
کتاب احکام فراموش شده
معرفی کتاب احکام فراموش شده
احکام فراموش شده که در دفتر جنبش حیا تهیه و تدوین شده است، درباره موضوع مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه سخن میگوید.
امر به معروف و نهی از منکر یکی از فروعات دین مبین اسلام است که در بیان اهل بیت علیهم السلام از حیث اهمیت و فضیلت در رتبه و جایگاهی ویژه نسبت به دیگر احکام و دستورات الهی قرار دارد و اقامهٔ دیگر احکام الهی منوط به برپایی این فریضهٔ بزرگ دانسته شده است. برخلاف آنچه پیرامون ابعاد بیکران این دستور آسمانی و آثار شگرف و سازندهٔ آن بر انسان و جامعه گفته شده، متاسفانه کمتر به جوانب نظری و عملی آن پرداخته شده است. یکی از ابعاد مهمی که برای اقامهٔ صحیح و گستردهٔ این واجب الهی باید مورد توجه صاحب نظران و کارشناسان علوم دینی و اجتماعی قرار گیرد، نگاه شرع مقدس به این فریضه است.
جنبش حیا که از ابتدای راه خود با سوالات مختلفی در حوزهٔ مسائل دینی و احکام شرعی امر به معروف و نهی از منکر روبرو بوده است، همواره دغدغهٔ دسترسی آسان، سریع و مطمئن به این احکام نورانی را در سر داشت و بر آن بود تا با همکاری طلاب و دانشجویان صاحب نظر و علاقه مند، جمع آوری مجموعه ای قابل استفاده و استناد از احکام شرعی امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار خود قرار دهد. با تاکید و راهنمایی های استاد ارجمند آیت الله جاودان، این پروژه بعد از طی مراحل نظری و ایده پردازی برای حصول نتیجهٔ بهتر، به مرحلهٔ اجرا رسید و به یاری پروردگار متعال و نظر لطف حضرت ولیعصر ارواحنا فداه، نسخهٔ اول کتاب احکام امر به معروف و نهی از منکر با عنوان "احکام فراموش شده" بر اساس فتاوای مراجع عظام تقلید برای استفادهٔ مومنین آماده و عرضه شد.
درباره کتاب احکام فراموششده
کتاب احکام فراموش شده از دو بخش کلی رسالهٔ ۱۱ مرجع و کتاب فقهی تحریر الوسیله امام خمینی (ره) تهیه شده است، قسمت اول با سبک رساله های چند مرجع، بنا بر نیاز مومنین به دسترسی آسان و کامل به مسائل شرعی امر به معروف و نهی از منکر، با محوریت آخرین ویرایش رسالهٔ آموزشی که بر اساس فتاوای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، تهیه و تنظیم شده و به تایید دفتر حفظ و نشر آثار ایشان رسیده، تهیه شده است.
خواندن کتاب احکام فراموششده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث کلیات و احکام اسلام
بخشی از کتاب احکام فراموش شده
افرادی که از تخلفات قانونی مثل اختلاس از بیت المال مطلع میشوند وظیفه دارند با رعایت شرایط و ضوابط شرعی نهی از منکر کنند، و توسل به رشوه و راههای غیر قانونی برای هر عملی هر چند به منظور جلوگیری از فساد، جایز نیست. بلی اگر شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود نداشته باشد تکلیفی نخواهند داشت، مثلاً اگر خوف داشته باشند که در صورت مبادرت به این فریضه، ضرری از طرف مسؤولین بالاتر متوجه آنان میشود تکلیف از آنها ساقط میشود. البته این حکم در مواردی است که حکومت اسلامی حاکم نباشد، ولی با وجود حکومت اسلامی که اهتمام به اجرای فریضهٔ امر به معروف و نهی از منکر دارد برکسی که قادر بر این فریضه نیست واجب است که نهادهای ذیربط را که از طرف حکومت برای این کار اختصاص یافتهاند مطلع نماید و تا کنده شدن ریشههای فاسد که فسادآور هم هستند موضوع را پیگیری کند.
منکرات از این جهت که منکر هستند فرقی بین آنها نیست، ولی در عین حال ممکن است که بعضی از آنها در مقایسه با منکرات دیگر دارای حرمت شدیدتری باشد. به هر حال نهی از منکر برای کسی که شرایط آن را احراز کرده یک وظیفهٔ شرعی است و ترک آن جایز نیست، و در این حکم بین منکرات و محیطهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی تفاوتی وجود ندارد.
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه