بریدههایی از کتاب اوضاع خیلی خراب است
۳٫۶
(۴۲۱)
بههرحال اگر چیزی پراهمیتتر یا کماهمیتتر از چیزهای دیگر نباشد، پس دلیلی برای انجام هیچ کاری وجود ندارد. اگر دلیلی برای انجام کاری وجود نداشته باشد، پس اصلاً چرا زندگی کنیم؟
re8za8
افراط در احساسات به بحرانِ امید منجر میشود، و سرکوبِ احساسات هم همینطور.
re8za8
آدمها هم که همیشه چیزی را که حسِ خوبی دارد با چیزیکه واقعاً خوب است اشتباه میگیرند.
re8za8
ماشینِ هوشیاریِ شما آن وقتی به ماشینِ دلقکی تبدیل میشود که ذهن عقلانیتان کاملاً تسلیم ذهن عاطفیتان شود: وقتی توی زندگیتان چیزهایی را دنبال کنید که فقطوفقط برای رضایت نفستان تعیین شدهاند، وقتی حقیقت با کاریکاتوری از تعصباتِ خودمنفعتبینانه جایگزین شود، وقتی همهٔ باورها و اصول در دریایی از پوچی گم شوند.
re8za8
اگر ما به این اعتقاد نداشته باشیم که برای آیندهای بهتر از حال، امیدی وجود دارد، و امید نداشته باشیم که زندگیهامان بهنحوی بهبود خواهد یافت، از لحاظ روحی خواهیم مُرد. بالاخره هرچه باشد، اگر امیدی به بهترشدنِ اوضاع نداشته باشیم، پس اصلاً چرا زندهایم؟ اصلاً چرا تلاش میکنیم؟
این چیزیست که خیلیها متوجه آن نمیشوند: متضاد خوشحالیْ عصبانیت یا ناراحتی نیست. اگر شما عصبانی یا ناراحت هستید، یعنی هنوز دغدغهٔ چیزی را دارید. این یعنی هنوز چیزی اهمیت دارد. این یعنی شما هنوز امید دارید.
نه. متضادِ خوشحالی، ناامیدیست، افقی خاکستری و بیپایان از تسلیمشدگی و بیتفاوتی. یعنی اعتقاد به اینکه همهچیز به فنا رفته! پس اصلاً چرا خودمان را به زحمت بیندازیم؟!
ناامیدی نوعی پوچگراییِ سرد و افسردهکننده است،
omid 1367-1377
احساسی غیرمنطقی از ناامیدی در جهانِ غنی و توسعهیافته در حال گسترش است. این تناقضِ پیشرفت است: هرچه اوضاع بهتر میشود، بیشتر احساسِ اضطراب و ناامیدی میکنیم.
re8za8
فرمول انسانیت میگوید: «چنان عمل کنید که انسانیت را چه در خودتان و چه در دیگران، همیشه بهمنزلهٔ هدف به کار ببرید، نه صرفاً بهمنزلهٔ وسیله.»
پریا رئیسی
در سال ۱۹۹۷، دیپبلو، اَبَرکامپیوترِ ساختهشده توسط شرکت آیبیام، بهترین شطرنجبازِ دنیا یعنی گری کاسپاروف را شکست داد. این لحظهای سرنوشتساز در تاریخ کامپیوتر، و رویدادی تکاندهنده بود که درکِ بسیاری از مردم را نسبت به فناوری، هوش، و انسانیت متحول ساخت.
احسان
درواقع این تکنیکهای زندگی چیزی نیست جز تلاشی برای بهرهبردن از منافع تعهد، بدون اینکه واقعاً تعهدی بدهید. این شکلِ ناراحتکنندهٔ دیگری از آزادیِ جعلیست، کالریهایی بیخاصیت برای روح.
احسان
تشویق مردم به اجتناب از درد و رنج از طریق سرگرمیهای بیشتر همهٔ ما را ضعیفتر و شکنندهتر میکند.
احسان
وقتی بهخاطر هدفی اجازهٔ احساسِ رنج را از خودمان دریغ میکنیم، درواقع تواناییِ احساسِ هر گونه هدفی در زندگی را از خود دریغ کردهایم.
احسان
زندگی جویبار بیانتهایی از رنج است، و رشد بهمعنای پیداکردنِ راهی برای اجتناب از این جویبار نیست؛ بلکه بهمعنای شیرجهزدن درونِ آن و پیداکردنِ موفقیتآمیزِ راه در عمقِ آن است.
احسان
چشمبسته وارد دنیای پرفضیلتِ بزرگسالی شدن نهتنها مستلزم تحمل رنج است بلکه مستلزم شجاعت برای رهاکردنِ امید و میلِ همیشگی به بهترکردن و خوشایندترکردنِ چیزها یا خوشگذراندن است.
احسان
چرا چیزهایی را که میدانیم باید انجامشان بدهیم، انجام نمیدهیم؟
جوابْ ساده است: چون حساش را نداریم.
هر مشکلی در خویشتنداری، ناشی از مشکل در اطلاعات یا نظم یا منطق نیست، بلکه بیشتر اوقات احساسیست. ناخویشتنداریْ مشکلی احساسیست. تنبلیْ مشکلی احساسیست. عقبانداختنِ کارها مشکلی احساسیست. کمبازدهی مشکلی احساسیست. تصمیماتِ نسنجیده مشکلی احساسیست.
احسان رضاپور
تجسم پرثمر باید کمی ناراحتکننده باشد. این تجسم باید چالشبرانگیز و هضم آن دشوار باشد. اگر اینطور نیست، یعنی چیزی تغییر نکرده است.
احسان
آدمها هم که همیشه چیزی را که حسِ خوبی دارد با چیزیکه واقعاً خوب است اشتباه میگیرند.
احسان
داستانهای گذشته هویت ما را تعریف میکنند و داستانهای آینده امیدمان را.
پریا رئیسی
فقط مشکلاتی که هنوز نیازمند حلشدن هستند برای امید مهماند؛
پریا رئیسی
این چالشِ ماست؛ نداییست که ما را فرا میخوانَد تا بدون امید عمل کنیم، که به بهترشدن امیدوار نباشیم، بلکه بهتر شویم، در همین لحظه و لحظهٔ پسین و بعدازآن و بعدی.
همهچیز به فنا رفته و امیدْ هم علتِ این بهفنارفتگیست و هم معلولِ آن.
Hamid Adibzadeh
خودتان را در جستوجوی امید خسته نکنید. درعوض، این کار را بکنید: امید نداشته باشید. ناامید هم نباشید. درواقع باور نکنید که چیزی میدانید. همین فرضیهٔ دانستن ـ آنهم با این اطمینانِ کور و احساسی و ملتهب ـ است که در وهلهٔ اول ما را در دام چنین دردسری میاندازد. به چیزهای بهتر امیدوار نباشید. خودتان بهتر باشید.
چیزِ بهتری باشید: مهربانتر، انعطافپذیرتر، فروتنتر، منظمتر.
hadi
حجم
۳۶۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
حجم
۳۶۱٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۲۳۲ صفحه
قیمت:
۶۵,۰۰۰
۱۹,۵۰۰۷۰%
تومان