بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب ۷۵ راز والدین موفق | صفحه ۸ | طاقچه
تصویر جلد کتاب ۷۵ راز والدین موفق

بریده‌هایی از کتاب ۷۵ راز والدین موفق

نویسنده:جو مارتین
مترجم:صدف رسا
انتشارات:مهرگان خرد
امتیاز:
۴.۰از ۲۳ رأی
۴٫۰
(۲۳)
نقاشی جک نیز تحت تأثیر این اتفاق قرار گرفته بود. مادر جک متوجه اشتباه خود شد و دیگر از او نخواست نمره‌هایی که خودش دوست دارد را بگیرد. نمره‌های جک هم به‌مرور بهتر شد و او توانست دوباره روی نقاشی‌اش تمرکز کند.
احمد زرگانی
او یک نقاش عالی هم بود و در بسیاری از مسابقات مدرسه‌ای و منطقه‌ای برنده شده بود؛ اما مادرش از نمره‌های او راضی نبود و چون می‌خواست نمره‌های جک در همه درس‌هایش بالای ۱۹ باشد برایش معلم خصوصی گرفت. معلم خصوصی هم از جک خواسته بود روزی چهار ساعت کتاب‌هایش را با دقت بخواند. او دیگر وقتی برای نقاشی کردن نداشت، نمره‌هایش هم به‌جای اینکه بالا برود شروع به افت کرد، حتی در دو درس تجدید هم شد. مشاور تحصیلی مدرسه برای اینکه بفهمد چه اتفاقی افتاده از پدر و مادر جک درخواست کرد که جلسه‌ای به اتفاق جک در مدرسه داشته باشند. او همین‌که از حساسیت مادر جک نسبت به نمره آگاه شد فهمید قضیه از چه قرار است و او را توجیه کرد که نمره تنها معیار در زندگی نیست.
احمد زرگانی
به خاطر نمره فرزند خود را شکنجه نکنید. برخی مردم در کشور هندوستان برای نمره هم خود و هم فرزندشان را آزار می‌دهند، چون می‌خواهند فرزندشان در همه دروس شاگرد اول باشد. درعین‌حال که به دنبال اهداف و آرزو بودن امری شایسته است، اما این نوع رقابت به کودک فشار و استرس زیادی وارد می‌سازد. کودکان نمی‌توانند به هر کاری که دست می‌زنند در آن موفق شوند. فرزند خود را تشویق کنید نهایت تلاش خود را بکند اما به‌هیچ‌وجه برای نمره به او فشار نیاورید. در عوض فقط استعدادهای کودک را شناسایی کرده و آن را تقویت کنید. خواهرزادهام جک، یک دانشآموز متوسط از لحاظ تحصیلی بود و در امتحانات مدرسه نمرات خوبی کسب می‌کرد.
احمد زرگانی
خودتان نیز در فعالیت‌های مربوط به فرزندتان شرکت کنید. کودکان وقتی می‌بینند والدینشان نیز به هر نحو در فعالیت‌های کلاس یا مدرسه‌شان شرکت دارند مشتاق‌تر می‌شوند که به مدرسه بروند. شرکت در جلسات اولیاء و مربیان نیز بسیار حائز اهمیت است، به‌عنوان پدر یا مادر باید از نحوه عملکرد فرزندتان در مدرسه مطلع باشید. در مناسبت‌های مختلف مدرسه مانند جشن‌های سالانه یا مراسمی این‌چنینی و... حتماً شرکت کنید. معلم فرزند خود را خوب بشناسید و با والدین همکلاسی‌هایش آشنا شوید. سعی کنید ازآنچه در مدرسه فرزندتان رخ می‌دهد اطلاع داشته باشید.
احمد زرگانی
یکی از همسایه‌هایم، دخترش آندریا را در مهدکودک ثبت‌نام کرده بود. آندریا هر روز بدون اعتراض با لبی خندان روانه مهد می‌شد. مادر آندریا خیلی دلش می‌خواست که او رقص یاد بگیرد، به همین خاطر او را در کلاس رقص ثبت‌نام کرد و شهریه کل دوره را پیشاپیش پرداخت کرد. در ابتدا آندریا به کلاس‌هایش علاقه بسیاری نشان می‌داد و در هر جلسه مشتاقانه شرکت می‌کرد؛ اما پس از گذشت چند هفته اشتیاق او به‌مرور کم‌تر شد تا جایی که هنگام رفتن به کلاس، خود را زیر تخت پنهان می‌کرد. مادر آندریا بسیار تلاش کرد تا او را به کلاس ببرد ولی موفق نشد؛ بنابراین، تصمیم گرفت دیگر از کلاس رقص حرفی نزند. چند روز که گذشت مادر آندریا متوجه شد که آندریا بهتر شده و علاقه‌اش در حال بازگشت است.
