بریدههایی از کتاب دختر سروان و داستانهای دیگر
۳٫۷
(۱۵)
گورکی مینویسد: «پوشکین نخستین کسی بود که دانست، ادبیات یک امر اجتماعی است که حائز بالاترین درجه اهمیت است... در نظر او، شاعر گردونهای است که همه اندیشه و احساسات مردم را به دوش دارد، و وظیفه او آن است که همه نمودهای زندگی را دریابد و آنها را نقش زند...»
Naarvanam
وحشیگری این سرزمین را به لرزه درآورده است
ولی اینان بیدار میشوند و شمشیر به دست میگیرند
برخیزید و یوغ بندگی را واژگون کنید!
Naarvanam
کسی که بساط این توَهّمات کاذب و این خیالبافیهای زیبا، ولی دروغ را برچید، و قدم در وادی نویی گذارد، الکساندر سرگیویچ پوشکین بود. پوشکین بنیانگذار رئالیسم روس و کسی بود که زندگی را شناخت، هنر را شناخت، و هنر را در خدمت زندگی و اجتماع گذارد.
Naarvanam
توسعه تمدن در فرانسه، رشد ایدئولوژی انقلابی، جنگ بر ضد استبداد و بردگی و سنن پوسیده مذهبی، تأثیر بزرگی، در روسیه بر جای میگذارد، مردم با شور و شوق آثار دانشمندانی چون ولتر، دیدرو و هولباخ، را میخواندند و هوشمندان آن زمان روسیه، با تمام قوا از استبداد و بردگی انتقاد میکردند.
Naarvanam
اگر میخواهی شوابرین را به دار بزنی، این جوان را هم به همان دار بیاویز تا دیگر کسی ناراضی نباشد.»
حرفهای پیرمرد پوگاچف را به تردید افکند. لیکن خوشبختانه، کلوپوشا با رفیق خود مخالفت کرد.
پیرمرد گفت: «ناومیچ دست بردار، تو فکر و ذکرت همیشه کشتن و خفهکردن است. این هم شد شجاعت؟ تو پایت لب گور است، میل داری همه مردم را هم با خود همسفر کنی، مگر تاکنون از خونریزی سیر نشدهای؟»
فواد انصاری
به او گفتم: «عزیزم، ماریا ایوانونای عزیز تو باید همسر من بشوی، مرا خوشبخت کنی.»
او به خود آمد و در حالیکه دستش را پس میکشید گفت: «شما را به خدا آرام شوید، هنوز خطر جانی شما را تهدید میکند، زخمها ممکن است مجددا باز شوند. اگر مرا دوست دارید آرام باشید.»
او با این حرف خود روح مرا غرق در شادی کرد و بیرون رفت. عشق به نیکبختی، مرا به سوی زندگی بازگرداند!
او از آنِ من میشود! او مرا دوست دارد! این اندیشهها سراپای مرا تسخیر کرده بود.
از آن وقت به بعد ساعت به ساعت خود را بهتر مییافتم.
فواد انصاری
از شعر صحبت به شاعر کشید. او توضیح داد که شعرا اکثراً مردمی خوشگذران و بذلهگو هستند و به من اندرز داد که شعرگفتن را کنار بگذارم، زیرا شعر گفتن مانع خدمت سربازی است و نمیگذارد آدم پول جمع کند. آدم را به افلاس میکشاند.
فواد انصاری
«تیرهبختی همزاد انسان نیست، انسان میتواند میتوان خوشبخت باشد، برای خوشبختشدن باید کوشید، باید انگیزههای تیرهبختی را از میان برداشت.»
فواد انصاری
حجم
۱۸۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
حجم
۱۸۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
قیمت:
۴۹,۰۰۰
تومان