بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب ایکی گایی | صفحه ۱۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب ایکی گایی

بریده‌هایی از کتاب ایکی گایی

انتشارات:پندار تابان
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۸از ۱۱۹ رأی
۳٫۸
(۱۱۹)
مشکل این‌جاست که وقتی مغز به پرورش و انجام عادت‌های قدیمی و ریشه‌دار می‌پردازد، نیازی به فکر کردن بیشتر ندارد. کارها به سرعت و به شکل کامل و خود به خودی انجام می‌شوند و غالباً هم خوب از آب درمی‌آیند. این باعث می‌شود که شخص به کارهای تکراری و عادت‌هایش گرایش و تمایل پیدا کند و تنها راه از بین بردن این تمایل مواجهه دادن و درگیر کردن مغز با اطلاعات تازه است. با دریافت اطلاعات تازه، مغز ارتباطات تازه‌ای ایجاد می‌کند و دوباره زنده می‌شود. از این رو، وقتی خود را در معرض تغییر قرار می‌دهید کار بسیار مهمی انجام می‌دهید حتی اگر خارج شدن شما از محدودهٔ آسایش و راحتی‌تان کمی نگرانی و دلشوره به همراه داشته باشد.
Kasra
. انواع سبزی، گوجه‌فرنگی: بُنشن (حبوبات)، و چیزهایی مانند توفو که از سویا درست می‌کنند، رکن اصلی برنامهٔ غذایی مردم اُکیناوا را تشکیل می‌دهند. بیش از ۳۰ درصد کالری روزانهٔ آن‌ها از مصرف سبزی به دست می‌آید.
بهرام
همهٔ مردم دارای نوعی پیوند همسایگی هستند و مانند یک خانواده از یکدیگر مراقبت می‌کنند. آن‌ها یکسره در حال برگزاری جشن، حتی برای چیزهای کوچک، هستند. موسیقی، رقص و آواز بخش‌های اساسی زندگی روزانهٔ آن‌هاست.
بهرام
خدایا. به ما فرصت و متانت بده تا چیزهایی را که نمی‌توانیم تغییر دهیم با آرامش بپذیریم و به ما جرئت و شهامت بده که چیزهایی را که تغییرپذیرند تغییر دهیم و به ما خردی عطا کن که هر یک را از دیگری تمیز دهیم!
itshirin
«احساس می‌کنم بسیار خوشبختم که در این‌جا زاده شده‌ام. همیشه سپاسگزارش هستم.»
itshirin
شما فقط یک کار می‌توانید بکنید ــ یاد بگیرید. یاد بگیرید چرا دنیا می‌جنبد و چه چیز آن را می‌جنباند. تنها از این طریق است که ذهن هرگز خسته نمی‌شود. هرگز از خود گریزان نمی‌شود. هرگز آزار نمی‌بیند. هرگز هراسناک نمی‌شود و هرگز حسرت نمی‌خورد.
itshirin
این دعای آرامش معروف رِین هولد نیبِر، محقق سرشناس الهیات است: خدایا. به ما فرصت و متانت بده تا چیزهایی را که نمی‌توانیم تغییر دهیم با آرامش بپذیریم و به ما جرئت و شهامت بده که چیزهایی را که تغییرپذیرند تغییر دهیم و به ما خردی عطا کن که هر یک را از دیگری تمیز دهیم!
عاطفه
یوگا به روش Kundalini: برای رسیدن به حالت دلخواه فکری، روش‌ها و کارهای گوناگون را با هم ادغام می‌کند. یوگا به روش Raja: که به آن روش شانه‌ها هم گفته می‌شود، سلسله‌گام‌هایی مناسب را برای رسیدن و پیوند به یگانگی با خود و با دیگران در بر می‌گیرد. یوگا به روش Hatha: گسترده‌ترین روش در غرب و در ژاپن است که ویژگی آن ژست‌ها و حالت‌هایی (asanas) است که برای رسیدن به یک تعادل با هم یکی شده‌اند.
