z
جنبش عدم تعهد در واکنش به جهان دو قطبی دوران جنگ سرد تشکیل شد. با اینکه یکی از دو قطب، اتحاد شوروی، در اوایل دهه ۱۹۹۰ نابود شد اما جنبش عدم تعهد همچنان هر سه سال یک بار تشکیل جلسه میدهد. ـ م.
Z
تیونن موام اشرافزادهای بود که در پاریس در بنیانگذاری حلقه مارکسیستی مشارکت داشت. موام و سه برادرش از طرفداران خمرهای سرخ بودند.
Z
[]
. «گروه خلق» سازمان جبههای کمونیستیای بود که توسط ویت مین خمر تشکیل شده (برای شرکت درانتخابات سراسری کامبوج در سال ۱۹۵۵) و ریاست آن با کئو مئاس بود. پل پوت یکی از رهبران همین گروه بود. ـ م.
Z
پنن نوت (۱۹۰۶ ـ ۱۹۸۸) که زمانی از رهبران حزب دموکراتیک بود، بعد از قیام این حزب علیه سیهانوک ازآن جدا شد و به سیهانوک پیوست. ـ م.
Z
نیروهای ویت مین در پی امضای قرارداد صلح باید خاک کامبوج را ترک میکردند. ـ
Z
[]
. منظور «دولت خلق خمرستان» است که رئیسجمهور آن سون نگوک مین بود. این «دولت» و رهبرش دستنشانده نیروهای ویتنام شمالی بودند. ـ م.
Z
نبرد معروف دین بین فو( جبهه استقلال ویتنام) به جنگ ده هزار سرباز فرانسوی مستقر در پایگاه دین بین فو رفتند. ویتنامیها بلافاصله موفق شدند ارتباط هوایی این پایگاه هوایی را با جهان بیرون قطع کنند. سربازان فرانسوی پس از مدتی به شدت نیازمند کمکهای دارویی و غذایی شدند. فرانسویها عاقبت در هفت می ۱۹۵۴ مجبور به تسلیم شدند. ارتش فرانسه در پی شکست فاجعهبارش در دین بین فو برای همیشه از ویتنام خارج شد. ـ م.
Z
کئو مئاس بعدآ به خمرهای سرخ پیوست و مقامهای بالایی را عهدهدار شد اما در سال ۱۹۷۶ مغضوب پلپوت واقع شد و به اتهام طرفداری از ویتنام تیرباران شد. ـ م.
Z
جبرگرایی نظریهای است که بنابر آن جهان یا طبیعت یا تاریخ، در همه جا، تابع قانون علّی است و هرحادثهای که در آن روی میدهد علتی دارد. مارکس معتقد بود: «شیوه تولید در زندگی مادی تعیینکننده سرشت عمومی فرایندهای اجتماعی، سیاسی و معنوی زندگی است و چنین نیست که آدمیان هستی آنان را تعیین کنندبلکه برعکس، هستی اجتماعی آنان آگاهیشان را تعیین میکند...» ـ م.
Z
[]
. Machivelli؛ نیکولو ماکیاولی (۱۴۶۹ ـ ۱۵۲۷) سیاستمدار و متفکر ایتالیایی که به خاطر نظریاتش در باره راههای حفظ حکومت و جلوگیری از براندازی آن مشهور است. مشهورترین کتابش شهریار نام دارد. ـ م.
Z
[]
. Machivelli؛ نیکولو ماکیاولی (۱۴۶۹ ـ ۱۵۲۷) سیاستمدار و متفکر ایتالیایی که به خاطر نظریاتش در باره راههای حفظ حکومت و جلوگیری از براندازی آن مشهور است. مشهورترین کتابش شهریار نام دارد. ـ م.
Z
[]
. نیروهای خمریزبانی که تحت فرماندهی کمونیستهای ویتنام شمالی در داخل خاک کامبوج علیه فرانسویان و حکومت سیهانوک میجنگیدند. ـ م.
Z
poussecyclo؛ این نوع ریشکا که به آن ریشکای دوچرخ میگویند به وسیله انسان کشیده میشود. ـ م.
Z
[]
. فرانسویها سه کشور کامبوج، لائوس و ویتنام جنوبی را که مستعمرهاش بودند در یک واحد سیاسی تحت عنوان «کشورهای متحد» جا داده بود. ـ م.
Z
زمانی که خمرهای سرخ در دهه ۱۹۷۰ در کامبوج به قدرت رسیدند با دو مقوله بسیار دردسرساز روبروشدند: یکی راهبان بودایی و دیگری مقوله کمکهای خارجی. ـ م.
Z
Thmenh Chey؛ مجموعه قصههایی که قهرمان بسیار محبوبش یک کامبوجی باهوش و زبر و زرنگ استکه همیشه به پادشاه کلک میزند. ـ م.
Z
جمهوری چهارم فرانسه از ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ برقرار بود. در جمهوری چهارم شکل حکومت مبتنی بر نمایندگی بود. مجلس ملی، یا به تعبیری مجلس سفلای پارلمان، از انحصار قانونی برخوردار بود و دولتها را بر سر کارمیآورد و از کار برکنار میکرد و خود را برای قانونگذرای در هر زمینهای که میپسندید شایسته میانگاشت. این جمهوری در عمل به هرج و مرج منجر شد و در سال ۱۹۵۸ ورافتاد و جمهوری پنجم جایگزین آن شد. ـ م.
Z
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۶۹۱ صفحه
حجم
۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۶۹۱ صفحه
قیمت:
۳۴۵,۵۰۰
تومان