احمد زرگانی
اجازه دهید کودک با محیط جدید عادت کند. وقتی کودک به مدرسه می‌رود از محدوده امن خود[ خانه ]دور می‌شود. برای خردسالان طول می‌کشد که خود را با محیط جدید وفق بدهند. آن‌ها با همسالان خود ارتباط برقرار کرده و سپس با بزرگ‌ترهای دیگر (مربیان) آشنا می‌گردند و مهم‌تر از همه این‌ها باید یک محدوده امن برای خود در محیط جدید پیدا کنند. آن‌ها را همزمان در کلاس‌های مختلف ثبت‌نام نکنید. وقتی کودک می‌خواهد به کلاس دیگری غیر ازآنچه شما می‌خواهید برود و به شما التماس می‌کند، اجازه دهید برود. حتی نصف روز را در مدرسه گذراندن کافی است تا یک کودک خردسال از فرط خستگی از پا دربیاید. اگر آن‌ها را در کلاس‌های فوق‌برنامه مثل رقص، شنا و... ثبت‌نام کنید به آن‌ها بیش‌ازحد فشار می‌آید و دیگر توانی برای آن‌ها باقی نمی‌ماند.
احمد زرگانی
کودکان به‌صورت دیداری آموزه‌ها را دریافت می‌کنند و هر آنچه را که بتوانند به‌صورت دیداری با آن ارتباط برقرار کنند، درک می‌کنند. یک جدول از کارهایی را که صبح‌ها باید انجام دهند، تنظیم کنید و از کودک بخواهید هر کاری را که تمام کردند جلوی آن یک علامت تیک بگذارند. با این کار یادآوری و اتمام کارها برای کودک آسان‌تر شده و والدین دیگر نگران این نیستند که فرزندشان در اثر عجله کردن، کاری را از قلم بیندازد.
احمد زرگانی
وقت‌شناسی بسیار حائز اهمیت است. وقت‌شناس باشید و از قبل یک برنامه زمانی برای کل روز در نظر بگیرید و طبق آن پیش بروید، این کار برای کودکان کوچک‌تر بسیار مفید است چون آن‌ها برای اینکه خود را با برنامه جدید وفق بدهند به زمان احتیاج دارند. کودک خود را چه هنگام مدرسه و چه هنگام تعطیلات سر یک ساعت مشخص بیدار کنید. این کار باعث تنظیم شدن ساعت بیولوژیکی بدن آن‌ها شده و موجب می‌شود کودکان صبح‌ها سرحال از خواب بیدار شوند.
احمد زرگانی
بعضی کودکان پس از یک وقفه طولانی مثل تعطیلات عید، دیگر دوست ندارند به مدرسه بازگردند. تابه‌حال فکر کرده‌اید چرا این‌قدر کودکان از مدرسه متنفرند؟ با به کار بردن نکات ذیل دیگر از دعواهای موش و گربه‌ای صبح زود خبری نیست و کودک شما به‌تدریج به مدرسه علاقه‌مند می‌شود.
احمد زرگانی
فصل پنجم: چگونه کودک را به مدرسه علاقه‌مند کنیم آیا بیرون کشیدن کودک از تخت خواب و آماده کردن او برای رفتن به مدرسه و جیغ زدن‌های پیاپی او اتفاقی است که هرروز صبح برایتان تکرار می‌شود؟ این تجربه در اکثر والدین مشابه است، آن‌ها برای اینکه فرزندشان به‌موقع به مدرسه برسد با آن‌ها درگیر می‌شوند. بعدازآن همه کشمکش وقتی کودک نزدیک مدرسه می‌شود یک قشقرق دیگر سر می‌گیرد: کودک نمی‌خواهد از والدینش جدا شود و به مدرسه برود. برخی کودکان وقتی به مدرسه می‌رسند چهره خندانی دارند اما به‌محض اینکه می‌بینند کودک دیگر گریه می‌کند آن‌ها نیز شیون سر می‌دهند.
احمد زرگانی
در کودکان کم سن و در حال رشد، کمبود تمرکز امری رایج است، زیرا آن‌ها در این مهروموم‌ها در حال جمع‌آوری و جذب اطلاعات هستند. همچنین با پیروی از چند نکته در همان سال‌های اولیه رشد کودک می‌توان تمرکز او را تقویت کرد. می‌توانید از مربی یا معلم کودک هم در این زمینه کمک بگیرید و از او بخواهید شما را راهنمایی کند. بااین‌حال بسیاری از کودکان، بزرگ‌تر که می‌شوند به‌خودی‌خود یاد می‌گیرند که چگونه تمرکز کنند.
احمد زرگانی
از کودک بخواهید گوش دهد و با دقت مشاهده کند. یکی از رایج‌ترین روش‌ها این است که از کودک بخواهید محیط اطراف را مشاهده کرده و با دقت به آن توجه کند. از این طریق کودکان مجذوب این فعالیت شده و روی چیزی که می‌بینند تمرکز می‌کنند. می‌توانید در این رابطه سؤالاتی مطرح کنید و اگر کودکان پاسخ مثبت دادند به آن‌ها جایزه بدهید. این کار هم فعالیت را جذاب‌تر کرده و هم باعث افزایش انگیزه در آن‌ها می‌گردد.
احمد زرگانی
اگر فرزندتان مشکل کمبود تمرکز دارد، مدت‌زمان درس خواندن را کوتاه و منقطع کنید و با گذشت زمان، این مدت را بیشتر کنید. همچنین مراقب باشید هنگام درس خواندن، چیزی حواسش را پرت نکند.
احمد زرگانی
یک برنامه ثابت و منظم تنظیم کنید. داشتن یک برنامه ثابت باعث ایجاد نظم در کودک می‌شود و او به‌تدریج یاد می‌گیرد که توجه و تمرکز خود را حفظ کند. اجرای یک برنامه منظم درواقع به بسیاری از رفتارهای مثبت دیگر نیز می‌انجامد. به‌طور مثال، کودک دقیقاً می‌داند چه وقت بازی کند و چه موقع درس بخواند، چون قوانین معینی در مورد آن وجود دارد. در ضمن، کودک یاد می‌گیرد در یک‌زمان فقط یک کار انجام دهد و این به او کمک می‌کند مرتب و منظم باشد و بهتر تمرکز کند. همچنین مطمئن شوید کودک وقت کافی برای انجام فعالیت‌های مورد علاقه خود داشته باشد تا یک تعادل سالم بین بازی و کارهای دیگر برقرار گردد.
احمد زرگانی
بازی بهترین راه تقویت تمرکز در کودکان است، هم برای آن‌ها جذاب است و هم برای بزرگ‌ترها اوقات خوشی را فراهم می‌کند؛ اما مراقب باشید هنگام درس خواندن یا انجام کارهای دیگر، آن‌ها را وارد بازی نکنید، هدف ما ممانعت از انجام چند کار همزمان است.
احمد زرگانی
با کودک بازی‌هایی را انجام دهید که نیاز به تمرکز دارند. حرکت و جابجایی در کودکان کم‌سن‌وسال بسیار به‌سرعت انجام می‌پذیرد و این کودکان خیلی سریع توجه خود را از یک‌چیز به چیز دیگر معطوف می‌دارند. می‌توانید با آن‌ها بازی‌هایی انجام دهید که در آن، حرکات به‌صورت بسیار آهسته انجام می‌گیرد، مثلاً از آن‌ها بخواهید بروند چیزی را بردارند و برای شما بیاورند. همچنین، می‌توانید بازی‌هایی را انتخاب کنید که نیاز به تمرکز کامل کودک را دارد، مثل منچ و مار پله. می‌توانید از آن‌ها بخواهید به ساختار و رنگ یک گل نگاه کنند، یا آرام بنشینند و فقط به صداهای مختلف گوش کنند. انجام هرکدام از این کارها بسیار مفید است، اما اگر نتایج بهتری می‌خواهید باید از یک سری بازی‌هایی که نیاز به تمرکز فراوان دارند به‌طور منظم و روتین استفاده کنید.
احمد زرگانی
. بااین‌وجود، نقش شما به‌عنوان والدین این است که مطمئن شوید که این وسایل از دسترس آن‌ها دور نگه داشته شوند. باوجود این‌که وسایل زیادی در اطراف ما وجود دارد که حواس کودک را پرت می‌کند، باید به او آموزش داد که درآن‌واحد فقط به انجام یک کار بپردازد. اولویت‌بندی تکالیف و کارها در این زمینه به کودک کمک شایانی می‌کند. به‌طور مثال، دوستم یارا برای اینکه فرزندش را مجبور به درس خواندن کند، همیشه با دردسر روبرو بود. الان تنها کاری که می‌کند این است که تا زمانی که فرزندش تکالیف خود را تمام نکرده گوشی موبایل را نزد خود نگه می‌دارد. قطعاً او نتیجه این کار را در کارنامه تحصیلی فرزندش مشاهده خواهد کرد.
احمد زرگانی
چیزهایی که حواس کودک را پرت می‌کنند از او دور کنید؛ گوشی موبایل، بازی‌های رایانه‌ای و MP۳ پلیر را از روی میز مطالعه او بردارید. یک مکان مخصوص برای نگهداری دستگاه‌های الکترونیکی در نظر بگیرید. محل مطالعه باید جایی باشد عاری از این چیزهای مزاحم تا حواس آن‌ها به‌آسانی پرت نشود. با این کار، کودک به‌تدریج یاد می‌گیرد که نباید در آن واحد چند کار مختلف انجام دهد و باید روی یک‌چیز تمرکز داشته باشد. امروزه، حجم اطلاعات آن‌قدر وسیع و گسترده است که برای حواس‌پرتی فرزندتان نمی‌توانید تنها او را مقصر بپندارید. آن‌ها این استعداد را دارند که ظرف کوتاه‌ترین زمان ممکن همه این اطلاعات را وارد مغز خود کنند، به همین دلیل حواس آن‌ها به‌آسانی پرت می‌شود.
احمد زرگانی
برای کودک داستان بخوانید. کودکان عاشق قصه هستند و قصه‌های قبل از خواب هم سرگرم‌کننده هستند و هم بار آموزشی دارند. وقتی کودک کاملاً محو داستان شما شده به این معنی است که اکنون شما توجه او را به‌طور کامل در دست دارید و این بهترین زمان برای تقویت تمرکز در کودک است. هر چه کودک به داستان علاقه‌مندتر باشد تمرکز او نیز طولانی‌تر خواهد بود. دوستم اندرو، هر شب‌هنگام خواب برای فرزندش داستان می‌خواند. او متوجه شد که این موقع، تنها زمانی است که فرزند حواس‌پرتش، کاملاً حواس خود را جمع می‌کند، به همین دلیل در هر فرصتی که پیش می‌آمد، برایش قصه می‌خواند. سرانجام دخترش به قصه شب علاقه‌مند شد و به‌تدریج خودش شروع به خواندن کتاب داستان کرد.
احمد زرگانی
فصل چهارم: رازهایی برای تقویت تمرکز کودکان آیا فرزندتان می‌خواهد همه کارها را با هم انجام دهد؟ آیا وادار کردن او به درس خواندن برایتان کار خیلی سختی است؟ آیا همیشه حواسش جای دیگری است؟ خوب، شما تنها نیستید. اکثر والدین در دوران رشد کودک با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند و خوشبختانه راه‌حل آن نیز خیلی دور از دسترس نیست. در دنیای امروز آن‌قدر تعداد چیزهایی که کودکان را سرگرم می‌کند زیاد است که دیگر کودک نمی‌تواند روی یک موضوع تمرکز داشته باشد. با گسترش تکنولوژی، کودکان به همراه آیفون، ‌ای پد، لپ‌تاپ و... به دنیا می‌آیند و با این وسایل بزرگ می‌شوند. بااین‌وجود، می‌توان کاری کرد که تمرکز خود را از دست ندهند. نکاتی که در ذیل مشاهده خواهید کرد به تقویت تمرکز کودکتان کمک می‌کند.
احمد زرگانی

حجم

۹۸٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

حجم

۹۸٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۹۰ صفحه

قیمت:
۲۲,۵۰۰
۱۱,۲۵۰
۵۰%
تومان