بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب حلیة المتقین | صفحه ۴ | طاقچه
تصویر جلد کتاب حلیة المتقین

بریده‌هایی از کتاب حلیة المتقین

۴٫۶
(۲۹۲)
۳. در حدیثی معتبر می‌خوانیم که امام کاظم علیه السلام فرمود: «هر کس می‌خواهد (در ساعت خاصّی از) شب بیدار شود، به هنگام خوابیدن چنین دعا کند: اَللّهُمَّ لا تُنْسِنی ذِکرَکَ وَلا تُؤْمِنّی مَکرَکَ وَلا تَجْعَلْنی مِنَ الْغافِلینَ وَاَنْبِهْنی لاَِحَبِّ السّاعاتِ اِلَیکَ، اَدْعُوکَ فیها فَتَسْتَجیبَ لی وَاَسْأَلُکَ فَتُعْطینی وَاَسْتَغْفِرُکَ فَتَغْفِرُ لی، اِنَّهُ لا یغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ، یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ. چنانچه این دعا را بخواند خداوند متعال دو فرشته می‌فرستد تا او را بیدار کنند و اگر بیدار نشد به آن دو ملک فرمان می‌دهد که برای او استغفار کنند و اگر آن شب بمیرد، ثواب شهید را دارد و اگر بیدار شود و هر حاجتی بطلبد خداوند حاجتش را برآورده می‌کند».
mahdi mahdavi
نقش نگین انگشتر حضرت آدم علیه السلام «لا إلهَ اِلاَّ اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ» بود که از بهشت همراه خود آورده بود».
وحید
مست همچون بت‌پرست است از امام کاظم علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر کس از شراب مست شود و تا چهل روز پس از آن بمیرد، در پیشگاه خدا همچون بت‌پرست باشد».
amid :)
بهترین لباس آن است که از پنبه بافته شده باشد و بعد از آن کتان است
وحید
از احادیث معتبر و فراوان استفاده می‌شود که پوشیدن لباس تمیز و خوب و آراستن و زینت کردن مناسب خویش، در صورتی که هزینه آن از راه حلال به دست آمده و در شأن انسان باشد، مستحب و موجب خشنودی پروردگار عالمیان است. امّا اگر از راه حلال ممکن نباشد باید به قدر امکان بسنده کرد، تا زیاده‌خواهی‌های پوشاک مانع بندگی و عبادت نشود
دلتنگِ ماه
در حدیث است که حضرت رسول صلی الله علیه و آله به هنگام بازگشت از جنگ تبوک با اسامة بن زید مسابقه شترسواری گذاشت. توضیح: البتّه روشن است که ساحت مقدّس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله از بازی و مسابقه و شرط‌بندی پاک و مبرّاست، ولی برای تقویت دین و تشویق مسلمانان به جهاد و دفاع از کیان اسلام و جلوگیری از تسلّط اشرار و کفّار و مشرکان و منافقان بر جان و ناموس و مال مسلمانان و دفع خطر بیگانگان و اثبات مشروعیت مسابقه اسب‌سواری و تیراندازی این کار را انجام می‌داد.
سید علی موسوی
وفرمود: «هر کس بر زنی ظلم کند ومَهرش را نپردازد، نزد خداوند زناکار محسوب می‌شود و خداوند در قیامت او را سرزنش می‌کند که من کنیز خود را به مَهر مخصوص به عقد تو درآوردم و تو بر پیمان خود و فا نکردی و به آن زن ستم کردی. از حسنات وی بگیرید و به جای مَهر آن زن به وی بدهید و اگر حسناتش تمام شود خداوند دستور می‌دهد وی را به جهنّم ببرند».
سید علی موسوی
«هرگاه کسی در خانه یا بیابان تنها بخوابد این دعا را بخواند: اَللّهُمَّ آنِسْ وَحْشَتی وَاَعِنّی عَلی وَحْدَتی».
Zahra Sh
از امیر مؤمنان علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «همان‌گونه که به هنگام ملاقات با غریبه‌ها خود را می‌آرایید تا شما را در بهترین حال ببینند، برای برادران مؤمن نیز خود را بیارایید».
آسمونی
«خداوند متعال زینت و اظهار و ابراز نعمت را دوست دارد و از ترک زینت و اظهار فقر و بدحالی بیزار است. دوست دارد آثار نعمت را در بنده‌اش ببیند.
آسمونی
علل فراموشی و اسباب تقویت حافظه ۱. در روایتی معتبر می‌خوانیم که حضرت موسی بن جعفر علیه السلام فرمود: «نُه عمل موجب غلبه فراموشی می‌شود، از جمله آنها خوردن سیب ترش و خوردن پنیر و گشنیز فراوان و حجامت کردن در گودی پشت گردن است».
mjasia
در حدیثی معتبر می‌خوانیم که امام صادق علیه السلام فرمود: «هر که این دعا را هنگام خوردن غذا بخواند، ضمانت می‌کنم که آن غذا آسیبی به او نرساند: اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِاسْمِکَ خَیرِ الاَْسْماءِ مِلاَْ الاَْرْضِ وَالسَّماءِ، الرَّحْمـنِ الرَّحیمِ، الَّذی لا یضُرُّ مَعَهُ داءٌ»
کاربر ۴۳۱۹۴۰۳
در روایتی معتبر آمده است که حضرت رسول اعظم صلی الله علیه و آله فرمود: «حدّ ضیافت و میهمانی سه روز است و پس از سه روز، صدقه‌ای است که میزبان به میهمان می‌دهد».
GolestanXani
در حدیث است که حضرت رضا علیه السلام در مورد کسی که تب و سردرد داشت فرمود: «کاسنی را بکوبند و بر کاغذی پهن کنند و بر روی آن روغن بنفشه بریزند، سپس بر پیشانی‌اش بگذارند که تب و سردرد را قطع می‌کند
GolestanXani
از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «مغز گردو در تابستان، حرارت درونی انسان را به حرکت درآورده و باعث ایجاد دمل می‌شود و در زمستان، کلیه‌ها را گرم و سرما را از بین می‌برد»
GolestanXani
از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت شده است که فرمود: «هر کس می‌خواهد ماست به او آسیبی نرساند آن را با زنیان تناول کند».
GolestanXani
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «پیامبری از پیامبران الهی از کمی فرزندبه خداشکایت کرد. به اووحی رسیدکه تخم (مرغ) با گوشت بخور
GolestanXani
در حدیثی معتبر می‌خوانیم که امام صادق علیه السلام فرمود: «چهار چیز سیمای انسان را نورانی می‌کند: نگاه کردن به چهره انسان‌های خوش‌چهره، نگاه کردن به آب جاری، نگاه کردن به سبزه‌زار و سرمه کشیدن به هنگام خواب». ۲. در روایتی دیگر فرمود: «سرمه کشیدن به هنگام خواب، از آب آوردن چشم جلوگیری می‌کند».
GolestanXani
۲. از امام کاظم علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هرگاه کسی در خانه یا بیابان تنها بخوابد این دعا را بخواند: اَللّهُمَّ آنِسْ وَحْشَتی وَاَعِنّی عَلی وَحْدَتی».
وحید
در روایات متعدّدی آمده است که بر عدّه‌ای از مرتکبان گناه کبیره که نام گناهانشان در آن احادیث برده شده، سلام نکنید. بعید نیست بیشتر این روایات بدان معنی باشد که سلام کردن به این افراد فضیلت ندارد و به خاطر راضی بودن به گناه آنها به آنها سلام نکنید، زیرا احادیث فراوانی داریم که سلام کردن به همه کس خوب است.
سید علی موسوی

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

قیمت:
رایگان