عاطفه
یوگا به روش Jnana: یوگای خرد؛ جست‌وجوی نظم و رشد فکری است. یوگا به روش Karma: بر کار و فعالیت و بر وظایف و مسئولیت‌هایی تمرکز دارد که برای خود شخص و اجتماعی که در آن زندگی می‌کند سودمند است. یوگا به روش Bhakti: یوگای فداکاری و از خودگذشتگی و تن دادن به حکمت الهی است. یوگا به روش Mantra: برای رسیدن به وضعیت و حالت آرامش، به خواندن ورد و ذکر تکیه می‌کند.
عاطفه
ذهن‌ورزی انواع زیادی دارد، اما همهٔ آن‌ها دارای یک هدف هستند: آرام کردن ذهن، مشاهدهٔ افکار و احساساتمان، و متمرکز کردن کانون توجهمان روی موضوعی واحد. تمرین اولیه این است که صاف بنشینید و روی تنفستان تمرکز داشته باشید. این کار از عهدهٔ همه برمی‌آید و بعد از اولین جلسهٔ تمرین تفاوت را احساس خواهید کرد. با تمرکز داشتن روی هوایی که وارد بینی شما می‌شود و از آن خارج می‌شود، می‌توانید هجوم افکار را کٌند کنید و افق فکری‌تان را پاک و روشن سازید.
عاطفه
ایکی گایی ما در عمق وجودمان نهفته است و یافتن آن نیازمند جست‌وجویی صبورانه است. بر اساس باور ساکنان اُکیناوا، جزیره‌ای که بیشترین صدساله‌های جهان را دارد، ایکی گایی ما دلیل و انگیزهٔ هرروزهٔ ما برای بیدار شدن است.
عاطفه
انسان‌های مقاوم می‌دانند چگونه بر هدف‌هایشان و چیزهایی که اهمیت دارند تمرکز داشته باشند و تسلیم ناامیدی نشوند. انعطاف‌پذیری آن‌ها منبع قدرت آن‌هاست: می‌دانند چگونه خود را تغییر دهند و با شکست‌های آینده سازگاری پیدا کنند. آن‌ها تمرکز خود را بر چیزهایی قرار می‌دهند که بتوانند آن‌ها را مهار کنند و از پسشان برآیند و نگران چیزهایی نباشند که از کنترل آن‌ها خارج است.
Vfan
۸. سپاسگزار باشید. نسبت به نیاکانتان، به طبیعت که هوای خوب در اختیارتان می‌گذارد تا نفس بکشید و غذای خوب به شما می‌دهد، به دوستانتان، به خانواده‌تان، به هر چیزی که به زندگی شما روشنی می‌بخشد و باعث می‌شود از زنده بودنتان احساس خوشحالی کنید، سپاسگزار و متشکر باشید. هر روز لحظه‌هایی را به شکرگزاری سپری کنید، خواهید دید انباشت شادمانی و خوشبختی شما بیشتر می‌شود. ۹. در حال زندگی کنید. تأسف گذشته را نخورید و از آینده هراس نداشته باشید. امروز تنها چیزی است که دارید. نهایت بهره را از آن ببرید. کاری کنید که ارزش به یاد آوردن را داشته باشد.
Hamideh Rezaee
۷. ارتباط با طبیعت را از دست ندهید. اگرچه بیشتر مردم در شهرها زندگی می‌کنند، بشر طوری ساخته شده است که بخشی از طبیعت به حساب می‌آید. باید پیوسته با طبیعت پیوند داشته باشیم تا از آن نیرو و نشاط بگیریم
Hamideh Rezaee
