بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب قوانین طبیعت انسان | صفحه ۱۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب قوانین طبیعت انسان

بریده‌هایی از کتاب قوانین طبیعت انسان

نویسنده:رابرت گرین
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۱از ۸۹ رأی
۴٫۱
(۸۹)
با آرمانی نشان دادن رهبر و هدف او، اکنون آزادیم طوری رفتار کنیم که اگر تنها بودیم، مایهٔ شرمندگی می‌شد. این رهبران عوام‌فریب عادت دارند تهدیدهایی که با آن‌ها مواجهیم، بزرگ‌تر جلوه دهند و همه چیز را سیاه و سفید ترسیم کنند.
FerFerism
به یاد داشته باشید: هر نفرت تندی اغلب یک حسادت مخفی نسبت به طرف مقابل است. این حسادت که به شکلی در ناخودآگاه فرد خانه کرده است از طریق ابراز بیزاری و نفرت تجلی بیرونی می‌یابد.
FerFerism
همه چیز را سیاه و سفید می‌بینیم. می‌گوییم هدف و نهضت ما اخلاقی، امروزی و پیش‌رونده است، اما فرد مقابل ما که احتمالاً به هدفمان شک دارد، فردی اهریمنی و شیطان‌صفت است. اکنون احساس می‌کنیم ضمانت اجرایی داریم که هر کاری از دستمان برمی‌آید خواه دروغ، تقلب، فریب، جاسوسی، اشتباه جلوه دادن داده‌های علمی و انتقام‌گیری برای آن هدف یا نهضت انجام دهیم. هرچه رهبر مطلوب ما انجام می‌دهد، منطقی است.
FerFerism
انسان زمانی نسخهٔ بهتر خودش خواهد شد که او را وادار کنی ببیند چگونه است. آنتوان چخوف
fereshte 19
به‌طور طبیعی اگر ما به رفتار مردم توجه کنیم، به‌شدت تمایل داریم اقدامات آن‌ها را دسته‌بندی کنیم و به نتیجه برسیم؛ پس به قضاوت‌هایی پناه می‌بریم که با برداشت‌های ما متناسب باشد یا توضیحاتی را از آن‌ها می‌پذیریم که به نفع ما باشد. این قوانین به‌روشنی بیان می‌کند که سوءبرداشت مردم چقدر ساده است و اولین تصورات ما تا چه حد می‌تواند اشتباه باشد و به‌تدریج ما را از این عادت دور می‌کند.
فاطمه
انسان‌ها موجوداتی آرام و صمیمی نیستند که در پی عشق باشند و اگر کسی به آن‌ها حمله کند، آن‌ها به‌سادگی از خودشان دفاع کنند... تمنایی قدرتمند برای تهاجم را باید بخشی از طبیعت آن‌ها دانست.
سیدمحمدحسین تقوی
آن کس که دلیل زنده بودنش را می‌داند، می‌تواند تقریباً هر پیچ و تابی را تحمل کند. فردریش نیچه
سیدمحمدحسین تقوی
اندک‌اند آنانی که بتوانند به دوستی خوش‌اقبال عشق بورزند بی‌آنکه حسادت به جانشان بیفتد؛ ذهنی که پر از حسادت باشد، به سم آلوده است و رنج‌هایش دوچندان خواهد شد. او نه‌تنها باید بر زخم‌های خود مرهم بگذارد، بلکه باید شادی دیگری را نیز بسان زهر بنوشد.
Mona Kazemi
به‌رغم اینکه ساده‌تر آن است که موفقیت‌های مردگان را بدون حسادت تحسین کنیم، باید تلاش کنیم تا دست‌کم یک انسان زنده را در پیرامون خویش تحسین کنیم.
Mona Kazemi
سپاس‌گزاری ماهیچه‌ای است که نیاز به تمرین دارد تا تحلیل نرود.
Mona Kazemi
آنچه ما برداشت می‌کنیم، نسخه‌ای شخصی از واقعیت است؛ یعنی همان چیزی که خودمان خلقش کرده‌ایم. درک این حقیقت گامی مهم در شناخت طبیعت انسان است.
