بریدههایی از کتاب رواقی گری؛ فلسفه زیستن خردمندانه
۳٫۸
(۳۳)
«درماندگی، آن لحظه که در اثر یک اتفاق کاملاً احساس نابودی و حیرت میکنیم، عاملی است که نشان میدهد ما در درجهٔ اول چقدر احتمال وقوع آن اتفاق را کم در نظر گرفتهایم.»
مانی
اصل کار این است؛ این را بدانید که گاهی وقتها اتفاقات طبق میل شما پیش نمیروند حتی اگر بهترین عملکرد را داشته باشید، بدون توجه به اینکه شایستگیاش را دارید یا خیر. دلخواستهای خود را با نحوهٔ عملکرد جهان قاطی نکنید.
مانی
مارکوس آئورلیوس در کتاب تأملات این نکته را به زیبایی توضیح میدهد. او مردم را به سه دسته تقسیم میکند. اولین گروه بعد از این که به کسی محبت میکنند، بلافاصله منتظر جواب محبتشان میمانند. گروه دوم اینقدر عجول نیستند، ولی در خفا فکر میکنند شخص مقابل دینی به آنها دارد. گروه سوم «مثل درخت انگوری هستند که وقتی میوه میدهد دیگر هیچ انتظاری از کسی و چیزی ندارد.» مثل اسبی که مسابقهاش به پایان میرسد، یا زنبور عسلی که عسلش را تولید میکند، این گروه سوم هم بدون هیچ انتظاری به سراغ کنش بعدی خود میروند، «درست مانند درخت انگور که دوباره در فرصت بعدی انگور تولید میکند.» این در طبیعت ماست که به دیگران خوبی کنیم و ما باید این کار را فقط به خاطر نفس آن انجام دهیم.
مانی
زمانی انسانیت ما بیفایده میشود و تا جایگاه یک گوسفند سقوط میکنیم که کنشهایمان هوسی و نسنجیده میشوند. او در ادامه میپرسد: «وقتی کنشهایمان ستیزهگر، فتنهآمیز، خشمناک و بیادبانه هستند آیا تفاوت چندانی با حیوانات وحشی داریم؟»
SAHO14
«همه میمیرند. پس بهتر است به جای زندگی طولانی، یک زندگی باافتخار داشته باشیم.»
SAHO14
در مورد فلاسفه هم همینطور است؛ این که زندگی سیلی میزند، لگد میزند، تف میاندازد و مشت میزند به این معنی نیست که ما باید دست بکشیم و میدان را ترک کنیم بلکه به این معنی است که ما باید خود را آماده کنیم و هر بار بهتر شویم. زندگی هم همین است. شبیه رینگ بوکس است،
SAHO14
«پاهایتان بلغزد بهتر است از اینکه زبانتان لغزش کند.»
سپهر
«حیوانات وحشی وقتی خطری میبینند از آن میگریزند. وقتی فرار کردند، دیگر اضطرابی ندارند. ولی ما توسط آینده و گذشته عذاب میبینیم
سپهر
ما میتوانیم از موقعیتی که باعث بدبیاری شده است در قالب تمرین استفاده کنیم و از مزیت آن بهرهمند شویم. به عنوان فیلسوفان مبارز، ما از این موقعیتها برای تمرین تبدیل شدن به بهترین خود استفاده میکنیم.
سپهر
رواقیون معتقدند احساسات شدید ما نقطه ضعفهای اساسی ما هستند، مخصوصاً اگر به آنها اجازه بدهیم رفتار ما را تعیین کنند.
نوید هارت
«فلسفه دنبال نمایش بیرونی نیست. مهم گوش فرادادن به دستورات لازم و ذهنآگاه بودن در مورد آنهاست.»
khanom mohandes
این توانایی که بتوانیم واکنشهای خود به برداشتهای پرشور را به تعویق بیندازیم و بگوییم: «ای برداشت، کمی بیشتر منتظر من باش»،
khanom mohandes
چیزی که از آن میترسید اغلب محصول خیالتان است نه واقعیت. شما از چیزی میترسید، نه به خاطر اینکه واقعیت آن بد است بلکه به خاطر اینکه فکر میکنید واقعیت آن بد خواهد بود.
khanom mohandes
«تصمیم بگیرید آزار نبینید و دیگر احساس آزار نخواهید داشت. احساس آزار نداشته باشید و دیگر چنین چیزی وجود نخواهد داشت.»
khanom mohandes
چیزی را برنامهریزی میکنید که در کنترل اقبال است و چیزی را رها میکنید که در کنترل شماست... کل آینده بلاتکلیف است
khanom mohandes
«یادتان باشد که بازیگر نمایشنامهای هستید که یک نویسندهٔ دیگر نوشته است. اگر کوتاه است، خب کوتاه است؛ اگر بلند است، بلند است. اگر نویسنده میخواهد نقش یک گدا را بازی کنید، یا یک معلول یا یک شهروند، آن را به بهترین شکل بازی کنید. چون هدف شما همین است؛ که نقشی که به شما داده شده است را به خوبی بازی کنید. انتخاب نقش بر عهدهٔ شخص دیگری است.»
khanom mohandes
بر روی چیزهای مهم تمرکز کرده و آماده شوید که با آرامش، انعطافپذیری و صبوری با سختیها مواجه شوید.
khanom mohandes
اگر در کارتان، روابطتان و سلامتتان نهایت توانتان را بگذارید، همیشه احساس اطمینان و آرامش دارید
khanom mohandes
اتفاقی که برای ما رخ میدهد، روش درمانی طبیعت برای تبدیل کردن ما به آدمی بهتر است. ا
کاربر ۳۱۰۳۱۲۲
اشتباه، رفتاری انسانی است و بخشیدنْ کاری الهی.
کاربر ۲۸۶۵۳۸۸
حجم
۲۹۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
حجم
۲۹۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
قیمت:
۶۰,۰۰۰
۳۰,۰۰۰۵۰%
تومان