۴. دوستان خوب را پیرامونتان داشته باشید. دوستان بهترین دارو و درمان هستند، چون با گفتن حرف‌های خوب نگرانی را از بین می‌برند، از چیزهایی صحبت می‌کنند که روز شما را قشنگ می‌کند، شما را راهنمایی می‌کنند، با آن‌ها خوشی می‌کنید ... و جان کلام این‌که با آن‌ها زندگی می‌کنید.
Hamideh Rezaee
۲. در کار شتاب نکنید. شتاب کردن در کار نتیجهٔ عکس دارد و کیفیت زندگی را پایین می‌آورد. به قول معروف، «رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.» وقتی فوریت و نگرانی را پشت سر بگذاریم و به آن بی‌اعتنا باشیم، زندگی و زمان معنای تازه‌ای پیدا می‌کنند.
Hamideh Rezaee
۱. پرکار باش: بازنشسته نشو. کسانی که از کارهایی که دوست دارند و آن‌ها را خوب انجام می‌دهند دست می‌کشند، هدفشان را در زندگی گم می‌کنند
Hamideh Rezaee
فلسفهٔ وابی‌ــ سابی به ما آموزش می‌دهد، زندگی کاملاً بی‌عیب و نقص نیست، و گذر زمان به ما نشان می‌دهد که همه چیز ناپایدار و گذراست، اما اگر شناخت و حس روشنی به ایکی گایی‌تان داشته باشید، هر لحظه دربردارندهٔ امکانات بسیاری است که به جاودانگی شباهت دارد.
Hamideh Rezaee
برای این‌که مقاومت را چاشنی زندگی کنیم نباید از گرفتاری و پریشان‌حالی هراس داشته باشیم، چون هر مانع و شکستی فرصتی است برای رشد. اگر رفتاری آسیب‌ناپذیر داشته باشیم، با هر ضربهٔ سختی راهی برای قوی‌تر شدن خواهیم یافت و شیوهٔ زندگی‌مان را پالایش می‌کنیم و بر ایکی گایی‌مان تمرکز خواهیم داشت. رو به رو شدن با یکی‌ــ دو ضربه، هم می‌تواند یک بدشانسی باشد و هم تجربه‌ای باشد که در زندگی خود از آن بهره ببریم و به شکلی پیوسته اشتباهاتمان را جبران کنیم و به دنبال هدف‌های بهتری باشیم. همان‌طور که طالب در کتاب آسیب‌ناپذیری بیان می‌کند: «ما به شانس، ماجراجویی، بلاتکلیفی، خودیابی و شنیدن خبرها و رویدادهای تلخ و تکان‌دهنده نیاز داریم، این‌ها چیزهایی هستند که زندگی را باارزش می‌کنند.»
Hamideh Rezaee
از خودتان بپرسید که چه چیز مرا آسیب‌پذیر می‌کند؟ آدم‌ها، چیزها، و عادت‌های خاصی به ما ضرر می‌زنند و ما را آسیب‌پذیر می‌کنند. آن‌ها کیستند و چیستند؟ در آغاز سال نو، نیت می‌کنیم و دوست داریم دست به کارهایی بزنیم که زندگی ما را با چالش‌هایی رو به رو می‌کنند. داشتن چنین هدفی بسیار خوب است، اما در پیش گرفتن هدف‌های زیر که ما را از شر آسیب‌پذیری می‌رهاند، تأثیر بیشتری دارد: از خوردن هله هوله بین وعده‌های غذایی پرهیز کنید. فقط هفته‌ای یک بار شیرینی بخورید. به تدریج همهٔ قرض‌هایتان را پرداخت کنید. وقت خود را برای آدم‌هایی که شما را مسموم می‌کنند صرف نکنید. وقت خود را صرف انجام دادن کارهایی نکنید که از آن‌ها لذت نمی‌برید و برای شما حکم اجبار را دارند. بیش از بیست دقیقه در روز در فیس‌بوک نباشید.
Hamideh Rezaee

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۷۲ صفحه

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۱۷۲ صفحه

قیمت:
۵۱,۰۰۰
۲۵,۵۰۰
۵۰%
تومان