بریدههایی از کتاب حلیة المتقین
۴٫۶
(۲۹۲)
در روایتی آمده است: هر کس برادر مؤمن خود را برای رضای خدا اطعام کند، گویا صد هزار تن از دیگر انسانها را غذا داده است.
masoud
امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «شستن سر با خطمی (سه فایده دارد): سر را از سردرد حفظ میکند، پریشانی را از انسان دور میسازد، کچلی را از بین میبرد»
meisam heidary
از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود: «عرض مقنعه حضرت فاطمه علیه السلام به قدری بود که تا نصف بازوی آن حضرت میرسید و زنان باید چنین کنند».
۹. در روایتی معتبر میخوانیم که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «خداوند متعال میفرماید: هر کس سه شب بیماری را تحمّل کند و به هیچکس از عیادتکنندگانش شکایت نکند، گوشت و خون (بدن بیمارش) را به گوشت و خونی بهتر تبدیل میکنم. و اگر او را شفا دهم از گناهان پاکش میکنم واگر بمیرانم وی را به سوی رحمت خود میبرم».
۱۰. در حدیثی دیگر فرمود: «منظور از شکایت این نیست که بگوید دیشب نتوانستم بخوابم، بلکه منظور این است که بگوید به بلایی مبتلا شدم که هیچکس به آن مبتلا نشده. آنچه به من رسیده به هیچکس نرسیده. و مثل این سخنان».
پرستو
در احادیث معتبر میخوانیم که: اخوّت و برادری و آشنایی مؤمنین، در عالم ارواح ایجاد شده و هنگامی که یکدیگر را در این دنیا میبینند به سوی یکدیگر جذب میشوند.
هانیه سادات
امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: «هر کس زنی را برای زیبایی یا اموالش بخواهد از هر دو محروم خواهد شد. و اگر به خاطر دین و ایمانش با وی ازدواج کند، خداوند زیبایی و ثروت نیز روزی او کند»
R.M
در حدیث است که حضرت رسول صلی الله علیه و آله به امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمود: «یا علی، هرگاه در آیینه نظر کنی بگو: اللّهُمَّ کما حَسَّنْتَ خَلْقی فَحَسِّنْ خُلْقی وَرِزْقی»
•سیب•
از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هرگاه کسی میهمان دیگری شود، هر کجا که صاحبخانه امر کند بنشیند، زیرا صاحبخانه از امور پنهانی خانهاش بهتر خبر دارد».
GolestanXani
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر یک از برادران مؤمن سه مرتبه بر تو خشم گیرد و در هیچ مرتبه سخن زشتی در حقّ تو نگوید، سزاوار دوستی است».
R.M
از امیر مؤمنان علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «همانگونه که به هنگام ملاقات با غریبهها خود را میآرایید تا شما را در بهترین حال ببینند، برای برادران مؤمن نیز خود را بیارایید».
نيافر
عوامل فقر و غنی
۱. از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «چند چیز باعث فقر و پریشانی و چند چیز موجب توانگری و غنی میشود. چیزهایی که باعث فقر میشود: وجود تار عنکبوت در خانه، ادرار کردن در حمام، خوردن چیزی در حال جنابت، خلال کردن با چوب گز، ایستاده شانه کردن، نگهداری خاکروبه در خانه، قسم دروغ، زنا کردن، اظهار حرص کردن، خوابیدن بین نماز مغرب و عشا، خوابیدن پس از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب، دروغ گفتن، بسیار گوش دادن موسیقی، کمک نکردن به مردی که در شب تقاضای کمک میکند، زیادهروی کردن در مخارج، قطع صله رحم با خویشاوندان.
amid :)
بهترین راه جلوگیری از ضررهای غذا خوردن
۱. از حضرت امیر مؤمنان علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر که بخواهد غذا زیانی به او نزند چهار کار کند: تا گرسنه نشده و معدهاش پاک نگشته چیزی نخورَد، هنگام شروع به غذا خوردن بسم الله الرّحمن الرّحیم بگوید، غذا را خوب بجود، پیش از آنکه کاملاً سیر شود دست از غذا خوردن بکشد».
amid :)
بهترین رنگ برای لباس، سفید و سپس زرد، بعد سبز و پس از آن قرمز کمرنگ (صورتی) است. و پوشیدن لباس به رنگ کبود و عدسی و قرمز پررنگ، به ویژه هنگام نماز کراهت دارد. و پوشیدن لباس سیاه در همه حال کراهت شدید دارد
وحید
پس صلوات و درود خداوند به تعداد نفسهای تسبیحکنندگان از همه ملائکه و تمامی انسانها بر محمّد و اوصیایش باد و نفرین خدا به قدری که تمام آسمانها و زمینها را پُر کند بر دشمنان محمّد و آل محمّد:.
سپیده دم اندیشه
و در سخنی دیگر فرمود: «آن قدر نزد میزبان نمانید که او را در هم شکنید». عرض شد: ای رسول خدا، چگونه در هم میشکند؟ فرمود: «آنقدر بمانید که برای پذیرایی از شما به زحمت بیفتد».
GolestanXani
«هر کس در وقت خواب این آیه را بخواند، خانه بر سرش خراب نمیشود: إِنَّ اللَّهَ یمْسِکُ السَّمَـوَاتِ وَالاَْرْضَ أَنْ تَزُولاَ وَلَئِنْ زَالَتَا إِنْ أَمْسَکهُمَا مِنْ أَحَدٍ مِّنْ بَعْدِهِ إِنَّهُ کانَ حَلِیمًا غَفُورًا»
وحید
۲. در روایتی دیگر فرمود: «هر کس بخواهد حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را در خواب ببیند، به هنگام خواب چنین دعا کند: اَللّهُمَّ اِنِّی اَسْاَلُکَ یا مَنْ لَهُ لُطْفٌ خَفِیٌّ وَاَیادِیهِ باسِطَةٌ لا تَنْقَضی، اَسْاَلُکَ بِلُطْفِکَ الْخَفِیِّ الَّذی ما لَطُفْتَ بِهِ لِعَبْدٍ اِلّا کفِیَ اَنْ تُرِینِی مَوْلایَ اَمیرَ الْمُؤْمِنینَ، عَلِیَّ بْنَ اَبی طالِبٍ فی مَنامی»
mahdi mahdavi
۲. در حدیثی از امام صادق علیه السلام میخوانیم که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «هر کس دوست دارد آخر شب از خواب برخیزد، هنگامی که به رختخواب رفت بگوید: اَللّهُمَّ لا تُؤْمِنّی مَکرَکَ وَلا تُنْسِنی ذِکرَکَ وَلا تَجْعَلْنی مِنَ الْغافِلینَ، اَقُومُ ساعَةَ کذا وَکذا» (وبه جای کذا و کذا ساعت مورد نظر را بگوید) چنانچه این دعا
را بخواند، خداوند به فرشتهای مأموریت میدهد که در ساعت مورد نظر او را بیدار کند».
mahdi mahdavi
اوّل نماز خواندن یا غذا خوردن
در حدیث است که سماعة بن مهران میگوید از امام صادق علیه السلام پرسیدم: وقت نماز رسیده و غذا حاضر است به کدام بپردازیم؟ امام فرمود: «اگر ابتدای وقت نماز است اوّل غذا بخورید و اگر بخشی از وقت نماز گذشته و بیم آن میرود که وقت فضیلت نماز بگذرد، نماز بخوانید».
amid :)
در روایتی معتبر میخوانیم که امام صادق علیه السلام فرمود: «صداقت و یاری و دوستی مراتب مختلفی دارد. هر کس تمام مراتب آن را دارا نباشد او را به کمال صداقت و دوستی نسبت نده و کسی که هیچ مرتبهای از مراتب آن را ندارد، هیچیک از مراتب صداقت را برای او قائل نشو (مراحل صداقت این است که): آشکار و پنهانش با تو یکی باشد، خوبیهای تو را خوبیهای خود و عیوب تو را عیوب خود بداند، به هنگام دسترسی به مال یا مقام تغییر روش ندهد، آنچه از امکانات به او برسد از تو منع نکند، به هنگام بلاها و سختیها تو را تنها نگذارد».
هانیه سادات
حجم
۷۳۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۸۲۰ صفحه
حجم
۷۳۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۷
تعداد صفحهها
۸۲۰ صفحه
قیمت:
رایگان