بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب هوش عاطفی در محیط کار | صفحه ۱۰ | طاقچه
تصویر جلد کتاب هوش عاطفی در محیط کار

بریده‌هایی از کتاب هوش عاطفی در محیط کار

۴٫۰
(۱۱)
وقتی پیشخدمت کنار میز توقف می‌کند و به کرات از همه می‌پرسد که آیا همه چیز مرتب است یا خیر، دلیلش این است که نتوانسته تجربهٔ خودش را به کار بگیرد و به خاطر آورد که توجه بیش از حد و چاپلوسانه همگان را اذیت می‌کند.
هدی✌
. آنچه خدمات خوب می‌خوانیم اساساً ثمرهٔ همدلی است
هدی✌
اگر به کسی بربخوریم که همیشه سرحال و بذله‌گوست، شخص همدل متوجه این هست ـ زیرا او خوب می‌داند که خودش در برخی احوالات شیدایی چه حس و حالی داشته است ـ که به احتمال زیاد او وجوهی اندوهگین و رنج‌کشیده دارد و این شور و نشاط آن‌ها را پنهان کرده است. آن‌ها این واقعیت را حس می‌کنند، زیرا می‌توانند در میان تجربه‌های فراوان خویش لحظاتی را به خاطر آورند که، درست وقتی احساس می‌کردند در حال فروپاشی‌اند، رفتارهایی دلیرانه و مثبت از خود بروز داده‌اند.
هدی✌
همهٔ ما جمعیتی از خویشتن‌های گوناگون در درونمان داریم که جرئت شناختشان را نداریم.
هدی✌
شخص ناهمدل کسی نیست که از دردسر درک درونیات ذهن دیگران اجتناب می‌کند؛ بلکه کسی است که حاضر نیست با تخیل کافی به ژرفای آگاهی خودش قدم بگذارد.
هدی✌
شخص فاقد همدلی لزوماً چندان خودمدار و خودخواه نیست، بلکه کسی است که با وجوه تاریک‌تر، ناآشناتر و عجیب‌ترِ وجود خودش کاملاً رو به رو نشده است.
هدی✌
همدلی چندان مستلزم این نیست که از خودمان اعتلا جوییم، بلکه بیشتر مستلزم ممارست در نوعی تأمل و درون‌نگریِ نامعمول است؛ نوعی درون‌نگری که ما را به دیدار جنبه‌های کمتر آشنای ذهن خودمان می‌برد.
هدی✌
همدلی یعنی این‌که از خودمداریِ معمولمان بگریزیم، خویشتن خویش را ترک بگوییم و سپس خودمان را در منظر تجربهٔ دیگری تصور کنیم.
هدی✌
دقیق بودن، موجز بودن و منطقی بودن کافی نیست. بلکه باید آن کار پیچیده‌تر و بغرنج‌تر را انجام دهیم: یعنی تارهای مخفیِ قلب دیگران را لمس کنیم.
هدی✌
خوش‌بیانی راه‌حلی برای یک مشکل اساسی است: این‌که ذهن ما چیزی شبیه غربال است و چیزهای اندکی را در خودش نگاه می‌دارد؛ ما به سادگی حواسمان پرت می‌شود، عواطفمان خیلی زود بر عقلمان چیره می‌شود؛ حسادت، ترس و بدگمانی هر آینه باعث می‌شوند با نگاه دیگران مخالفت بورزیم؛
هدی✌
هنر شاخه‌ای است که می‌کوشد مفاهیم را به شکلی خلاقانه وارد ذهن مردم کند
هدی✌
همدلی ما بیشتر در مورد کسانی برانگیخته می‌شود که آن‌ها را به شکل ملموس می‌شناسیم و نه کسانی که به شکلی انتزاعی و به واسطهٔ استدلال‌های منطقی به ما معرفی شده‌اند.
هدی✌
چه جنبش‌های ارزشمندی به این دلیل فرو مرده‌اند که ایده‌های خود را به زبانی بیان کرده‌اند که با نیازهای دل همخوانی نداشته است.
هدی✌
مدیریت کارمندان نیازمند خوش‌بیانی است؛ القا کردن ایده‌ها به کودکان نیازمند خوش‌بیانی است؛ و رهبری هر کشوری نیز مستلزم خوش‌بیانی است.
هدی✌
برخی از بزرگ‌ترین بصیرت‌های ما هنگامی بروز می‌کنند که از تلاش برای هدفمندی دست برداریم و در عوض به پتانسیل‌های خلاقانهٔ خیال‌اندیشی احترام بگذاریم.
هدی✌
افلاطون برای توصیف ذهن از یک استعارهٔ ویژه استفاده کرده است: ایده‌های ذهنیِ ما همچون پرندگانی در حال پروازند که در فضای مغز ما این سو و آن سو می‌روند. افلاطون دریافت برای این‌که این پرندگان به زمین بنشینند، نیازمند دوره‌های آسودگیِ بی‌هدف هستیم. خیره شدن به بیرون از پنجره چنین فرصتی را در اختیارمان می‌گذارد
هدی✌
خیره شدن به بیرون از پنجره کاری است که اگر درست انجامش دهیم راهی پیش پایمان می‌گذارد که به پیشنهادها و چشم‌اندازهای کم‌صداترِ حاضر در اعماق وجودمان گوش بسپاریم.
هدی✌
آنان می‌دانند که ذهن انسان چه اندام پررخنه و نادقیقی است. از همین رو پیش از آن‌که وارد عمل شوند، در مورد هدفی که در این زندگیِ کوتاه می‌خواهند در پیش بگیرند از خود سؤال‌های زیادی می‌کنند.
هدی✌
آنان حاضرند تا وقتی لازم است زبان در کام بکشند و حرفشان را صریح نزنند. تنها چیزی که مدام به آن نظر دارند هدفشان است، همچون قایق‌سواری که در میانهٔ دریای مه‌آلود به نور فانوس دریایی چشم دوخته است.
هدی✌
از صبور بودن احساس انزجار نمی‌کنند. با دشمنشان هم رابطهٔ دوستی برقرار می‌کنند، حتی اگر هدف اصلی پیروزی طرف خودشان باشد. آنان می‌دانند که چگونه از شوخ‌طبعی بهره بگیرند و با طرف مقابلشان شوخی کنند، حتی هنگامی که با جدیت تمام در پی دستیابی به هدف خودشان هستند.
هدی✌

حجم

۶۴۰٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

حجم

۶۴۰٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۴۰ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان