بریدههایی از کتاب هربار که معنی زندگی را فهمیدم، عوضش کردند: زیست با استفاده از خرد فلاسفهی بزرگ
۴٫۳
(۱۸۲)
اگر جهان بهشت رفاه و راحتی بود. اگر سرزمینی بود که در رودهایش شیر و عسل جریان داشت. اگر هر مردی میتوانست بهراحتی و بدون هیچ رنج و مشقتی محبوبش را به دست آورد، انسانها یا از شدت ملالت و یکنواختی میمردند یا خودشان را به دار میآویختند.
کتاب 1984
هنر زندگی کامجویی در هر لحظه و هر مکان است و لذیذترین و ماندگارترین لذتها نه ذهنی هستند و نه همیشه اخلاقی.
آریستیپوس، فیلسوف یونانی لذتگرا (۳۵۶ ـ ۴۳۵ پیش از میلاد)
کتاب 1984
خوب که فکرش را میکنم میبینم قسمت اعظم عمرم را در اینباره فکر کردم که «خب بعدش چی میشه؟» وقتی شام میخوردم فکر میکردم که قرار است بعد از شام چه کتابی را بخوانم یا چه فیلمی را ببینم و همین باعث میشد که در آن لحظه مثلاً نتوانم از سیبزمینیِ تنوری که زیر دندانم بود لذت کامل و وافر را ببرم.
کتاب 1984
آیا اپیکور پیشنهاد میکند که در شکل ایدئال و مطلوب حیات یا همان زندگی شاد ما نباید هیچگونه میل و خواستهای داشته باشیم؟ صرفاً با چیزی که داریم و کاری که میکنیم شاد باشیم؟
منتظر خواندن جواب خیر هستید؟ غافلگیرتان میکنیم، بله. این دقیقاً چیزی بود که مد نظر اپیکور بود. برخلاف خیلی از فلاسفهٔ دیگر اپیکور تنها حرف نمیزد، به حرفی که میزد عمل میکرد. او تجرد را انتخاب کرد چون معتقد بود که وابستگی به مسائل جنسی و سکس، ناگزیر فرد را به احساسات ناشادی چون حسادت، کسالت و حسرت هدایت میکند.
کتاب 1984
ایراد عمدهٔ زندگی بلندپروازانه و جاهطلبانه از دید اپیکور این است: بعد از اینکه فرد آنچه را که خواسته با سختی به دست میآورد به دنبال به دست آوردن چیزی میرود که سختتر و خطرناکتر است.
کتاب 1984
لذت چیزی را که در اختیار داری، با آرزو و میل چیزی که نداری ضایع نکن. به خاطر داشته باش چیزی که اکنون داری، چیزی بوده که زمانی آرزوی داشتنش را داشتی.
اپیکور، فیلسوف یونانی لذتگرا (۲۷۰ ـ ۳۴۱ پیش از میلاد)
کتاب 1984
واقعاً فکر میکردم که میتوانم با بهرهگیری از تعالیم فلاسفهای که صدها سال پیش زندگی میکردند بهینه زیستن در دوران معاصر را یاد بگیرم؟ واقعاً پیش خودم چه فکری کرده بودم؟
کتاب 1984
هربار که معنی زندگی را فهمیدم، عوضش کردند
زیست با استفاده از خرد فلاسفهٔ بزرگ
نویسنده: دانیل مارتین کلاین
مترجم: حسین یعقوبی
نشرچشمه
کاربر ۱۳۹۳۵۳۶
هنگامی که ما درک کنیم که زندگی و زیستن محکوم به ناامیدی همیشگی است، میتوانیم به آن بخندیم و در این زمان لذت واقعی به شیوهای آیرونیک آغاز میشود. مشابه آن مثلی که میگوید زندگی شاید آن جشنی نباشد که فکرش را میکردیم اما حالا که به آن دعوت شدهایم بگذار تا میتوانیم برقصیم.
آترین🍃
«زندگی همیشه اینجور بد نمیمونه. میتونه افتضاح هم بشه.»
آترین🍃
ما تا مغز استخوان یا تا همان اعماق وجودمان هم متظاهریم.
آترین🍃
هستی مقدم بر چیستی است.
ژانپل سارتر؛ فیلسوف اگزیستانسیالیست
آترین🍃
انسانْ ترکیبی از نیازها و ضرورتهایی است که بهسختی ارضا میشوند و هنگامی که ارضا میشوند تبدیل به مسائلی ملالآور و خستهکننده میشوند.
آترین🍃
اگر شما معتقدید که حس بد و نگرانی شما قادر به تغییر واقعهای در گذشته یا آینده خواهد بود حتماً ساکن سیارهای دیگر با سیستم و سازوکار واقعیت متفاوتی هستید.
صبا بانو:)
انسان معمار کاخ لذت خویش است.
آترین🍃
در اواخر مقالهٔ «ارزش فلسفه» راسل از لذتگرایی یونان هم ستایش میکند؛ جایی که مینویسد: «زندگی فلسفی، آرام و آزاد است.»
اپیکور معتقد بود که این نوع زندگی بهترین شیوهٔ زندگی است. یک زندگی آرام و سرشار از لذت. اما به اعتقاد راسل، فلسفه بیشتر شبیه یک نوع مذهب بود. دیدگاه او به ذهنی فلسفی، فراتر از اپیکور بود و اینگونه نتیجه میگرفت که «از طریق عظمت جهانی که فلسفه ترسیم میکند و میبیند، ذهن نیز بزرگی و عظمت میگیرد و با این جهان یکی میشود.»
eurus
اگر شما معتقدید که حس بد و نگرانی شما قادر به تغییر واقعهای در گذشته یا آینده خواهد بود حتماً ساکن سیارهای دیگر با سیستم و سازوکار واقعیت متفاوتی هستید.
ویلیام جیمز، فیلسوف امریکایی (۱۹۱۰ ـ ۱۸۴۲
tel۸۵۵۱۰۹۰
مرگ رویدادی در زندگی نیست. ما زندگی نمیکنیم تا مرگ را تجربه کنیم. اگر ابدیت را بیزمانی معنا کنیم نه مدتزمانی نامحدود، آنگاه زندگی ابدی متعلق به کسانی است که در حال زندگی میکنند. زندگی ما پایانی ندارد همانطور که میدان دید ما مرزی ندارد.
لودویگ ویتگنشتاین، فیلسوف اتریشی ـ بریتانیایی (۱۹۵۱ ـ ۱۸۸۹)
tel۸۵۵۱۰۹۰
از منظر جهانِ هستی حیات یک انسان اهمیت بیشتری از حیات یک صدف ندارد.
library
گمان میکنم درسی که ارسطو به ما میآموزد این است که «برای داشتن یک رابطهٔ طولانی و پایدار باید کسی را پیدا کنید که بتوانید در کنارش خودتان باشید و او هم بتواند در کنار شما خودش باشد و این خودتان بودن و خودش بودن منتهی شود به مجاورت و نزدیکی سالم و سازنده.»
گمانم بالاخره بعد از سالها، معنای یکی در دوتن را یافتم.
library
حجم
۱۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۶۲ صفحه
حجم
۱۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۶۲ صفحه
قیمت:
۴۸,۵۰۰
۲۴,۲۵۰۵۰%
تومان