بریدههایی از کتاب فلسفه تنهایی
۳٫۲
(۱۴۵)
رابطه و رفتارش با دیگران خوب نیست و دائمآ در رفتار دیگران خطاهای فاحشی مییابد.
farzanepoursoleiman
حالا دیگر کل اعتقادم در زندگی مبتنی بر این باور است که تنهایی پدیدهای نادر و غریب، مختص من و یکمشت آدم تنها شبیه من نیست، بلکه واقعیتی محوری و گریزناپذیر در هستی بشری است.
amirh_s
برخی ویژگیهای شخصیتی ربطی وثیق به تنهایی دارند، و همین ویژگیهای شخصیتی است که بر توانایی ما برای برقرار کردن ارتباط با دیگران اثر میگذارد. برای همین است که تنهایی قدرت تشدید خودش را دارد.
amirh_s
چنان غرق در تنهایی وحشتناکی بودم که به فکر خودکشی افتادم. تنها چیزی که جلویم را گرفت این فکر بود که هیچکس، مطلقآ هیچکس، از مرگ من متأثر نخواهد شد، و در مرگم حتی بیش از زندگیام تنها خواهم بود.
amirh_s
چیزی به نامِ «انسانِ خودساخته» وجود ندارد. یک نمونه از چنین شخصی در جهانِ ادبیات، کسی که دلش میخواهد از صفر خودش را بسازد، مردِ زیرزمینی داستایفسکی است. (۱۲) او معتقد است که آزادی فقط برمبنای استقلالِ محض از هر قدرت یا نیروی قابلتصوری ممکن است، اما این معیاری است که هرگز قابل برآورده کردن نیست. هیچیک از ما هرگز نمیتواند فارغ از تأثیراتِ بیرونی و صرفآ با انگیزههای درونی خویش حرکت کند. ما هرگز نمیتوانیم مستقلِ از محیط و دوروبَرمان، مستقلِ از همه آنهایی که پیش از ما به ما شکل دادهاند خودمان را تعریف کنیم. (۱
کاربر ۴۱۲۲۴۵۸
تنهایی را میتوان حالت خطرناکی دانست که در آن احساسات بهآسانی بر عقل آدمی چیره میشود.
masoom
ادموند برک هم تنهایی مطلق را بالاترین دردی میداند که در مخیله آدم میگنجد، چون زیستن در چنان شرایطی با هدف زندگی در تضاد است.
masoom
ادام اسمیت تأکید میکند آنهایی که در تنهایی بار آمدهاند هرگز یاد نمیگیرند خودشان را بشناسند
masoom
برای همین انزوای اجتماعی تأثیری فوقالعاده منفی، هم بر سلامت روح و روان و هم بر سلامت جسم دارد.
masoom
همانگونه که مرد زیرزمینی داستایفسکی مینویسد: «آنوقتها بیستوچهار سال بیشتر نداشتم. حتی همان موقع هم زندگیام تیرهوتار، نابسامان، و آکنده از تنهایی وحشیانهای بود. با هیچکس معاشرت نمیکردم و حتی حرف نمیزدم، و روزبه روز بیشتر به کنج دخمهام میخزیدم.»(۱۵)
masoom
تنهایی مزمن و انفرادِ اجتماعی تجربی با احساس بیمعنایی در زندگی مرتبط هستند
masoom
ناپذیرفتگی اجتماعی موجب نگرانی از ناپذیرفتگیهای بعدی میشود و باز فرد را وامیدارد تا دنبال نشانههای تازهتری از شکست در روابطش بگردد. درنتیجه، فرد در موقعیتهای اجتماعی رو به محافظهکاری و احتیاط میآورد
masoom
فرادی که احساس تنهایی میکنند از اینکه روابط کافی با دیگران نداشته باشند هراسانند و درنتیجه دائمآ دنبال نشانههایی از شکست در روابطشان میگردند و همین خودش به روابطشان با دیگران آسیب میرساند و تنهاییشان را بیشتر میکند
masoom
در یکی از نظریههای شناختی اجتماعی تنهایی این نظر طرح شده است که تنهایی معلول حساسیت بیشتر نسبت به تهدیدهای اجتماعی است.
masoom
وقتی تعداد دوستان شخص بیش از حد مطلوبی است که در نظر دارد احساس تنهایی عملا رو به افزایش میگذارد.
masoom
طبق این نظریه، افراد، معیار یا انتظاری درونی را در خودشان میپرورانند و براساس آن روابطشان را با دیگران میسنجند. اگر روابطشان با دیگران با این معیار بخواند از این روابط احساس رضایت میکنند و حس تنهایی به آنها دست نمیدهد. بالعکس، هروقت روابطشان با دیگران با این معیار نخواند حس تنهایی به آنها دست میدهد.
masoom
افرادی که احساس تنهایی میکنند ویژگیهایی شخصیتی دارند که بر تواناییشان برای برقرار کردن ارتباط با دیگران اثر میگذارد
masoom
بنا بر برخی شاخصها شدیدترین احساس تنهایی در موقعیتهایی ظهور و بروز پیدا میکند که فرد در میان جمع است.
masoom
به این نتیجه رسیده است که هیچ ارتباطی میان میزان تنهایی فیزیکی و شدت احساس تنهایی وجود ندارد.
masoom
افرادی هستند که همه اوقاتشان را در «تنها» یی بهسر میبرند بیآنکه احساس «تنهایی» کنند و از آن رنج ببرند، و دیگرانی هستند که سخت احساس «تنهایی» میکنند هرچند اکثر اوقات در احاطه دوستان و خویشانشان هستند.
masoom
حجم
۲۲۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۲۲۹٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
قیمت:
۸۶,۰۰۰
۶۰,۲۰۰۳۰%
تومان