بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب به سوی بی‌نهایت | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب به سوی بی‌نهایت

بریده‌هایی از کتاب به سوی بی‌نهایت

۴٫۸
(۴۸)
سؤال و جواب در آن عالم امری حقیقی و تکوینی است و مرده از خود اراده‌ای ندارد که پاسخ ندهد یا پاسخی دروغ دهد
shariaty
وقتی انسان را در قبر می‌نهند اولین چیزی که در همان لحظات اول برای میت اتفاق می‌افتد فشار قبر است؛ بسیاری از انسان‌ها در اول دفن احساس فشار زیادی می‌نمایند گوئی سینه و بدنشان فشرده می‌شود. این فشار را خود نفس ادراک می‌کند و از طریق بدن به نفس منتقل نمی‌شود؛ زیرا بدن در این حال از کار افتاده و زمین هم جابه‌جا نمی‌شود که بخواهد به بدن مرده فشاری وارد کند.
shariaty
عالم برزخ مانند عالم دنیا کاملاً جسمانی است و انسان در آن مکان‌ها و اجسامی را مشاهده می‌نماید و در آن مکان‌ها رفت‌وآمد می‌کند.
shariaty
تفکر در مرگ انواعی دارد؛ از جمله: ۱. تفکر در اینکه این دنیا گذرا است و شایستهٔ دل‌بستن و وابستگی نیست. ۲. تفکر در اینکه انسان سفری در پیش دارد و به زودی به منزلگاه جدیدی وارد می‌شود و باید خود را برای منزل جدید آماده کند و برنامهٔ زندگی را به شکلی قرار دهد که بتواند نیازهای آن منزل جدید را فراهم نماید. ۳. تفکر درباره سختی‌های سفر به آخرت و سکرات مرگ و مشکلاتی که در راه وجود دارد.
shariaty
اگر بخواهیم تمام دعوت انبیای الهی را خلاصه کنیم در همین دو نکته خلاصه می‌شود: «ترک تعلق به دنیا» و «توجه به سوی خداوند».
shariaty
۳. چگونه در عوالم هستی سفر کنیم؟ فرض کنید می‌خواهید به کرهٔ ماه سفر کنید. چه کارهایی باید انجام دهید؟ اول باید هر چیزی که کشش و جاذبهٔ زمین را بر شما زیاد می‌کند کنار بگذارید. می‌دانیم هرچه اجرام همراه شما بیشتر باشد کشش زمین بر شما اثرگذارتر است و نیروی بیشتری برای حرکت شما نیاز است. پس باید تا آنجا که می‌شود خود را سبکبار کنیم. دوم باید نیروی محرکه‌ای داشته باشیم که ما را به سوی بالا سیر دهد. مواد سوختنی و احتراقی که در موشک به وجود می‌آید تولیدکنندهٔ این نیرو هستند.
shariaty
هرچه که نپاید، دل بستگی نشاید.
shariaty
کوری در انسان کور، یک واقعیت مستقل نیست تا گفته شود که آدم کور را یک مبدأ آفریده است و کوری او را، یک مبدأ دیگر. کوری نیستی است و هر شرّی نیستی است. نیستی، مبدأ و آفریننده‌ای ندارد
shariaty
در مقابل توحید به معنای «یکی‌قراردادن»؛ شرک به معنای «اعتقاد به شریک‌داشتن» و «خداوند را با کسی در جهتی شریک‌دانستن» به کار می‌رود. مشرک به کسی می‌گویند که می‌پندارد خداوند در جهتی با دیگری شریک است و خداوند در آن زمینه یکتا و یگانه نیست.
shariaty
«شرایط مساوی نتیجهٔ مساوی دارد؛ اگر شیئی در شرایط «الف» موجود است و در شرایط «ب» موجود نیست پس شرایط «الف» و «ب» مساوی نیستند و این شیء به علتی وابسته است که آن را محدود در شرایط «الف» نموده و به شرایط «ب» وابسته قرار نداده است و هرچیزی که نوعی وابستگی داشته باشد خودبه‌خود ایجاد نشده و به شرایط وجود خود «نیازمند» است».
shariaty
انسان در عالم هستی تنها نیست و دائماً با خداوند، ماورا، خود، هم‌نوعان و محیط در ارتباطی دوسویه است و همهٔ این ارتباطات بر روح و جان وی اثر می‌گذارد و در هر لحظه حال جدیدی را برای او حاصل می‌کند.
shariaty
لذت‌های مجرد در برابر لذت‌های مادی قرار ندارند تا انسان در میان آن دو به تحیر درآید و یکی را فدای دیگری کند، بلکه لذت‌های مجرد، در درون خود انواع لذت‌های مادی را جای می‌دهند؛ زیرا وجودی که قوی‌تر است همهٔ خصوصیات وجود ضعیف را با اضافاتی در خود جای می‌دهد. لذا کسانی که این لذت‌ها را می‌چشند همهٔ لذت‌های ضعیف‌تر و پایین‌تر را نیز در درون آن تجربه می‌کنند.
shariaty
ریشهٔ رنج‌ها، دلبستگی‌ها و ریشهٔ دلبستگی‌ها هم نگاه ما به عالم است؛ اگر می‌خواهیم از رنج‌های بیهوده راحت شویم باید دلبستگی‌های خود را تغییر دهیم.
shariaty
مهمترین ریشهٔ رنج‌ها و دردها دلبستگی‌ها است؛ وقتی به چیزی علاقه‌مند هستیم و آن را از دست می‌دهیم یا امیدواریم بدان برسیم و نمی‌رسیم از فراق آن چیز رنج می‌بریم و درد می‌کشیم.
shariaty
اگر کسی کمی همت نماید می‌تواند به سوی عوالمی دیگر نیز برتر از عالم خواب سفر نماید که نور و تجرد خالص است و هیچ جسمی در آن نیست ولی باز هم می‌توان «من» را در آنجا یافت در حالی که اثری از بدن دنیوی یا بدن عالم خواب در آن وجود ندارد.
shariaty
لااقل با سه عالم مواجهیم: ۱. موجودات جسمانی مادی ۲. موجودات جسمانی غیرمادی (مانند عالم خواب) ۳. موجودات غیر جسمانی (مانند ادراکات کلی و صفات نفسانی)
shariaty
گهگاهی در خلوت خود دربارهٔ مفاهیم کلی و صفات نفسانی بیشتر تفکر و تأمل نمایید. تفکر دربارهٔ این دسته از موجودات پل ورود انسان به عالم مجردات و کلید فهم بسیاری از حقائق هستی است و نباید از آن غفلت نمود.
shariaty
مفاهیم کلی، مادر همهٔ علوم بشری‌اند.
shariaty
بدن هر انسان فقط بدن اوست؛ نه «خود» او. انسان باید خود حقیقی‌اش را بیابد تا نگاهش به عالم نگاهی واقعی باشد.
shariaty
حقیقت ما روحی ورای این بدن است که او بیننده حقیقی است و بدن ابزار دست او است.
shariaty

حجم

۳۰۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۸۴ صفحه

حجم

۳۰۷٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۳۸۴ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
۳۵,۰۰۰
۵۰%
تومان
صفحه قبل۱۲
۳
صفحه بعد