کتاب افلاک نما
معرفی کتاب افلاک نما
کتاب افلاک نما نوشتهٔ ناتالی ساروت و ترجمهٔ مهشید نونهالی است. انتشارات نیلوفر این رمان فرانسوی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب افلاک نما
ناتالی ساروت گفته که در کتاب افلاک نما خواسته است در وهلۀ اول ظاهر را نشان دهد؛ شخصیتهای بیرونی را آنطور که هر کدام از ما دیگری را میبیند و در پسِ آن، زندگی درونی را. در این کتابْ دنیاهای درونی، متعدد، متفاوت و حتی بیگانه با هم و البته خاص، با هم روبهرو میشوند. تکرارها و گفتوگوهای قطعشده و معلق، گردابی دائمی میآفرینند که هر کس در درون آن به تکاپو میپردازد و میکوشد تا خود را تعریف کند. کتاب افلاک نما تصویر این دنیاهای در حال حرکت است. در این رمان، مانند بیشتر آثار ناتالی ساروت، خودِ ماجرا صرفاً پسزمینهای است برای آشکارساختن مجموعهای از «گرایشها» که هنگام مواجهۀ اشخاص با گفتهها و اشیا احساس میشود و منشأ حرکت میشود. آنچه در این رمان میبینید، خودِ دنیای عینی نیست؛ بلکه بازنمودِ ذهنیِ دنیای عینی است.
خواندن کتاب افلاک نما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر فرانسه و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره ناتالی ساروت
ناتالی ساروت (Nathalie Sarraute) در ۱۸ ژوئیه ۱۹۰۰ در ایوانوفو در روسیه به دنیا آمد و در ۱۹ اکتبر ۱۹۹۹ در پاریس در فرانسه درگذشت. او حقوقدان، رماننویس و نظریهپرداز ادبی یهودی فرانسویزبان بود. ساروت یکی از برجستهترین نویسندگان مکتب رمان نو در فرانسه است. اثر تئوریک او «عصر بدگمانی» (۱۹۵۶) در کنار کتاب «دربارهٔ رمان نو» نوشتهٔ «آلن ربگریه»، مانیفست این مکتب شمرده میشوند. رمان «افلاک نما» یکی دیگر از آثار ساروت است.
بخشی از کتاب افلاک نما
«کاش این پسر را راحت بگذارد. این بچه حق دارد... این همه بیاحساسی، این همه زمختی... از سی و پنج سال پیش تا حالا که ازدواج کردهاند، هنوز هم، وقتی سرش را پایین میاندازد و چشمبسته حمله میکند و مردم را به ستوه میآورد و سخت لگدمال میکند و پایش را توی همهٔ غذاها فرو میکند و همه جور خبطی میکند، او مثل روزهای اول سرخ میشود... حالا دیگر کاری نمیشود کرد، دست از سر آن پسر بدبخت بر نخواهد داشت.»