بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم | صفحه ۷ | طاقچه
تصویر جلد کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم

بریده‌هایی از کتاب چگونه کارآمد فکر کنیم

۳٫۹
(۳۸)
تفاوت میان ابهام و تمرکز همان چیزی است که هنر پیش‌پاافتاده را از یک شاهکار متمایز می‌کند.
alireza sadidi
نداشتن تعریف مشخص گاهی می‌تواند یک نگرانی صرفاً دانشگاهی به نظر برسد، اما درواقع ریشه‌ی بسیاری از تلاش‌های بی‌ثمر و اهداف دست‌نیافته‌ی ماست.
alireza sadidi
سقراط به نتیجه‌ای اساسی رسید: این که ما اغلب احساس می‌کنیم افکارمان روشن و واضح هستند، اما اگر آن‌ها را به چالش بکشیم، می‌فهمیم که از ابهامی غم‌انگیز رنج می‌بریم.
alireza sadidi
یک کتاب موضوعی را در ذهن ما شکل می‌دهد، سؤالات درست را به فکرمان می‌آورد، نقطه‌ی شروعی است که ما را به حرکت وامی‌دارد و باقی را خودمان انجام می‌دهیم.
alireza sadidi
اغلب، فقط چند بند یا حتی چند جمله می‌تواند برای برانگیحتن ذهن و اندیشه‌ی ما کافی باشد و به ما تلنگر بزند که افکار پوچ را کنار بگذاریم، قلم و دفتر برداریم و نه جملات کتابی را که خوانده‌ایم، بلکه افکاری را که درون ما برانگیخته است، و چه‌بسا کاملاً متفاوت و مهم‌تر باشد، روی ورق بیاوریم.
alireza sadidi
ما در ذهن نوابغ –یک بار دیگر- افکار فراموش‌شده‌ی خود را پیدا می‌کنیم
gn_z11
هواپیماهای ما بسیار بهتر از دلیل سفرهای ما هستند؛
gn_z11
دستاورد اصیل یک فرد بالغ به ظرفیت اصالت و درستی فکر او متّکی است. تفکر مؤثر به معنای «سخت‌کوشی» در معنای خشن یا تکراری آن نیست، بلکه به معنای یادگیری در لحظه، محافظت از خویش، پرورش و رشد دوره‌های زودگذر و ناپایای بینش و درک است.
gn_z11
هرگز خیال نکن زمان حال در تمام زمینه‌ها از گذشته توسعه‌یافته‌تر است. احتمالاً در عشق به پیشرفت از رنسانس، در عشق به فلسفه از دوره‌ی کلاسیک یونان و در ستایش امر والا از قرون وسطی عقب‌تریم...
gn_z11
حتی در زندگی روزمره، مطرح‌کردن سؤالات راهبردی می‌تواند خسته‌کننده و عجیب به نظر برسد. سؤال «فایده‌ی این کار چیست؟» در اغلب موارد به‌سادگی با منفی‌نگری و آشوبگری اشتباه گرفته می‌شود. اگر ما کنجکاوی خود را با سؤالاتی همچون «تعطیلات خوب یعنی چه؟»، «رابطه برای چیست؟» یا «پول را برای چه می‌خواهیم؟» به چالش بکشیم، باید ریسک برچسب‌هایی مانند نامعقول و پرمدعا را نیز به جان بخریم، چرا که سؤالات کلّی و این‌چنینی اغلب برای بشر بدون پاسخ بوده‌اند.
reyhane hajheydari
توانایی ما برای یک گفت‌وشنود صریح و صادقانه از درک‌کردن یکدیگر مهم‌تر شده است.
reyhane hajheydari
مطلبی که اخیراً خوانده‌ایم؛ طرز فکر افرادی که اطراف آن‌ها بوده‌ایم؛ وضعیت هاضمه‌ی ما؛ اینکه یک رابطه خوب پیش می‌رود یا بد؛ و حتی محور زمین در زمان مشخصی از سال (بهار همان‌طور که آب و هوای خود را دارد، افکار خود را نیز دارد). هر لحظه‌ی ذهنی برای ایده‌هایی خاص مساعد است و افکار بالقوه‌ی مهم دیگر را به پس‌زمینه سوق می‌دهد.
Fatima
۱. به سراغ اینترنت بروید و در سایت ساعت مرگ مشخصات خود را وارد کنید، با واردکردن اطلاعات خود می‌توانید ببینید حدوداً چند روز و چند ثانیه از عمرتان باقی مانده است. ۲. درحالی‌که صدای عقربه‌های ساعت به گوش می‌رسد، به زندگی و حیات خود با انرژی جدیدی بیندیشید. از خودتان سؤال کنید: - دوست داری چه نوع رابطه‌ای داشته باشی؟ - دوست داری کجای دنیا را ببینی؟ - چه نوع کاری با استعدادهایت سازگار است؟ - هدف و آرمانت در زندگی چیست؟
Reza Sheykhlar
هدف از قراردادن جمجمه‌ی بدترکیب و وحشتناک در طراحی‌های داخلی این بوده است که این تصور واهی و امید به جاودانگی از میان برود. همچنین، برای این بوده است که وقتی در تلاش برای دستیابی به اهداف جاه‌طلبانه‌ی خود با موانع برخورد می‌کنیم ما را از چیزهایی برهاند که نباید بیش از حد به آن‌ها اهمیت بدهیم: اگر به خاطر داشته باشیم که همه چیز درنهایت به گودال قبر منتهی می‌شود، دیگر چندان اهمیتی نخواهد داشت اگر با حسن نیّت به سمت کسی دست دوستی دراز کنیم و او دستمان را پس بزند، یا برای کاری سخت تلاش کنیم و بعد متوجه شویم که در آن کار هیچ استعدادی نداشته‌ایم. اگرچه فکر مرگ ممکن است ترسناک باشد، اما گریزناپذیری از آن می‌تواند راهگشای ما برای یک تجربه‌ی ثمربخش از زندگی باشد.
Reza Sheykhlar
کسی که نمی‌تواند همدلی کند لزوماً آدم خودخواهی نیست بلکه کسی است که به جنبه‌های تاریک‌تر و عجیب‌تر وجود خود آگاه نیست، بخش‌هایی از وجودش که کمی بی‌رحم، خشن، آسیب‌پذیر یا غمگین است. نقطه مقابل همدلی این نیست که فقط به خودتان فکر کنید، بلکه فکرکردن به خودتان در قالبی محدود است.
Reza Sheykhlar
هنگامی که ما درباره‌ی موضوعی گیج و سردرگم هستیم باید سعی کنیم با نگاه‌کردن به الگوها، فرایندها و پدیده‌های دیگر موجود در اطرافمان، که ممکن است ذهن ما را از ابهام دربیاورند، بن‌بست ذهنی خود را درهم شکنیم. ما می‌توانیم برای پُرکردن ظرف ذهن خود محتویات بسیاری پیدا کنیم. ۱. سعی کنید معضلی را که اکنون با آن روبه‌رو هستید با استنتاج‌های مختلف از زمینه‌های دیگر توصیف کنید. ۲. جملات زیر را کامل کنید: اگر من با یک اتومبیل ارتباط داشتم، ارتباطم................................ بود. اگر افراد کلیدیِ محیط کار من حیوانات بودند، آن‌ها... ......................بودند. اگر شغل من نوعی آب‌وهوا بود، آب‌وهوای ... ...............................بود. اگر مشکل زندگی من نقطه‌ای در تاریخ بود، آن نقطه... .....................بود. اگر بدن من نوعی ماده بود، این ماده... .....................................بود.
Reza Sheykhlar
نقش کتاب‌ها در یادآوری آنچه به‌راستی فکر می‌کنیم، از طریق مناظره‌ی ذهنی با نویسنده، تصور ما را از آنچه یک کتاب یا رساله‌ی ایدئال باید به نظر برسد تغییر می‌دهد. ممکن است یک کتاب شاهکاری عقلانی باشد، اما دلایل خوبی نیز می‌توان یافت که تمام محتوای یک کتاب مفید نیست یا به طرز فریبنده‌ای بد تعبیر می‌شود یا به شکل الهام‌بخشی تردیدآمیز است. هنگامی که یک کتاب به‌اصطلاح بد را به‌عنوان ابزاری برای تحریک اندیشیدن در نظر بگیریم، می‌تواند به اندازه یک کتاب خوب -و حتی گاهی بهتر از آن- مؤثر باشد. یک کتاب بد به ما اجازه می‌دهد همچنان که صفحات آن را ورق می‌زنیم، نسخه‌ی متفاوت و بهتر خود را تصور کنیم.
Reza Sheykhlar
بسیاری از مشکلات ما «راه‌حل» قطعی و مشخصی ندارد. اصلاً به دنبال این نباشید که یک پاسخ کاربردی برای طرف مقابلتان پیدا کنید، این کار نه‌تنها لزومی ندارد، حتی می‌تواند آسیب‌زننده باشد. گوش‌کردن به‌مراتب از نصیحت باارزش‌تر است. اغلب شنیده‌شدن با مهربانی به افراد کمک می‌کند خودشان به راه‌حل برسند.
Reza Sheykhlar
آن‌ها با هدف روشن‌کردن یک ابهام و آشکارشدن یک مشکل نهفته به حرف‌هایمان گوش می‌کنند. آن‌ها به مکالمات فقط به‌عنوان تبادل نظر نگاه نمی‌کنند. رویکرد آن‌ها به حرف‌هایی که موقع پیتزاخوردن می‌زنید با اهداف فیلسوفانه‌ی سقراط گره خورده است، که گفت‌وشنودهایش با آتنی‌ها تلاشی برای درک و بررسی آمال و ارزش‌های نهفته‌ی خودش بود.
Reza Sheykhlar
یک شنونده‌ی خوب ویژگی‌هایی دارد که همراهی با او را به طرز عجیبی خوشایند می‌کند. مکالمه‌ی ما با این افراد، بی‌آنکه بفهمیم، برایمان حس مکاشفه و تسلی‌بخشی خواهد داشت. نمی‌دانیم چرا می‌خواهیم با آن‌ها حرف بزنیم
Reza Sheykhlar

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۴۸ صفحه

حجم

۱٫۵ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۴۸ صفحه

قیمت:
۴۴,۰۰۰
تومان