بریدههایی از کتاب هوش عاطفی در محیط کار
۴٫۰
(۱۱)
ریشهٔ ترس ما این تصور تأثیرگذار است که برای خوب زندگی کردن لازم است از شأن و احتراممان دفاع کنیم. تصویر ذهنی ما از خودمان این است که ما آدم ابلهی نیستیم، و به همین دلیل بسیار ناجور میشود اگر دیگران ما را ابله بدانند
هدی✌
گرچه میتوانیم رک و بیپرده درخواست ترفیع رتبه بدهیم، اما چه بسا یکی از بالادستیها درخواستمان را نشانهٔ قضاوت نادرست ما در مورد تواناییها و شایستگیهای ما بداند
هدی✌
اگر تنهایی به مهمانیای برویم که هیچ کس را آنجا نمیشناسیم، ممکن است اوقات خوشی را سپری کنیم، اما این امکان هم وجود دارد که هیچ جایی در جمع نیابیم و تنها بمانیم.
هدی✌
یکی از دلایل ضعف اعتمادبهنفس این است که میترسیم شأن و احتراممان را از دست بدهیم.
هدی✌
برای رسیدن به هدفمان باید دیگران را ترغیب و متقاعد کنیم، تا آنها نیز تغییرات مورد نظر ما را درک کنند.
هدی✌
وجه غمانگیزِ نقزنی این است که نیت و مقصودِ پشتِ آن اغلب نیتی بسیار والا و خوب است، اما با این حال به نتیجه نمیرسد.
هدی✌
خواست ما این است که ما را به خوب بودن ترغیب کنند، نه اینکه به زور به ما تحمیلش کنند.
هدی✌
ما فقط هنگامی بهتر میشویم که در ما احساس گناه ایجاد نکرده باشند؛ یعنی هنگامی که احساس کنیم دیگران دوستدار ما هستند و درک کنیم که تغییر کردن به دلایل فراوان برای ما نیز سخت و دشوار است.
هدی✌
به محض این که دانش آموزی احساس کند تحقیر شده است، فرایند تدریس دیگر به بن بست خورده است.
هدی✌
همزاد همیشگیِ نقزنی هم که طفرهروی است. طرف مقابل تظاهر میکند که دارد روزنامه میخواند، به طبقهٔ بالا میرود و حق را هم با خودش میداند. تیزیِ لحن حرف زدنمان به آنها تماماً حق میدهد به خودشان بگویند ما هیچ چیز محبتآمیز یا درستی نداریم که به آنها بگوییم.
هدی✌
متأسفانه نق زدن هیچ گاه به نتیجه نمیرسد. به محض اینکه دانشآموزی احساس کند تحقیر شده است، فرایند تدریس دیگر به بنبست خورده است.
هدی✌
. میل به تغییر دادنِ دیگران به هیچ وجه نشانهٔ بدی نیست؛ بلکه نوعی درک روشن و دقیق از گسترهٔ تباهی و نابکاریِ بشر است.
هدی✌
در محیط خانه خواستهمان این است که شریک زندگیمان توجه بیشتری به سینک ظرفشویی، بچهها، کابینتها و پول داشته باشد و در مواقع لزوم گوشی را کنار بگذارد و به ما توجه کند
هدی✌
چیزهای بسیاری در دیگران هست که دلمان میخواهد عوض شوند. خواستهمان این است که دیگران هشیارتر، وقتشناستر، بخشندهتر، مورد اعتمادتر، بافکرتر، مقاومتر، خوشبرخوردتر و عمیقتر باشند.
هدی✌
مطالبهای که در پس نقزنی قرار دارد خواست والای میل به سوی تغییر است.
هدی✌
دانستنِ اینکه چگونه یاد بگیریم و رشد کنیم یعنی ظرفیت این را داشته باشیم که نقصها و بیکفایتیهایمان را ببخشیم و بدانیم که اولین تلاشها در هر کاری همیشه سرشار از ترس و وحشتهای قابل انتظار است.
هدی✌
بهترین نوع تربیت آن است که کودک همزمان هم از نیاز به پیشرفت آگاه شود و هم این را متوجه شود که حتی با وجود نادانیها و نقصهایش چیزی از مهر و محبت والدینش کم نمیشود
هدی✌
شاید وسوسه شویم که ادعا کنیم پیشاپیش از همهٔ جزئیات مسائل خبر داریم یا اصرار داشته باشیم که فلان چیز اساساً ارزش یادگیری ندارد؛ اینها مسیرهای دفاعیِ بدنامسازی و بیارزش کردن است.
فردی که چنین حالت تدافعیای دارد به خیرخواهیِ آموزگاران اعتماد ندارد.
هدی✌
باید بیاموزیم همچون ژنرالی زیرک عمل کنیم که میداند باید آنقدر صبر کند تا شرایط و فرصت مناسب برای حرکت بعدیاش فراهم شود
هدی✌
این احساس که همه چیز در خطر است و پایان جهان نزدیک است ـ که در قلمروِ روابط شخصی و نیز محیط کار به کرات دچارشان میشویم ـ قطعاً باعث خواهد شد در آموزش فاجعهبار عمل کنیم.
هدی✌
حجم
۶۴۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۶۴۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان