بریدههایی از کتاب زندگی حسینی
۴٫۱
(۱۷)
وقتی کسی را دوست داشته باشیم، در دنیا مثل او میشویم و در آخرت با او محشور خواهیم شد؛ حتی اگر کاملاً در آن سطح و مرتبه نباشیم، همین همدلی و همراهی و انس و ارتباط، آرامآرام ما را به او نزدیک میکند و به او شباهت میدهد؛ آنچه او دوست دارد و میپسندد دوست خواهیم داشت، آنچه او خوش ندارد نخواهیم خواست؛ اندکاندک حتی رفتارهای عادیمان به او نزدیکتر و شبیهتر میشود که امیر مؤمنان فرمود: «إن لم تکن حلیماً فتحلم! فإنّه قلّ من تشبّه بقوم إلّا أوشک أن یکون منهم»؛ یعنی حتی اگر بردبار نیستی، تلاش کن که خود را بردبار نشان دهی و حالت بردباران را پیدا کنی؛ چراکه کمتر پیش میآید کسی خود را به گروهی شبیه سازد و از آنان نشود!
S
چون خداوند حسین (ع)، بزرگترین فدایی توحید و بندگی، را دوست میدارد، هرکه حسینبنعلی را دوست بدارد محبوب خدا میشود (أحبّ الله من أحبّ حسینا)
S
حضرت صادق سلام الله علیه است که فرمود:
«هان ای شیعیان، شما به ما منسوب هستید و شما را به نام ما میشناسند؛ پس باعث زینت ما باشید، نه مایهٔ ننگ ما؛ در میان مردم، مانند یاران علی (ع) باشید که اگر هرکدامشان در قبیلهای بود، امام و مؤذن و صاحب امانتهای آنان میشد؛ باعث افتخار ما باشید، نه باعث سرافکندگی ما؛ محبتهای مردم را بهسمت ما جلب کنید و هر بدی و زشتی را از ما دفع کنید؛ با مردم به خوبی و زیبایی سخن بگویید؛ زبانهای خود را از گفتار ناپسند بازدارید و حرفهای اضافه و زشت بر زبان نیاورید؛ از پیشتازان بهسوی خوبیها باشید؛ برگ و گل بیخار باشید و با رفتارتان، مردم را به خدا و اسلام دعوت کنید و باعث بیدینشدن آنان نشوید.
S
شما را به تقوا و پرهیزکاری سفارش میکنم و تلاش برای خدا و راستگویی و امانتداری و سجدههای طولانی و همسایهداری... که پیامبر اسلام برای اینها آمده است و هنگامیکه یکی از شما در دین خود پرهیزکار بود و راست گفت و امانتداری کرد و با مردم خوشاخلاق بود، خواهند گفت: ببین، این شخص ’شیعهٔ جعفری‘ است و این مرا خوشنود میسازد و میگویند: این رفتار حاصل تعلیم و تربیت جعفر است، جعفر شیعیان خود را چنین آموزش داده است؛ اما اگر برعکس باشد نیز ننگ و عارش به من میچسبد و خواهند گفت: این منش و رفتار جعفر است.»
S
امامحسن (ع) فرمودند: «مَن قرأ القرآن کانت له دعوةٌ مجابةٌ إمّا معجَّلةٌ و اِمّا مؤجَّلَة»؛ هرکه قرآن بخواند، دعایی مستجاب دارد که دیر یا زود برآورده میشود.
مینا
مونتگمری وات، مستشرق و اسلامپژوه مشهور معاصر، میگوید: اگر تعالیم اسلامی و سخنان پیامبر و اهلبیت به گوش مردم اروپا میرسید، بسیاری از ایشان آنها را میپذیرفتند و پروفسور دهرمندرنات، شاعر و ادیب هندو، در سومین همایش بینالمللی باران غدیر، درحالیکه اشک میریخت، میگفت: اگر امروز برخی در جهان، اسلام را نمیشناسند و با امامعلی و فرزندانش بیگانهاند، بهخاطر کوتاهی ماست! ما باید کلمات نهجالبلاغه را مانند آب و برق که به خانهها لولهکشی و سیمکشی میکنند، به در خانههای مردم برسانیم.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
پیشوای مذهب ما دلخوشمان ساخت که: «من أحبّنا حشر معنا»؛ هرکه ما را دوست داشته باشد، با ما محشور میشود. یعنی با هر کسی در دنیا بودی، در آخرت با همو خواهی بود و از همین رو سر به سجده میگذاریم و از خدا میخواهیم که: «أن یجعلنی معکم» و با آنان نجوا میکنیم که: «فمعکم، معکم لا مع غیرکم»؛ من با شمایم و میخواهم با شما باشم و با شما بمانم.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
امیر مؤمنان فرمود: «إن لم تکن حلیماً فتحلم! فإنّه قلّ من تشبّه بقوم إلّا أوشک أن یکون منهم»؛ یعنی حتی اگر بردبار نیستی، تلاش کن که خود را بردبار نشان دهی و حالت بردباران را پیدا کنی؛ چراکه کمتر پیش میآید کسی خود را به گروهی شبیه سازد و از آنان نشود!
میخواهیم این چند روز دنیا را حسینی زندگی کنیم تا در آخرت حسینی باشیم و بهشمار آییم. خداوند فرمود که «یوْمَ نَدْعُوا کلَّ أُناسٍ بِإِمامِهِم»؛ در روز رستاخیز، هر گروهی را با امامشان فرا میخوانیم
منمشتعلعشقعلیمچکنم
و چه کسی است که نداند امروز این فیلمها و سریالها بیشترین تأثیر را در گسترش فکر و پیام مکتب اهلبیت (ع) دارند (بازتاب باورنکردنی نمایش سریال حضرت یوسف (ع) و همین مختارنامه را در کشورهای عربی، تا حد برخورد امنیتی و موضعگیری رسمی دولت یا مسئولان مذهبی، ببینید و قضاوت کنید که کدام کتاب و کدام سخنرانی تاکنون چنین تأثیر گسترده و فراگیری داشته است؟)
ادریس
با یکدیگر دیدار کنید و معارف علمی را بیان نمایید. چراکه با نقل حدیث دلهای زنگارگرفته جلا مییابند و با بیان این احادیث مکتب ما احیا میشود. رحمت خدا بر آنکه مکتب ما را احیا کند.
ادریس
پدر یا مادری که در خانوادهٔ خود به نقل حدیثی میپردازد و معلمی که در کلاس درس روایتی آموزش میدهد، مغازهداری که در محل کسبوکارش حدیثی به دیوار نصب کرده و دیگران میبینند و میآموزند یا رانندهٔ اتوبوس یا تاکسی که برای مسافران حدیثی را بجا و بهشکل مناسب نقل میکند، کسیکه با نصب پرچم به تعظیم شعائر میپردازد و دیگری که با توزیع شربت و شیرینی مناسبتی مذهبی را یادآور میشود، همه در ثواب و فضیلت بزرگ احیای مکتب اهلبیت شریک هستند. فرق نمیکند کجا و چگونه؛ بل مهم این است که بهسهم خود رونقدهندهٔ جریان هدایت و ناشر کلمات و احادیث نورانی اهلبیت باشیم.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
رحمت خدا بر بندهای که مکتب ما را زنده کند.
ادریس
اگر نوشتن و چاپشدن و نمایشدادن و گفتن مسئولیت دارد، درمقابل، دقیقاً ننوشتن و چاپنشدن و نمایشندادن و نگفتن هم مسئولیت دارد و بههمین دلیل، امیر مؤمنان (ع) به مالک اشتر هشدار میدهند و او را از مشاور ترسو برحذر میدارند؛ زیرا مشاور ترسو فرد را از اقدام بازمیدارد و عدم اقدام صحیح، همان قدر خطرناک است که اقدام غلط.
brightstar
خداوند به حضرت داوود (ع) فرمود: «مرا در خوشیها یاد کن تا در ناخوشیها بهیادت باشم.»
