بریدههایی از کتاب هربار که معنی زندگی را فهمیدم، عوضش کردند: زیست با استفاده از خرد فلاسفهی بزرگ
۴٫۳
(۱۸۲)
جوری زندگی کن که انگار بار دومی است که زندگی را تجربه میکنی و انگار بار اول اشتباه زندگی کردهای
faezehswifti
با توجه به انتخابهای دلپذیری که میتوانید داشته باشید هیچ انتخابی برای مدت طولانی نمیتواند انتخاب مطلوبتان باقی بماند. انتخابهای دیگر روزبهروز خواستنیتر و دلپذیرتر بهنظر میآید و در نهایت به این نتیجه میرسید که انتخاب شما پستترین و بدترین انتخاب بین موارد موجود بوده.
آترین🍃
خودشکوفایی تمایلی برای این است که فرد بیشتر و بیشتر خودش باشد تا تبدیل به کسی بشود که قادر است تبدیل به آن کس شود.
faezehswifti
مقامات مسئول، مقامات سیاسی، مذهبی و آموزشی سعی کردند با وضع قوانین و احکام به ما آرامش روحی اعطا کنند. سعی کردند در ذهن ما تلقی خودشان از واقعیت و حقیقت را جا بیندازند. اگر میخواهید برای خودتان فکر کنید بایستی قدرت مسئول را زیر سؤال ببرید و بیاموزید چگونه خود را در شرایط ذهن آزاد آسیبپذیر قرار دهید.
faezehswifti
والدو امرسن اشارهٔ خوبی دارد که در مورد زندگی من یکی خوب مصداق دارد؛ «ما همیشه در حال آماده کردن خودمان برای زندگی کردن هستیم اما هیچوقت زندگی نمیکنیم.»
mr.time
ما نهتنها باید به پیامدهای اشتیاق و میلمان به بیشتر داشتن از چیزی که الان داریم، توجه کنیم بلکه باید نتیجهٔ نهایی کلیهٔ امیالمان را نیز در نظر بگیریم. مثلاً اگر قصد دارید به وسوسهٔ خیانت به همسرتان جامهٔ عمل بپوشانید پیچیدگیهای برنامهریزی، اضطراب عمل و احساس گناه پس از عمل را در نظر بگیرید و فکر کنید آیا در مقابل لذتی که از آن بردهاید ارزشش را دارد؟ اپیکور به آن مثل قدیمی شاره میکند که «مراقب باش که آرزوی چه را داری چون ممکن است آرزوی تو محقق شود.»
moonajaat
میل فریبنده و وسوسهکنندهای که سبب به تله افتادن ما در دام بلندپروازی میشود، میل ما به کمالگرایی است. ما متقاعد شدهایم، جامعه ما را متقاعد کرده که خصوصیت کمالگرا بودنْ یکی از خصوصیات بارز اشخاص محترم و معتبر جامعه است.
faezehswifti
خوب عرفان دقیقاً چیست؟ لودویگ ویتگنشتاین بهزیبایی آن را اینگونه توصیف کرده: «عرفان در پی این نیست که بگوید جهان چگونه هست و چگونه باید باشد، بلکه در پی آن است که بگوید جهان همین است که هست.»
El Santo
در زبان ما بهزیبایی و ظرافت دو وجه تنها بودن در نظر گرفته شده: از لغت انزوا برای بیان درد تنها بودن و از لغت خلوتْ برای بیان شکوه تنها بودن استفاده میشود.
پل تلیش؛ استاد الهیات (۱۹۶۵ ـ ۱۸۸۶)
کتاب 1984
فرانسوا لاروشفوکو، فیلسوف بدبین فرانسوی دربارهٔ دوستی چنین نظری دارد: «آنچه مردم دوستی میخوانند چیزی غیر از نفع شخصی نیست، دوستی خودپرستی انسان است که میخواهد از دیگران به اسم دوستی منتفع گردد.»
کتاب 1984
«زندگی فلسفی، آرام و آزاد است.»
کتاب 1984
لذات ذهن حداقل به اندازهٔ لذات جسم مهم هستند.
برتراند راسل؛ فیلسوف انسانگرای بریتانیایی (۱۹۷۰ ـ ۱۸۷۲)
کتاب 1984
لئوپاردی نوشته: «کسی که جسارت خندیدن را دارد ارباب جهان است چون آمادهٔ مُردن است.»
کتاب 1984
اما اندیشههای نیچه مرا به فکر فرو برد: این فکر که برخی از ما این قابلیت را داریم که به شیوهای زندگی کنیم فراتر از یک زندگی معمول و عادی.
کتاب 1984
اما دلیل اصلی اینکه ما از مسئولیتِ خودسازی طفره میرویم این است که پذیرش آن بسیار ترسناک است. فکرش را بکنید اگر به این باور برسیم که معمارِ سرنوشت خود هستیم و بعد براساس این اندیشه در زندگیمان به جایی برسیم که حالوروز خوب و خوشی نداشته باشیم چه کسی را غیر از خودمان میتوانیم مقصر قلمداد کنیم؟ یقهٔ چه کسی را میتوانیم بگیریم؟
کتاب 1984
بحث ارادهٔ آزاد یا جبر و تقدیرگرایی از دیرباز و از عصر فلاسفهٔ یونان یکی از مباحث عمده و اساسیِ فلسفه بوده.
کتاب 1984
براساس تعالیم و آموزههای اوپانیشادها، فرد از طریق انزوا و گوشهگیری میتواند یک زندگی آرام و صلحآمیز را تجربه و کشف کند.
کتاب 1984
زندگی بشر نوعی اشتباه است. حقیقت این ادعا آشکار و بدیهی است، اگر تنها توجه کنید که انسانْ ترکیبی از نیازها و ضرورتهایی است که بهسختی ارضا میشوند و هنگامی که ارضا میشوند تبدیل به مسائلی ملالآور و خستهکننده میشوند. دلیل واضح بر اینکه وجود و هستی هیچ ارزش واقعی و حقیقیای در خود ندارد.
کتاب 1984
«ایمنترین شیوه برای خیلی بدبخت نبودن این است که انتظار نداشته باشیم خیلی خوشبخت شویم.»
کتاب 1984
ولی گاهی اوقات نیز این سؤال بنیادی ذهنم را سخت مشغول خود میکند:
آیا لذت و خوشی تمام چیزی نیست که از این زندگی و این جهان میخواهیم؟
کتاب 1984
حجم
۱۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۶۲ صفحه
حجم
۱۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۶۲ صفحه
قیمت:
۴۸,۵۰۰
۲۴,۲۵۰۵۰%
تومان