بریدههایی از کتاب فقر احمق می کند
نویسنده:سندهیل مولاینیتن، الدار شفیر
مترجم:سید امیرحسین میرابوطالبی
انتشارات:انتشارات ترجمان علوم انسانی
دستهبندی:
امتیاز:
۳.۶از ۲۷۴ رأی
۳٫۶
(۲۷۴)
تحمل خطا باعث میشود فرصتهایی که در اختیار افراد قرار میگیرد با تلاشی که میکنند و شرایطی که با آنها روبهرو میشوند همخوان شود.
Z Pourmandi
بسیاری از رفتارهای ما، و نهفقط فرزندپروری، به پهنای باند وابسته است. مثلاً پهنای باندی که بیشازحد در تنگنا قرار گرفته احتمال فراموشی را افزایش میدهد. نه فراموشی آن چیزهایی که میدانید (چیزی که روانشناسان به آن حافظهٔ اخباری میگویند)، مثل مدل اولین ماشینتان، بلکه چیزهایی که در حیطهٔ حافظهای قرار میگیرند که روانشناسان حافظهٔ پیشنگر مینامندش. این حافظه برای چیزهایی استفاده میشود که برای بهخاطرآوردنشان برنامهریزی کردهاید، مثل تماس با دکتر یا پرداخت یک قبض در تاریخ مشخص. این کارها باید در مغز شما فعال بمانند، و زمانیکه پهنای باند کاهش یابد، نادیده گرفته میشوند.
Z Pourmandi
برنامهریزی دو ملاقات در یک ساعت مشخص (تعهدکردن زمانی که نداری) بسیار شبیه کشیدن چک بیمحل است (خرجکردن پولی که نداری). هر چه سرت شلوغتر باشد، نیازت به نه گفتن بیشتر است. هر چه بدهکارتر باشی، نیازت به نخریدن بیشتر
smoothybook
فقر، با قراردادن حافظهٔ فعال در تنگنا، باعث تضعیف عملکردمان میشود. فقر به این دلیل باعث کاهش کاراییمان میشود که پردازندهٔ ذهنیمان را به موضوعات دیگر مشغول میکند. این شرایط موجب ایجاد موقعیتی تراژیک است که در آن فقرا، که بیش از همه نیازمند دستمزد کارشان هستند، از همه بیشتر زیر فشار کاهش بازدهی قرار میگیرند.
Rasoul
عملکرد و انگیختگی، یا همان توجه، با یک منحنی U معکوس مرتبطاند. (۱۶) انگیختگی کم باعث تضعیف عملکرد خواهد شد و از آن سو توجه بیشازحد و انگیختگی بیشازاندازه نیز عملکرد را تضعیف میکند.
Z Pourmandi
در امان ماندن از دام کمیابی نیازمند چیزی بیش از فراوانی است. برای در امان ماندن فراوانیای لازم است که، حتی بعد از هزینهٔ بیشازاندازه یا اهمالکاری، همچنان جای خالی مورد نیاز برای کنترل شوکها را فراهم کند. آنقدری فراوانی که حتی پس از اهمالکاری شدید نیز همچنان زمان کافی برای برآمدن از پس یک ضربالأجل غیرمنتظره را داشته باشیم. خارجماندن از دام کمیابی نیازمند جایی خالی است تا بتوانیم با شوکهایی که جهان اطراف برایمان پیش میآورد و مشکلاتی که خودمان موجبش میشویم کنار بیاییم.
Z Pourmandi
تخصص، یعنی درک عمیقتر از واحدها، میتواند ادراک را دگرگون کند.
Z Pourmandi
بودجهٔ بیشتر نهتنها از تأثیرگذاری زیاد تصمیمات میکاهد، پیچیدگی چیدمان را نیز کم میکند. بودجههای ناچیز باعث جاگیرترشدن چیزها و پیچیدهشدن چیدمان میشوند؛ بودجههای زیاد باعث دانهایشدن چیزها و سادهشدن چیدمان میشود.
Z Pourmandi
کمیابی نهفقط به معنای جای کمتر برای اشتباه که به معنای فرصت بیشتر برای اشتباه نیز هست.
Z Pourmandi
تنگنای پهنای باند کنترل انگیزههای ناگهانی را برایمان دشوارتر میسازد، چه این انگیزهٔ ناگهانی خوردن کیکی باشد که ترجیح میدهیم نخوریم، چه گفتن چیزهایی که قصد گفتنشان را نداریم.
Z Pourmandi
کمیابی بهطور مستقیم پهنای باند را کاهش میدهد، نه اینکه ظرفیت درونی فرد را تغییر دهد بلکه میزان ظرفیت قابل استفاده را متأثر خواهد کرد.
Z Pourmandi
کمیابی شیوهٔ نگرش ما را به همه چیز تغییر میدهد؛ باعث تغییر شیوهٔ انتخابمان میشود. این شرایط منافعی در بر دارد: در آن لحظه کاراتر میشویم. و البته هزینههایی هم دارد: تفکر تکبعدی باعث میشود از چیزهایی که برایمان واقعاً ارزشمندند غافل شویم.
Z Pourmandi
همانطور که میتوان گفت که کمیابی موجب «تمرکز» میشود، میتوان گفت که کمیابی باعث تونلزنی میشود، یعنی تمرکز تکبعدی روی مدیریت کمیابیِ موجود.
Z Pourmandi
روی دیگر قدرت تمرکز قدرت کنار گذاشتن چیزهای دیگر است.
Z Pourmandi
ضربالأجلها دقیقاً به این خاطر مؤثر هستند که کمیابی ایجاد کرده و ذهن را متمرکز میکنند
Z Pourmandi
زمانیکه کمیابی ذهن را تسخیر میکند، توجه ما را روی استفادهٔ هر چه مؤثرتر از چیزهایی که داریم متمرکز میکند
Z Pourmandi
کمیابی ذهن را تسخیر میکند، و این موضوع منفعت ناچیزی را به همراه دارد: ما در مدیریت نیازهایی که برایشان تحت فشاریم بهتر عمل میکنیم. اما نگاهی جامعتر نشان میدهد که این منفعت بیهزینه نیست: دغدغههای دیگر را نادیده میگیریم و کاراییمان در بقیهٔ امور زندگی کمتر خواهد شد.
Z Pourmandi
کمیابی توجه را تسخیر میکند، چه صاحب ذهن بخواهد چه نخواهد.
Z Pourmandi
کمیابی ذهن را تسخیر میکند. همانطور که افراد درگیرِ گرسنگی مهلک به چیزی جز غذا فکر نمیکنند، همهٔ ما، در مواجهه با هر نوع کمیابی، جذبش میشویم. ذهن به شکلی خودکار و پرقدرت بهسمت نیازهای برآورده نشده متمایل میشود.
Z Pourmandi
پدر و مادرِ خوب بودن نیازمند چیزهای زیادی است. اما بیش از همه آزادی ذهن میطلبد. و این همان امکانی است که فقرا ندارند.
حسین اورعی
حجم
۴۷۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه
حجم
۴۷۴٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه
قیمت:
۷۹,۰۰۰
۳۹,۵۰۰۵۰%
تومان