بریدههایی از کتاب دلایلی برای زنده ماندن
۴٫۰
(۴۴۴)
براساس دیدگاه بوداییان، محبت، بیش از خودخواهی موجبات شادکامی آدمی را فراهم میآورد. مهربانی به نوعی فنای خویشتن یا به قول شوپنهاور «فنای امیال نفس» است که رهاییبخش ما از رنج میشود؛ رنجی که زاییدهٔ خواستهها و تمایلات ماست.
حَنا
با مورد بررسی قرار دادن زندگی در کلیت آن و مشاهدهٔ انسان و رنج او از یک منظر بالاتر، شوپنهاور به این اعتقاد رسیده بود که آدمی میبایست به زندگی پشت کند و از غرایزش صرفنظر نماید تا رنج نبرد.
حَنا
تنها در این صورت (انکار کامل تمامی امیال انسانی) است که ما قادر خواهیم شد حقیقت را پیش روی خود ببینیم:
«قطعاً به جز رنج، هیچ پدیدهٔ دیگری وجود ندارد.»
حَنا
«منشأ رنج میل و طلب بیش از اندازه است.»
حَنا
زیستی که صرفاً براساس اهداف بنا شده باشد، جز احساس یأس، ثمری به بار نخواهد داد. بله ممکن است شما را به سمت جلو سوق دهد و موجب ورق خوردن صفحات زندگیتان گردد، اما دست آخر شما را تهی و پوچ به حال خود رها خواهد ساخت.
حَنا
آدمی تفکر را بسیار ارج مینهد، اما احساسات نیز همان منزلت را دارند و به همان میزان ضروریاند.
حَنا
برای آنکه به خارقالعاده بودن زندگی پی ببرید، نیاز است دهشتناک بودن آن را هم احساس کنید.
حَنا
«آیا متوجه نیستید برای جهانی اینچنین پررنج و درد، چقدر ضروریست که یک فرد خوشطینت و فهیم را تعلیم دهید و از او یک طلایهدار و پیشرو بسازید؟»
حَنا
فهمیدم بیمار بودن اشکالی ندارد؛ راهحلهای فوری و فوتی هم وجود خارجی ندارند
حَنا
گاهی، در مسیر سنگلاخی و طوفانی بهبودی، اتفاقی که شکست به نظر میرسد، در حقیقت خود قدمیست رو به جلو...
حَنا
عشق نوعی جهانبینیست که میتواند از ما محافظت کند.
حَنا
روی آوردن به عشق، برای رهایی از چنگ اضطراب شاید خودخواهانه به نظر برسد؛ اما چنین نیست. اگر با شعلههای آتش احاطه شدهاید، خودخواهی نیست که به خلاصی از درد یا وحشتتان بیندیشید. در باب اضطراب نیز چنین است. خودخواهی آنان که مبتلا به رنجهای روانی هستند یا با درد در هم پیچیده شدهاند، فیالنفسه بیش از مردمان عادی نیست. آنها فقط دچار احساسات و عوالمی غیرقابل انکار هستند. احساسات آنان موجب میشود نوک تمامی پیکانها، به سمت خودشان نشانه رود. اما عشق ورزیدن به یک انسان و متقابلاً مورد مهر او قرار گرفتن، بسیار به اینان کمک میکند.
حَنا
با پدیدهها نجنگید. آنها را ادراک کنید. ناسازگاری تنش میزاید و چشمپوشی آرامش.
حَنا
«تبلیغات دقیقاً همان کاری را انجام میدهند که قرار است انجام دهند: ایجاد اضطراب و درمان آن از طریق خرید کالاها و خدمات»
حَنا
اضطراب همراه و همدست افسردگیست. در نیمی از بیماران روانی، این دو مشکل به همراه هم بروز میکنند. گاهی اضطراب است که منجر به افسردگی میشود و گاهی افسردگیست که اضطراب را نیز پدید میآورد. در برخی موارد هم هر دو، از ابتدا با هم ظهور میکنند؛ گویی پیوند شومی با یکدیگر بستهاند. اما درعینحال احتمال هم دارد مضطرب باشید، بیآنکه مبتلا به افسردگی شده باشید یا بالعکس.
حَنا
مشکلِ عدم توجه به علامتهای خطر این است که ما، تنها گذشتهای را که تمام شده و رفته را تجربه کردهایم، و نه آیندهای را که هنوز رخ نداده است. از اینرو اگر واقعهای هنوز رخ نداده باشد، دشوار است امکان وقوع آن را باور کنیم.
حَنا
هوشیاری مدام نسبت به فناپذیری انسان اگرچه ظالمانه و شوم به نظر میرسد، اما موجب شده است از زندگی و زنده بودن لذت ببرم.
حَنا
چنانچه قادر نیستیم تمام و کمال بر افسردگی خود چیره شویم و آن را محو کنیم، میتوانیم از آن بهعنوان یک «موهبت هراسآور» بهره بگیریم
حَنا
زمانی که افسردگی نداشتم، از کنجکاوی و نیروی محرکهٔ لازم برای کشف پدیدهها در من اثری نبود. هراس، کنجکاوی ما را برمیانگیزد. اندوه از ما فیلسوف میسازد. («بودن یا نبودن» دغدغهٔ ذهنی روزانهٔ بسیاری از افسردگان است.)
حَنا
برای تشخیص یک خطر غیرمعمول، باید ذهنی غیرطبیعی داشت.
حَنا
حجم
۲۱۰٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۷ صفحه
حجم
۲۱۰٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۷ صفحه
قیمت:
۴۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰۵۰%
تومان