بریدههایی از کتاب عقدهی سیندرلا، ترس پنهان زنان از استقلال
۳٫۷
(۳۴)
زنانی که مایلاند به احساس بهتری در زندگی دست یابند، باید اقدام به دگرگونی واکنشهای روانی خود بکنند.
هدی✌
زن به ظاهر مستقل شاید تمام روز بیرون از خانه کار کند، مخارج یک خانواده را بپردازد و حتی پخت و پز کند، بدون آنکه به غذاهای آماده و کنسرو روی آورد و به طور کلی در خانه و سرکار به نحوی احسن به نیازهای اجباری زندگی پاسخ دهد، منتهی احتمال دارد شب موقع خواب، اگر مرد در خانه نباشد، اشکی هم بریزد.
هدی✌
دکتر سیموندز چنین توضیح میدهد: «برایم اضطراب آور و حتی وحشتناک است که این زنان با توجه به وجوه شخصیت خویش خود را مرد احساس میکنند.»
هدی✌
قبول نداشتن روش زندگی مادر در بسیاری از موارد به یکی از سه شکل اختلال شخصیتی دختران منجر میشود. اولین عارضه افسردگی مزمن است، که در آن غمزدگی و افسردگی یکدیگر را همراهی میکنند.
هدی✌
الکساندرا سیموندز چنین میگوید: «مادران محجوبی که بی سر و صدا درد و رنج را تحمل میکنند ــ شاید حتی به دختر خود بگویند: 'مثل من احمق نباش، نگذار حبست کنند! بیشتر به فکر خودت باش!` ــ موافق نیستند که دخترشان درست همان نقش تاریخی را به عهده بگیرد و خود را تهدید شده احساس کند.»
هدی✌
روانشناسان به تدریج دریافتند هر چه مادر وابستهتر و بیشتر تحت فشار باشد، به همان شدت میکوشد دخترش را به راهی متفاوت سوق دهد.
هدی✌
«چگونگی صحبت کردن تنها بازتاب موقعیت آدمی نیست، بلکه آن را تعیین میکند. طرز بیان میتواند نقش تعیین کنندهای در ایجاد موقعیت برای قدرت داشته باشد.»(۳۰)
هدی✌
ما در عین حال که مراقب نحوهی صحبت کردن خود هستیم، نگرانایم که کلام ما چه تأثیری بر دیگران میگذارد.
هدی✌
زنان اساسآ از طرز بیان محتاطانه بهره میگیرند.
هدی✌
کاربرد صفات «بیمحتوی» (عالی، فوقالعاده، وحشتناک و غیره) که دارای معنی و مفهوم اندکی هستند یا اصلا چیزی را بیان نمیکنند و تنها برای زینت کلام به زبان میآیند. افرادی که بیان آنها به چنین صفاتی مزین است اساسآ جدی گرفته نمیشوند.
هدی✌
«زنان تمامی طبقات چه در خانه چه در انظار عموم از نوعی زبان ایما و اشاره استفاده میکنند تا ملایمت، بیآزاری و درماندگی خویش را القا کنند... رفتاری که سایرین و مردان «از طریق آن» آرامش یابند.»
هدی✌
زنان به نحوی از انحاء همواره خونسردند. افزون بر اینها، بزک کردن و زن بودن نیز مانعی پیش پای آنهاست
هدی✌
برای من محرز شده که زنان هنگام گفتگو در عرصهی کار خودمانی نیستند. هرگز شنیده نشده زنی حتی یک بار گفته باشد: «تو خُل شدی!» یا چیزی مشابه آن؛ برخلافِ بیشتر مردان که سر کار خیلی راحت رفتار میکنند. هنگام کسب و کار اساسآ روش آنها این گونه است. دائمآ در این فکر نیستند چگونه رفتار کنند و خود را چگونه نشان دهند. خیلی ساده، آنها هستند. اما زنان مؤدب و رسمی رفتار میکنند
هدی✌
زنانی که مدارج ترقی را طی کرده اما باطنآ وابستهاند، طبق گرایش مرسوم «همین لباس زیباست نشان آدمیت!» ــ مثل مانکنهای لباس و تبلیغاتچیهای لوازم آرایش خود را به نمایش میگذارند ــ غالبآ از نظر شخصیتی دچار دوگانگی هستند. آنان خیلی جدی به نظر میرسند، اما چشمکی یا لبخندی کافی است که درماندگی و اغواگریشان را به نمایش بگذارد.
هدی✌
ما شدیدآ گرایش داریم که برای مردان جذاب باشیمــ بیآزار، دوست داشتنی و «خانم».
این گرایش مانع از زندگی بارور و پر نشاط میشود. همان بهتر که دربارهی آن سکوت کنیم، زیرا این تمایل ما را احمق بار آورده است.
هدی✌
ما شدیدآ گرایش داریم که برای مردان جذاب باشیمــ بیآزار، دوست داشتنی و «خانم».
این گرایش مانع از زندگی بارور و پر نشاط میشود.
هدی✌
ما با این اعتقاد تربیت میشویم: این کار «زنانه» نیست که زندگیمان را شخصآ تأمین کنیم و خود را به اثبات برسانیم.
هدی✌
به مجرد اینکه کسی با آنها مخالفت کند، رشتهی افکارشان از هم میگسلد، برافروخته میشوند و حتی به گریه میافتند، به ویژه اگر مخالف مرد باشد.
هدی✌
صحبت کردن در انظار عموم برای زنان امری دشوار است.
هدی✌
(هستند زنانی که هر نوع آزمونی آنان را به ترس و وحشت میاندازد؛ اعم از اینکه آزمون ورودی دانشگاه، آزمایش رانندگی یا آزمونی برای کسب جواز بنگاه معاملات ملکی باشد.)
هدی✌
حجم
۲۸۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۳۰۳ صفحه
حجم
۲۸۳٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۳۰۳ صفحه
قیمت:
۷۵,۰۰۰
تومان