Mona Kazemi
پاسخ این است که اگر ریشهٔ رفتارهای انسانی را به‌خوبی درک کنیم، کار را برای شخصیت‌های تخریب‌کننده سخت‌تر خواهیم کرد و آن‌ها نمی‌توانند به‌راحتی با رفتارهایشان ما را آزار دهند
Mona Kazemi
یک نیروی گمراه‌کننده درون همهٔ ما وجود دارد که وقتی چیزی را به دست می‌آوریم یا به خواستهٔ خودمان می‌رسیم، ذهنمان را به چیز دیگر یا خواستهٔ جدید متمایل می‌کنیم و ذهن ما نیز بر این باور است که این چیز جدید از قبلی بهتر است. هرچه این خواستهٔ جدید دور از دسترس‌تر و غیرقابل‌تحقق‌تر باشد، تمنای ما برای داشتن آن بیشتر می‌شود. می‌توانیم این را سندروم چمن همیشه سبزتر است بنامیم و به یاد این ضرب‌المثل بیفتیم که مرغ همسایه غاز است. این سندروم معادل روان‌شناسی توهمات بصری است؛ یعنی ما از دور فکر می‌کنیم چمن خیلی سبز است، اما وقتی به آن نزدیک می‌شویم، می‌بینیم که این‌طور نبوده است.
FerFerism
جامعه، نیروهای متخاصم و بدشانسی همواره دست‌وپای آن‌ها را بسته است. در یک کلام آن‌ها به دنبال احمقی هستند که تمام کارهای سخت در راه تبدیل کردن ایده به عمل را برایشان انجام دهد تا اگر کار خوب پیش رفت، آن را به نام خودشان بزنند و اگر کار بد پیش رفت، تقصیر را به گردن او بیندازند. این افراد اغلب در کودکی والدینی نامتعادل و بدون ثبات روحی داشته‌اند. در اکثر موارد با کوچک‌ترین اشتباهی والدین آن‌ها را تنبیه کرده‌اند. بنابراین هدف آن‌ها در زندگی این است که از هر شرایطی که آن‌ها را در معرض انتقاد قرار می‌دهد، بپرهیزند. آن‌ها این مهم را از طریق یادگیری فصاحت و سخنوری انجام می‌دهند. مردم را با حرف‌های قشنگ تحت تأثیر قرار می‌دهند، اما زمان حساب و کتاب غیبشان می‌زند.
FerFerism
همان‌طورکه لینکلن می‌گوید: «اگر می‌خواهید شخصیت یک نفر را بررسی کنید، به او قدرت بدهید.» در مسیر قدرت‌یابی، مردم تمایل دارند نقش یک درباری را ایفا کنند، محترم به نظر برسند، از خط حزبی پیروی کنند و هر کاری انجام دهند که به رأس برسند. وقتی در اوج قرار گرفتند، مقاومت زیادی در مقابل آن‌ها وجود نخواهد داشت و همین‌جاست که چیزهایی را رو می‌کنند که قبلاً از آن‌ها ندیده بودید. برخی افراد حتی در بالاترین مناصب هم نسبت به ارزش‌های گذشتهٔ خود سرسخت می‌مانند و همواره محترم و همدلانه رفتار می‌کنند. آن‌سوی طیف افراد بیشتری‌اند که ناگهان خود را محق می‌دانند که از لحظهٔ قدرت به بعد با مردم جور دیگری رفتار کنند.
FerFerism
ما یک تصمیم خاص می‌گیریم. این از لحاظ عصبی در مغز ما حک شده است. ما تمایل داریم این تصمیم را تکرار کنیم، زیرا مسیر آن میسر و هموار است؛ پس این تصمیم به یک عادت تبدیل می‌شود و شخصیت ما از هزاران عادت تشکیل شده است و اولین عادت‌ها به‌خوبی و قبل از آنکه از آن‌ها آگاه باشیم، در ما تنظیم و نهادینه شده‌اند.
FerFerism
جان بالبی، روان‌کاو و کردارشناس برجسته، الگوهای دلبستگی بین مادر و کودک را بررسی کرد و با چهار طرحواره مواجه شد: آزاد/خودکفا، انفصالی، به‌هم‌تنیده/دوسوگرا و بی‌سازمان. مُهر آزاد/خودکفا از مادرانی می‌آید که به کودک خود آزادی عمل برای کشف خود را داده‌اند و همواره نسبت به نیازهای او حساس بوده‌اند، اما از او مراقبت لازم هم به عمل آورده‌اند. مادران انفصالی اغلب دور از دسترس کودک بوده‌اند، حتی گاهی با او خصمانه برخورد کرده و او را طرد کرده‌اند. چنین کودکانی همیشه مهری به همراه داشته‌اند که در آن‌ها احساس انزوا و طردشدگی را برانگیخته است و همیشه دور خودشان حصار کشیده‌اند.
FerFerism
مادران به‌هم‌تنیده/دوسوگرا در ابراز توجه خود ثابت‌قدم نبوده‌اند. آن‌ها گاهی با توجه افراطی کودک را خفه کرده و بیش‌ازحد مداخله‌گر بوده‌اند و گاهی نیز به خاطر اضطراب و مشکلات خودشان او را رها کرده‌اند. آن‌ها این احساس را در کودک خود ایجاد کرده‌اند که زمانی از فردی مراقبت می‌کنند که او نیز از آن‌ها مراقبت کند. مادران بی‌سازمان به کودک خود پیام‌های بسیار متناقض داده‌اند و آشوب درون خود را به او بازتاب داده و شاید حتی ضربات عاطفی دوران کودکی خود را به او منتقل کرده‌اند. از نظر آن‌ها هیچ‌یک از کارهایی که کودکشان انجام می‌دهد، درست نیست و این کودکان مشکلات هیجانی و عاطفی بسیار پیچیده‌ای خواهند داشت.
FerFerism
لایهٔ دوم که در بالای لایهٔ قبلی وجود دارد، از سال‌های ابتدایی زندگی ما می‌آید و همان دلبستگی‌های ما به مادر و افرادی را نشان می‌دهد که از ما مراقبت می‌کردند. در این سه یا چهار سال مغز ما بسیار انعطاف‌پذیر است. ما هیجانات را با شدت بیشتری درک می‌کنیم، خاطراتی خلق می‌کنیم که ماندگاری عمیقی دارند. در این دوره از زندگی ما بسیار تحت تأثیر دیگرانیم و مُهر و اثر این سال‌ها در وجودمان بسیار عمیق است.
FerFerism
شخصیت یک واژهٔ یونانی است و به ابزار حک یا مهر کردن اشاره دارد. پس شخصیت چیزی است که عمیقاً درون ما حک شده است و ما را وادار می‌کند که ناآگاهانه و بدون آنکه انتخاب کنیم، به روش‌های معینی رفتار نماییم. ما می‌توانیم این شخصیت را به سه لایه یا عنصر تشکیل‌دهنده تقسیم کنیم که هر لایه روی لایهٔ قبلی نشسته و به آن عمق داده است. اولین و عمیق‌ترین لایه از ژنتیک ما، یعنی روش خاصی که مغز ما تنیده شده است و ما را به حالات و اولویت‌های خاص هدایت می‌کند، نشئت می‌گیرد. برای مثال، این لایهٔ ژنتیکی می‌تواند یک فرد را به‌سوی افسردگی سوق دهد. روان‌کاو، ملانی کلین که به بررسی خردسالان پرداخته است، بر این باور است که کودکان حریص و خسیس با این ویژگی شخصیتی به دنیا آمده‌اند. دیگر عوامل ژنتیکی نیز وجود دارند که ما را مستعد خصومت یا اضطراب یا سخاوتمندی می‌کنند.
FerFerism

حجم

۸۸۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۵۶ صفحه

حجم

۸۸۹٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۵۶ صفحه

قیمت:
۱۱۹,۹۰۰
۳۵,۹۷۰
۷۰%
تومان