بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب حلیة المتقین | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب حلیة المتقین

بریده‌هایی از کتاب حلیة المتقین

۴٫۶
(۲۹۲)
از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «برادران بر دو نوع‌اند: برادری که در دوستی و یاری مورد اعتماد باشد، برادری که برای سرگرمی و گفت‌وگو مورد اعتماد باشد. امّا گروه اوّل به‌منزله دست و بال و اهل و مال هستند و هنگامی که بر چنین برادری اعتماد کردی برای او از جان و مال خود هزینه کن و با دوستانش دوستی و با دشمنانش دشمنی کن. رازش را بپوشان و عیوبش را پنهان و نیکی‌هایش را آشکار کن. این‌گونه برادران همچون کبریت احمر کمیاب هستند. امّا گروه دوم از همنشینی با آنها لذّت می‌بری، این را از آنان دریغ نکن وبیش از این از آنها توقّع نداشته باش».
هانیه سادات
از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «از بالای غذا شروع نکنید، بلکه از کناره غذا (قسمتی که در جلوی شماست) آغاز کنید که برکت غذا در بالای طعام است» (وبا خوردن بالای طعام در ابتدای کار، برکت را از سفره نبرید)
Mahdi Ahmadi
در حدیث آمده است: زمان حضرت رسول صلی الله علیه و آله زنی که شوهرش در سفر بود خواب دید ستون خانه‌اش شکسته است. خوابش را برای حضرت بیان کرد. حضرت فرمود: «شوهرت به سلامت از سفر بازمی‌گردد». همان‌طور شد. بار دیگر شوهرش به سفر رفت و آن زن همان خواب را دید و برای پیامبر بازگو کرد و حضرت همان‌گونه تعبیر کرد و شوهرش به سلامت بازگشت. برای بار سوم شوهرش به سفر رفت و همان خواب را دید و آن را برای مردی شوم نقل کرد، او گفت: شوهرت می‌میرد و شوهرش مُرد. وقتی خبر به حضرت رسول صلی الله علیه و آله رسید، فرمود: «چرا برای خواب آن زن، تعبیر خوبی نکرد؟ »
Mahdi Ahmadi
پوشیدن لباس تمیز و خوب و آراستن و زینت کردن مناسب خویش، در صورتی که هزینه آن از راه حلال به دست آمده و در شأن انسان باشد، مستحب و موجب خشنودی پروردگار عالمیان است.
وحید
درمان زگیل از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «دست بر زگیل بمال و این دعا را سه نوبت بخوان: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحیمِ، بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ، صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظیمِ، اَللّهُمَّ امْحُ عَنّی ما اَجِدُ»
سید علی موسوی
«بدترین مردان شما بی‌زن‌ها هستند. چه چیز مانع شما از ازدواج می‌شود؟ شاید خداوند فرزندی به شما بدهد که زمین را به گفتن لاإله إلّاالله سنگین کند».
abolfazl_14.t
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «دو رکعت نماز شخص متأهل برابر با هفتاد رکعت نماز شخص مجرّد است»
R.M
. از حضرت صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هرگاه دوستی داشتی که حاکم جایی شد (وبه پست و مقام مهمّی رسید)، اگر یک‌دهم گذشته با تو دوستی کرد، دوست بدی نیست».
mohammad seyyedy
۵. از امام موسی کاظم علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر زنی که حیض نمی‌شود، سرش را به حنا خضاب کند که حیضش برخواهد گشت».
Razi.br
از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هرگاه کسی زنی را ببیند و از او خوشش بیاید، با همسرش آمیزش کند زیرا او هم زنی است مانند آن زن؛ شیطان را بر دل خود مسلّط نکند. و اگر همسری ندارد دو رکعت نماز بگزارد و حمد و ستایش خدا فراوان گوید و بر محمّد و آل محمّد صلوات فرستد، سپس از خداوند تقاضای همسر کند تا او را از حرام بی‌نیاز سازد».
سادات
دعا برای چاره‌جویی فقر و پریشانی و بدهی و ضرر ۱. در روایتی معتبر می‌خوانیم که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «هر کس فقر بر او روی آورد، ذکر «لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلّا بِالله» را بسیار بگوید، زیرا بی‌شک این جمله گنجی از گنج‌های بهشت است و در آن شفای هفتاد و دو درد است که کمترین آنها اندوه است». ۲. از امام کاظم علیه السلام روایت شده است که فرمود: «برای چاره‌جویی فقر و پریشانی، بعد از نماز صبح ده مرتبه بگوید: سُبْحانَ اللهِ الْعَظیمِ وَبِحَمْدِهِ، اَسْتَغْفِرُ اللهَ وَاَسْئَلُهُ مِنْ فَضْلِهِ». ۳. از امام جواد علیه السلام روایت شده است که فرمود: «برای از بین بردن پریشانی، روزی صد مرتبه (إِنَّا أنْزَلْنَاهُ) بخوان». ۴. در احادیثی معتبر، برای ادای قرض و بدهی، این دعا سفارش شده است: «اَللّهُمَّ اَغْنِنی بِحَلالِکَ عَنْ حَرامِکَ وَبِفَضْلِکَ عَمَّنْ سِواکَ». ۵. در حدیث است که شخصی به امام جواد علیه السلام نوشت: قرض بسیار دارم چه کنم؟ حضرت در پاسخ نوشت: «استغفار فراوان کن و زبانت را به قرائت سوره (إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیلَةِ الْقَدْر) مداومت ببخش».
💐
ظاهر روایات این است که اگر جنازه مؤمن باشد پیشاپیش آن حرکت کردن خوب است، ولی در تشییع جنازه مخالفان این کار کراهت دارد، زیرا ملائکه عذاب از او استقبال می‌کنند
سید علی موسوی
ونهی کرد از انداختن آب دهان در چاهی که از آن آب می‌خورند.
سید علی موسوی
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «از خدا درباره حقّ دو گروه بترسید: یتیمان و زنان».
Fatemeh RoushanAli
در روایتی معتبر آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود: «هرگاه مسلمانی به هنگام شروع غذا بگوید: «بِسْمِ اللّهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ» پیش از آنکه لقمه به دهانش برسد، خداوند متعال گناهانش را می‌آمرزد»
•سیب•
۵. از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت شده است که فرمود: «ما قریشیان، گوشت را دوست می‌داریم». ۶. در حدیثی معتبر آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود: «خوردن گوشت موجب رویش گوشت در بدن می‌شود و هر که چهل روز گوشت نخورَد بداخلاق می‌شود و هر که بد اخلاق شود باید در گوشش اذان بگویند».
GolestanXani
امام باقر علیه السلام رسید. حضرت لباس سرخ تیره که با گل کافشه رنگ شده بود بر تن داشت. به حَکم فرمود: نظر تو در مورد این لباس چیست؟ عرض کرد: چه گویم در مورد لباسی که اگر جوانان شوخ بپوشند ما آن را عیب می‌دانیم. حضرت فرمود: «چه کسی زینت الهی را بر بندگانش حرام کرده است؟ » سپس فرمود: «چون تازه دامادم چنین لباسی پوشیده‌ام». ۲. در روایت دیگری آمده است که پوشیدن لباس قرمز تیره، جز برای تازه داماد، کراهت دارد.
کاربر ۲۲۸۳۵۲۰
از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت شده است که فرمود: «خداوند برای برادرم علیّ بن ابی‌طالب علیه السلام فضیلت‌هایی قرار داده است که از کثرت و فزونی نمی‌توان آنها را شماره کرد؛ بنابراین، هر کس یک فضیلت از فضایل او را از روی اعتقاد و باور قلبی بیان کند، گناهان گذشته و آینده‌اش آمرزیده می‌شود... و هر کس یک فضیلت از فضایل او را بنویسد، تا زمانی که نشانی از آن کتاب باشد ملائکه برای وی استغفار می‌کنند. و هر کس به فضیلتی از فضایل آن حضرت گوش فرا دهد، خداوند گناهان او را که با گوش مرتکب شده، بیامرزد. و هر کس به فضیلتی از فضایل آن حضرت ـ که نوشته شده ـ نگاه کند، خداوند گناهانی را که با چشم مرتکب شده، بیامرزد».
زهرا صادقی
۸. در حدیث است که پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله پنج کار را موجب بیماری برص و پیسی برشمرده است: «نوره کشیدن در روزهای جمعه و چهارشنبه، وضو گرفتن و غسل کردن با آبی که در آفتاب گرم شده باشد، خوردن در حال جنابت، آمیزش با زوجه حائض، غذا خوردن در حال سیری».
Razi.br
۱. در حدیثی معتبر می‌خوانیم که امام صادق علیه السلام فرمود: «چهار چیز سیمای انسان را نورانی می‌کند: نگاه کردن به چهره انسان‌های خوش‌چهره، نگاه کردن به آب جاری، نگاه کردن به سبزه‌زار و سرمه کشیدن به هنگام خواب».
Razi.br

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

حجم

۷۳۳٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۸۲۰ صفحه

قیمت:
رایگان