AliDarvish
امامصادق (ع) فرمود: «أدعُ و لا تَقُل اِنّ الأمرَ قد فُرِغَ منه، إنَّ عنداللهِ منزلةٌ لا تُنال الاّ بمسئلةٍ؛ دعا کن و مگو کار انجام شده، چراکه منزلتی در نزد خدا هست که جز با دعاکردن و خواستن بهدست نمیآید».
AliDarvish
در اوضاع امروز جهان و وضعیت جریانهای اسلامگرا، درخشش رهبری آیتالله خامنهای بهوسعت جهانی، فرصتی طلایی است که میتواند راه بسیاری پیشرفتهای کلان بینالمللی را بگشاید و تحولات جدیدی را رقم بزند و مجال تازهای برای نشر معارف اهلبیت و حقایق تابناک اسلام ناب محمدی باز کند.
دریغا که برخی تنگنظریها از بیرون و کوتاهیها و سستیها از درون، این عرصهٔ گسترده را از حضور فعال رهبر انقلاب محروم ساخته و گاه میبینیم که نهفقط در میان عموم مسلمانان شناخت درستی از ابعاد گوناگون شخصیت فکری و فرهنگی ایشان وجود ندارد، بلکه حتی برخی نخبگان نیز ایشان را بهعنوان رهبری سیاسی میشناسند.
AliDarvish
«هان ای شیعیان، شما به ما منسوب هستید و شما را به نام ما میشناسند؛ پس باعث زینت ما باشید، نه مایهٔ ننگ ما؛ در میان مردم، مانند یاران علی (ع) باشید که اگر هرکدامشان در قبیلهای بود، امام و مؤذن و صاحب امانتهای آنان میشد؛ باعث افتخار ما باشید، نه باعث سرافکندگی ما؛ محبتهای مردم را بهسمت ما جلب کنید و هر بدی و زشتی را از ما دفع کنید؛ با مردم به خوبی و زیبایی سخن بگویید؛ زبانهای خود را از گفتار ناپسند بازدارید و حرفهای اضافه و زشت بر زبان نیاورید؛ از پیشتازان بهسوی خوبیها باشید؛ برگ و گل بیخار باشید و با رفتارتان، مردم را به خدا و اسلام دعوت کنید و باعث بیدینشدن آنان نشوید. شما را به تقوا و پرهیزکاری سفارش میکنم و تلاش برای خدا و راستگویی و امانتداری و سجدههای طولانی و همسایهداری...
AliDarvish
هر انسانی چه بداند و بخواهد و چه نداند و نخواهد، یا کربلایی هست... یا نیست
• Khavari •
۲. دعا بعد از رقّت قلب و گریستن مستجاب میشود. پیامبر اکرم (ص) فرمود: «إغتنموا الدّعاء عند الرِّقَّة فاِنّها رحمةٌ»؛ دعاکردن در هنگام رقّت قلب را غنیمت بشمارید که رقّت قلب، رحمت خداست.
AliDarvish
نقل میکنند، در مجلسی با حضور مرحوم علامه امینی، هنگامیکه محفل ذکر مصیبت و انس به حال خوش و مناسبی رسیده بود، کسی برخاست و با صدایی نامناسب و لحنی ناموزون چند بیت خواند و مجلس را به سردی کشاند و حال جمع را برهم زد. میگویند، مرحوم علامه با تندی از وی پرسید: «چرا خواندی؟» او گفت: «میخواستم من هم ثوابی ببرم...» و مرحوم علامه پاسخ داد: «اگر نمیخواندی، بیشتر ثواب میبردی!»
AliDarvish
حجم
۱۱۱٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه
حجم
۱۱۱٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۵۶ صفحه
قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان