بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب حلیة المتقین | صفحه ۱۰ | طاقچه
تصویر جلد کتاب حلیة المتقین

بریده‌هایی از کتاب حلیة المتقین

۴٫۶
(۲۹۲)
در روایتی صحیح آمده است که امام محمّد تقی علیه السلام فرمود: «زنی که خون عادت ماهیانه‌اش قطع نمی‌شود سویق بخورد تا خون قطع گردد».
GolestanXani
از امام جواد علیه السلام روایت شده است که فرمود: «اگر در صحرا باشید برندارید، هر چند ران گوسفند باشد»
GolestanXani
«هرگاه خداوند نعمتی به بنده‌اش کرامت کند، دوست دارد اثر آن نعمت را بر او ببیند».
reyhooon
در حدیث است که امام صادق علیه السلام سه نوع دمیدن را مکروه شمرده است: «دمیدن در گره‌ها برای افسون کردن، دمیدن در غذا، دمیدن در محلّ سجده»
GolestanXani
در حدیث است که عبدالرّحمن بن کثیر می‌گوید: همراه امام صادق علیه السلام به جایی می‌رفتیم، بند کفش امام پاره شد. من بند دیگری که همراه داشتم درآوردم و جایگزین بند پاره کردم. حضرت که در این هنگام دست بر شانه من نهاده بود، فرمود: «هر کس کفش مؤمنی را اصلاح (ومشکل او را حل) کند، هنگامی که از قبر بیرون آید خداوند او را بر شتر پرسرعت سوار کند تا درِ بهشت را بکوبد
GolestanXani
بزرگ‌ترین کار علّامه مجلسی؛ در صحنه سیاست که به نفع مکتب تشیع منتهی شد، مبارزه با صوفیان بود. علّامه در دوایر دولتی و نیز نظام‌های مختلف اداری از قدرت آنها کاست. او در خصوص این گروه که فقط در اصفهان بیست و یک تکیه و خانقاه و زاویه داشتند، در رساله اعتقادات می‌نویسد: اینک اجمالاً برای شما می‌نویسم و بیان می‌کنم چیزهایی را که برای خودم از اصول مذهب به وسیله اخبار کثیره و متواتره ظاهر شده، تا گمراه نشوید و به خدعه‌ها و فریب‌ها و غرورهای صوفیه فریب داده نشوید و حجّت خدا را بر شما تمام می‌کنم.
سیّدعلی
فضیلت انگشتر به دست کردن وآداب آن (مقدّمه: ) تأکید شده است که مردان و زنان انگشتر را در دست راست کنند. هر چند در برخی روایات، انگشتر در دست چپ کردن هم تجویز شده است. و اگر نقش نگین یا خود نگین، شریف و باعظمت باشد باید به هنگام تطهیر کردن در حاجتگاه، آن را بیرون آورد. (به روایاتی در این زمینه توجّه فرمایید: )
کاربر ۳۰۸۷۱۷۷
(قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِینَةَ اللَّهِ الَّتِی أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّیبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ): «بگو: چه کسی زینت‌های الهی را که برای بندگان خود آفریده و روزی‌های پاکیزه را حرام کرده است؟
mikaiyl
از حضرت علی علیه السلام روایت شده که فرمود: «هر که نام خدا را در اوّل طعام ببردودرپایان سپاس خدای رابه جاآورد، هرگزازآن طعام ازاو سؤال نمی‌کنند».
gmnam_313
در حدیثی دیگر فرمود: «هر که دوست دارد عمرش طولانی شود، باید چهار کار کند: صبحانه را نزدیک طلوع آفتاب بخورد، کفش خوب بپوشد، لباس سبک بپوشد، کمتر آمیزش جنسی کند».
gmnam_313
در روایتی معتبر می‌خوانیم که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «خداوند متعال می‌فرماید: هر کس سه شب بیماری را تحمّل کند و به هیچ‌کس از عیادت‌کنندگانش شکایت نکند، گوشت و خون (بدن بیمارش) را به گوشت و خونی بهتر تبدیل می‌کنم. و اگر او را شفا دهم از گناهان پاکش می‌کنم واگر بمیرانم وی را به سوی رحمت خود می‌برم».
پرستو
آداب پوشیدن کفش ۱. در روایاتی معتبر که از امام باقر و امام صادق علیه السلام نقل شده است، سفارش کرده‌اند به هنگام پوشیدن کفش از پای راست و بیرون آوردن آن از پای چپ آغاز شود.
کاربر ۲۲۲۰۹۱۳
۳. از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «شست‌وشوی لباس، اندوه را می‌زداید و موجب قبولی نماز می‌شود».
کاربر ۲۲۲۰۹۱۳
ظرفی آب می‌طلبید و هر یک از سوره‌های توحید و کافرون و آیة الکرسی را ده مرتبه بر آن می‌خواند، سپس آب را بر لباس می‌پاشید و می‌فرمود: «هر که چنین کند، همواره در وفور نعمت باشد تا وقتی که تار نخی از آن لباس باقی باشد».
کاربر ۲۰۷۰۱۴۱
وعده‌های غذایی ۱. در روایتی معتبر آمده است که کسی از درد سوءِ هاضمه به سبب پر بودن معده به امام صادق علیه السلام شکایت کرد. حضرت فرمود: «صبح و شام غذا بخور و در میان آنها چیز دیگری نخور، زیرا خداوند دو جهان در وصف غذای بهشتیان می‌فرماید: (وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکرَةً وَعَشِیا): و هر صبح و شام، روزی آنان در بهشت مقرّر است. »
Razi.br
از ترک زینت و اظهار فقر و بدحالی بیزار است. دوست دارد آثار نعمت را در بنده‌اش ببیند. (مثل اینکه) لباس خود را خوشبو سازد، از منزلش به خوبی نگهداری کند، خانه‌اش را جاروب کرده، آن را تمیز نگاه دارد و حتّی روشن کردن خانه پیش از غروب آفتاب، فقر را زایل می‌کند و بر روزی می‌افزاید».
وحید
«هرگاه خداوند نعمتی به بنده خود دهد و آثار آن نعمت بر آن بنده آشکار شود، او ذاکر (و شاکر) نعمت پروردگار و دوست خداوند نامیده می‌شود، امّا اگر آثار نعمت در (گفتار و کردار) او ظاهر نشود، دشمن خدا و تکذیب‌کننده نعمت پروردگار شمرده خواهد شد»
وحید

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

قیمت:
رایگان
صفحه قبل۱
...
۹
۱۰
صفحه بعد