بریدههایی از کتاب ایکی گایی
نویسنده:هکتور گارسیا، فرانچسک میرالس
مترجم:علی هداوند
انتشارات:پندار تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۸از ۱۱۹ رأی
۳٫۸
(۱۱۹)
تحقیقات زیادی که کلیفورد ایوارناس در دانشگاه استنتفورد۷۲ انجام داده نشان میدهند که نسل ما از بیماری همهگیر چندکاره بودن رنج میبرد
نارون
از نظر علمی ثابت شده، وقتی به شکل یکنواخت و بیوقفه مغزمان را وادار میکنیم که از این کار به آن کار مشغول باشد، وقتمان را هدر میدهیم، اشتباهات بیشتری میکنیم، و بخش کمی از کارهایی که کردهایم در ذهن ما میماند.
نارون
فنآوری چیز بزرگ و مهمی است، به شرط آنکه در کنترل و اختیار ما باشد. اگر ما در کنترل فنآوری باشیم، اتفاق خوبی نیست و اهمیتی ندارد.
نارون
نظر فرانکل این بود که دیپلمات نه تنها در طول آن سالها نیازی به رواندرمانی نداشته، اصلاً «بیمار» هم نبوده که نیاز به درمان داشته باشد. او فقط کسی بود که در جستوجوی هدفی تازه در زندگی خویش بود و همین که آن را یافت، زندگیاش معنای عمیقتری پیدا کرد.
نارون
فرانکل هدفی داشت که باید به آن میرسید و این او را نجات داد.
نارون
او باید راهحلی پیدا کند. مهمتر از همه، باید هدفش را پیدا کند و بداند برای چه از خواب بیدار میشود و رختخواب را ترک میکند ــ باید ایکی گاییاش را پیدا کند.
نارون
از سوی دیگر، بحران هستی مخصوص جوامع مدرن است که در آنها مردم کارهایی را میکنند که از آنها خواسته شده یا دیگران انجام میدهند، نه هر کاری را که خودشان دوست دارند، مردم اغلب تلاش میکنند شکاف بین آنچه را که از آنان انتظار میرود و آنچه را که برای خودشان میخواهند پر کنند. آنها با قدرت اقتصادی یا میل طبیعی یا با تسکین دادن احساساتشان دست به این کار میزنند که میتواند حتی به خودکشی منجر شود.
نارون
پس آنچه که نیاز داریم وجود و هستی همراه با آرامش نیست، بلکه چالشی است که با بهره گرفتن از همهٔ مهارتهایی که در اختیار داریم میتوانیم برای به دست آوردنش تلاش
کنیم.
نارون
کسی که دنبال چراهای زندگی میگردد، میتواند با چهگونهای رو به رو شود و آن را تحمل کند.»
نارون
نومیدی و ناخرسندی وجودی۵۱ زمانی پیش میآید که در زندگی ما هدفی وجود نداشته باشد یا هدفمان نادرست و مخدوش باشد
نارون
اگر میخواهید زندگی سالم و عمر طولانی داشته باشید،
هر غذایی را به مقدار کم و با لذت و شور و شوق میل کنید،
دیر نخوابید، صبح زود بیدار شوید و پیادهروی کنید.
ما روزها را با آرامش سپری میکنیم و از سفر لذت میبریم.
برای سالم زندگی کردن و داشتن طول عمر
با همهٔ دوستانمان به خوبی سر میکنیم.
بهار، تابستان، پاییز، زمستان
از همهٔ فصلهای سال با شادمانی لذت میبریم.
نارون
مدارا کردن در زندگی برای داشتن طول عمر اهمیت زیادی دارد.»
نارون
راز جوان نگه داشتن ذهن، فعال نگه داشتن آن است ــ یکی از عناصر کلیدی ایکی گایی ــ و اینکه در مواجهه با مشکلات و ناملایمات زندگی تسلیم نشویم.
نارون
بسیاری از مردم پیرتر از سنشان نشان میدهند. تحقیقات در مورد دلایل پیری زودرس نشان داده که استرس نقش مهمی در آن دارد، زیرا بدن در دورههای بحران با سرعت بیشتری فرسوده میشود. انستیتوی امریکایی استرس۲۸ این روند وخیمترشونده را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که بیشترین مشکلات سلامتی زادهٔ استرس است.
نارون
اما این روند با فعالیت فکری، کنجکاوی و اشتیاق برای یاد گرفتن کند میشود. سر و کار داشتن با موقعیتهای جدید، یادگیری روزانهٔ چیزهای تازه، بازی کردن، و ارتباط برقرار کردن با دیگران راهکارهای اساسی مقابله با پیری ذهن به شمار میآیند. از این گذشته، داشتن دیدگاه مثبتتر در این خصوص، فواید ذهنی بیشتری به بار میآورد.
نارون
مغز برای سالم ماندن نیاز به تحریک فراوانی دارد.»
نارون
این سخن به ما یادآور میشود که هم ذهن و هم جسم انسان اهمیت دارند و سالم بودن هر یک از آنها به سالم بودن دیگری وابسته است. ثابت شده که حفظ و نگهداری یک ذهن فعال و سازشپذیر، یکی از عوامل مؤثر در جوان ماندن انسان است.
نارون
یکی از رایجترین جملههایی که ژاپنیها پیش و پس از غذا خوردن به زبان میآورند، این است: ‘Hara hachi bu’ یعنی: «بیش از ۸۰ درصد شکمت را پر نکن.» خرد باستانی به ما میگوید شکم خود را از غذا پر نکنیم. به این دلیل است که ژاپنیها وقتی میفهمند ۸۰ درصد شکمشان پر شده، از خوردن دست میکشند و نمیگذارند پرخوری بدن آنها را بفرساید و زمان زیادی را صرف هضم غذای بیش از اندازه نمیکنند چون پرخوری به اکسیده شدن سلولهایشان سرعت میبخشد.
نارون
بر اساس نظر دانشمندانی که به مطالعهٔ این پنج منطقهٔ آبی پرداختهاند، راز طول عمر انسانها در این نواحی عبارتاند از: رژیم غذایی، ورزش، پیدا کردن و داشتن هدف در زندگی (ایکی گایی)، و ایجاد گروههای به همپیوستهٔ اجتماعی و تشکیل دایرهای گسترده از دوستان و برقراری روابط خوب خانوادگی و خویشاوندی.
نارون
تنفس و تلفظ صداهایی است که روح ما را به آرامش میرسانند.
این شش صوت عبارتاند از:
Xu که تلفظی مانند «ش» دارد و از عمق سینه به شکلی آهگونه برمیآید.
He که «ه» تلفظ میشود و دهان حالتی خمیازهگونه پیدا میکند و خاستگاه آن سینه و قلب است.
Si که مانند «سیر» تلفظ میشود و گویی نفس به آرامی از ششها خارج میشود.
Chui تلفظ آن شبیه «چویی» است و انگار نفس با فشار خارج میشود و کلیهها هم آن را حس میکنند.
Xi تلفظی شبیه «شی» دارد و کل بدن آن را حس میکند
کاربر ۶۹۴۵۷۰۱
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۷۲ صفحه
قیمت:
۵۱,۰۰۰
۲۵,۵۰۰۵۰%
تومان